Evaluare Nationala 2013. Limba si Literatura Romana, clasa a VIII-a

 de Goran, Vasile

-20%
Evaluare Nationala 2013. Limba si Literatura Romana, clasa a VIII-a

Evaluare Nationala 2013. Limba si Literatura Romana, clasa a VIII-a

Editura: NOMINA
Status: Disponibil (in limita stocului)
Pret: 16,00 RON 12,80 RON

Spune prietenilor din Google despre acest produs:
Apreciere: 6.5/7 (4 voturi)
Timpul maxim de procesare al acestui produs este de 2 zile.
Produsele de curand epuizate nu cad sub incidenta acestor estimari, iar disponibilitatea lor va va fi comunicata in 7 zile de la data comenzii.

Descriere -

Evaluare Nationala 2013. Limba si Literatura Romana, clasa a VIII-a

EVALUAREA NATIONALA PENTRU ELEVII CLASEI A VIII-A

PROGRAMA PENTRU DISCIPLINA LIMBA SI LITERATURA ROMANA


    1. PRECIZARI
  
Limba si literatura romana are, in cadrul testarii nationale de la finalul clasei a VlII-a, statut
    de disciplina obligatorie.          .
Prezenta programa pentru testarea nationala de la finalul clasei a VlII-a la disciplina limba
si literatura romana vizeaza evaluarea competentelor elevilor de receptare a mesajului scris. din texte literare si non literare, in scopuri diverse si de exprimare scrisa! de utilizare corecta si adecvata a limbii romane in producerea de mesaje scrise, in diferite contexte de realizare, cu scopuri diverse. Deoarece competentele sunt definite ca ansambluri de cunostinte. deprinderi si atitudini formate in clasele a V-a - a VIII-a, subiectele pentru testarea nationala vor evalua atat competentele specifice si continuturi le asociate acestora, conform programei scolare actualizate pentru clasa a VIII-a (aprobata prin ordinul ministrului educatiei. cercetarii si inovarii cu nr. 5097 din 2009), cat si continuturi le din programele scolare actualizate pentru clasele a V-a - a VII-a, ce sunt valorificate in clasa a VIII-a.
Prin testarea nationala Ia limba si literatura romana, in evaluarea unitatilor de continut care privesc domeniul limba romana (Elemente de constructie a comunicarii), se are in vedere viziunea comunicativ-pragmatica, abordarea functionala si aplicativa a elementelor de constructie a comunicarii, cu accent pe identificarea rolului acestora in construirea mesajelor si pe utilizarea lor corecta si adecvata in propria exprimare scrisa. Sarcinile de lucru vizeaza exercitii de tip analitic (de recunoastere, de grupare, de motivare, de descriere, de diferentiere) si de tip sintetic (de modificare, de completare, de exemplificare. de constructie), de subliniere a valorilor stilistice si de evidentiere a aspectelor ortografice si de punctuatie, in situatiile care impun o asemenea abordare.
In evaluarea unitatilor de continut ale domeniului lectura. sarcinile de lucru implica cerinte care privesc intelegerea unui text dat, literar sau nonliterar (identificarea ideilor principale, a unor trasaturi generale si particulare ale textului si exprimarea unui punct de vedere asupra acestora etc.), precum si redactarea de catre elev a unor cornpuneri vizand scrierea despre un text literar sau nonliterar (rezumat, caracterizare de personaj, comentarea sumara a unor secvente. identificarea ideilor principale, exprimarea unui punct de vedere privind ideile sau structurare a textului etc.). De asemenea. sarcinile de lucru vor avea in vedere evaluarea competentelor de redactare a unor texte argumentative (exprimarea argumentata a unui punct de vedere privind textul studiat la prima vedere, motivare a apartenentei la un gen literar). reflexive si imaginative (compuneri care presupun exprimarea propriilor sentimente, eviden tierea trasaturilor unui obiect Intr-o descriere, intr-un portret. scurte naratiuni continuarea logica a unor dialoguri etc.)    

Pentru competentele de receptare si de producere a mesajelor orale .. profesori! vor organiza
    activitati specifice si vor realiza evaluarea de parcurs a progresului elevilor.  


Anul aparitiei: 2013
Nr. pagini: 141


Alte produse de NOMINA

Editura NOMINA. Carti de la editura NOMINA
-20%
Matematica. Teste pentru pregatirea evaluarii scolare clasa a II-a
Nr. de pagini : 60 Anul aparitiei : 2014 Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos:
Editura 

NOMINA

   15,00 12,00 RON
05/03/2014
-20%
Concursul Fii inteligenT... la matematica, clasa a VII-a (Anul scolar 2013-2014)
 de 

***

Concursul ,,Fii inteligenT la matematica" se desfasoara in baza acordului de parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului nr. 50.537/03.07.2013. Concursul tine seama de tipurile de evaluari nationale si internationale pentru elevi, de cadrul de referinta pentru noua lege a educatiei si corespunde criteriilor psiho-pedagogice de varsta pentru elevi. Cuprins : ALGEBRA Multimea numerelor intregi Multimea numerelor rationale. Operatii de ordi
Editura 

NOMINA

   16,00 12,80 RON
24/02/2014
-20%
Matematica si stiinte. Teste pentru pregatirea evaluarii scolare, clasa a VI-a
Matematica si stiinte. Teste pentru pregatirea evaluarii scolare. Nr. pagini: 88 Anul aparitiei: 2014 Coordonatori: Nicolae Grigore, Carmen Marilena Badea Autori: Elena Munteanu, Irinel Mari Joita, Veronica Stanculescu, Laura Cerasela Diaconu, Anca Carstoveanu Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos:
Editura 

NOMINA

   15,00 12,00 RON
24/03/2014
Vezi toate cartile editurii NOMINA