Limba si literatura romana. Manual clasa a X-a

 de Manolescu, Nicolae

-20%
Limba si literatura romana. Manual clasa a X-a

Limba si literatura romana. Manual clasa a X-a

Editura: SIGMA
Status: Disponibil (in limita stocului)
Pret: 27,00 RON 21,60 RON

Spune prietenilor din Google despre acest produs:
Apreciere: 0.0/7 (0 voturi)
Timpul maxim de procesare al acestui produs este de 1 zile.
Produsele de curand epuizate nu cad sub incidenta acestor estimari, iar disponibilitatea lor va va fi comunicata in 7 zile de la data comenzii.

Descriere -

Limba si literatura romana. Manual clasa a X-a

Manual aprobat prin Ordinul nr. 3787/05.04.2005. Principiile de continut si de metoda folosite pentru manualul de limba si literatura romana de clasa a X-a sunt cele recomandate de noua programa scolara intrata in vigoare in anul 2004.
Manualul este alcatuit din patru teme generoase: Lectura prozei narative, Lectura poeziei, Evolutia criticii literare romanesti si Literatura si celelalte arte. Nu e vorba de o istorie a literaturii romanesti, ci de exemple menite a sugera elevului o miscare in timp, un cadru si o schimbare permanenta de receptare. Operele alese sunt unele dintre cele mai frumoase din literatura romana, multe consacrate de traditie, altele, omologate de curand. Nu lipsesc referintele critice.
In ceea ce priveste metoda, autorii nu s-au abatut de la spiritul in care a fost elaborat manualul de clasa a IX-a. Primul principiu este respectul acordat textului, sugerandu-se mereu insemnatatea lecturii lui integrale. Ponderea elementelor de incadrare si raportare a operelor creste.
Intentia autorilor a fost de a oferi profesorilor si elevilor un instrument de lucru, util si agreabil, o suma de intrebari provocatoare, nicidecum raspunsuri care sa fie invatate pe dinafara si reproduse.
Un atu al manualului consta in calitatea ilustratiilor (conceptuala si grafica) provenind din domenii variate, aflate la confluenta cu limba si literatura, ceea ce asigura manualului un inalt grad de interdisciplinaritate. Rubricile Retineti!, Cum citim?, Exercitiile si Temele, Testele dupa modelul examenului de Bacalaureat intregesc procesul de invatare, asa cum este el configurat in obiectivele si competentele prevazute de programa scolara.

Autor: N. Manolescu (coord.), G. Ardelean, M. Cerkez, D. Stoica, I. Triculescu
Anul aparitiei: 2005
Pagini continute: 208


Alte produse de SIGMA

Editura SIGMA. Carti de la editura SIGMA
-20%
Matematica. Manual M2 Cl. a XII-a - P.Nachila
 de 

Nachila, P.

Prezentare:Manualul asigura elevilor însusirea fondului de cunostinte necesar, iar profesorilor un instrument util în desfasurarea demersului didactic. Partea teoretica este prezentata într-o maniera accesibila si este sustinuta de numeroase exemple si probleme rezolvate. Problemele propuse la sfârsitul fiecarei lectii contribuie la fixarea cunostintelor acumulate si acopera toate aspectele teoretice prezentate. Testele cu caracter sumativ, problemele de sinteza si proble
Editura 

SIGMA

   22,00 17,60 RON
12/08/2005
-20%
Matematica. Manual pentru clasa a V-a (Mihaela Singer)
Prezentare: Manualul va ofera posibilitatea sa treceti de la observarea unor situatii la explorarea unor proprietati, apoi la formularea unor reguli generale si, in final, la aplicarea acestora pe exemple diverse. Continuturile temelor au fost astfel intalnite incat sa permita profesorului tratarea programei scolare in ordinea si ritmul corespunzatoare. Exercitiile si problemele propuse in cadrul fiecarei lectii sunt grupate pe trei niveluri. Primul nivel presupune cunoasterea notiunilor si sun
Editura 

SIGMA

   27,00 21,60 RON
15/08/2005
-20%
Educatie muzicala. Caietul elevului clasa a III-a
"Draga prietene, ma bucur ca ai ales acest caiet care te ajuta sa intelegi mai bine lumea fermecata a muzicii. Deschizandu-l fila cu fila, citind cu atentie cerintele si rezolvand cu multa rabdare exercitiile, vei putea intelege tainele semnelor muzicale. Aceste semne ii ajuta pe marii compozitori si interpreti sa comunice fara a folosi cuvintele. Cand vei inchide ultima fila as dori sa fii mandru de munca ta, sa te bucuri ca stii mai multe lucruri despre muzica si sa incerci si tu sa
Editura 

SIGMA

   13,00 10,40 RON
16/08/2005
Vezi toate cartile editurii SIGMA