Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies. Am inteles
Transport la 4.9 lei la Pachetomat si Easybox pentru comenzi de minim 49 de lei
Laptele de capra si branza de capra sunt din ce in ce mai cerute decatre consumatorul din Romania. Din aceste motive cresterea caprelor este o ocupatie profitabila ce poate deveni chiar placuta. Cartea este utila tuturor crescatorilor de capre care vor sa-si imbunatateasca atat productia cat si conditiile de viata ale caprelor pe care le detin.Claritatea si calitatea informatiilor pe care lucrarea le prezinta au facut-o una dintre cele mai apreciate carti despre cresterea caprinelor aflate pe piata la ora actuala. Daca esti crescator de capre sau intentionezi sa devi, atunci ar fi pacat sa nu te informezi despre cele mai eficiente metode de crestere cu ajutorul acestui ghid.Cuprins : Premise in ceea ce priveste cresterea caprelorInteres si raspundereIntelegerea caracteristicilor caprelorGrajdul potrivitHrana corectaChibzuinta asupra rentabilitatii afaceriiCunostinte tehniceIstoria cresterii caprelorOrigineDomesticireaCaprele in mitologie si religieCaprele si ocrotirea peisajuluiCresterea caprelor in lumeRase de capreProcedeu de cresterePrasila intenaPrasila externaIncrucisare interrasialaSelectia exemplarelor la intemeierea unei noi fermeAsociatiile de crescatoriExpozitiileReguli zootehnice si tinuta tapilorSelectia animalelorVanzarea tapilorMirosul tapilorProductivitateaFertilitateaProductivitatea – lapteleProductivitatea – carneaReproducerea si cresterea caprelorPerioada de imperechere / RutulIndicii ale inceperii rutuluiInfluentarea cicluluiMaturitateaFecundareaFecundarea artificialaGestatiaDurata gestatieiConstatarea gestatieiDurata lactatieiFatareaAjutorul dat la fatareCresterea iezilorAlaptareaAdapareaCresterea iezilor cu lapte prafCaprele cornute si caprele fara coarneCastrareaTaierea coarnelorAprecierea varstei si semne distincteIngrijirea copitelorIngrijirea pieliiForme de intretinereIntretinerea grajduluiCaprele in relatie cu alte animaleGrajdulNevoia de spatiu si alcatuirea planurilorConstruirea unei cladiri noiInstalarea intr-un grajd vechiMateriale de constructieGrajdul de tip 1Grajdul de tip 2PadoculFerestreleAerisireaTroaca, ieslea si gramadaAprovizionarea cu apaStandul pentru mulgereFatara si boxa iezilorDepozitarea balegarului si a urineiObtinerea hraneiCultivareaVerdeata de pe pasuni si campiiHrana provenita din cultura proprieCerealeCrengile si frunzisulIngrasarea soluluiFanulInsilozarea furajelorNutreturi concentrate din comertHranirea animalelorAspecte generaleDigestiaHrana si consumulEvaluarea hraneiCaprele si necesitatea de hranaNecesitatea de dezvoltareNecesitatea de vitalitateHranirea caprelor in perioada de intarcareAlimentatia in timpul perioadei de lactatieCalcularea ratieiHranirea tapuluiHranirea iezilorSacrificarea iezilorDiferitele afectiuni si mentinerea sanatatiiMedicamente la indemanaParaziti externi (ectoparaziti)Paduchii si lindeniiRaiaCiupercileCapuseRezistenta parazitilorViermi intestinali si stomacaliTeniileViermele mare pulmonarViermele mic pulmonarGalbeaza mareGalbeaza micaCoccidiileUmflareaBrucelozaEAC (Encefalita – artrita – caprina)DiareeExterotoxamiaBoli ale ugeruluiVariola (uger)Probleme ale uteruluiGripaAgalactie infectioasaEczeme ale buzelorListeriozaFebra lapteluiBoala copiteiInflamatii ale buricului si ale articulatiilorProbleme privind expulzarea placenteiAciditatea ierbaruluiPasteurelozaPsedotuberculozaRahitismulProblemele vaginuluiGestatia falsaSugerea propriului lapteRabiaToxicoza (la caprele gestante)Indigestia provocata de lapteTuberculozaAvortul spontanLipsa vitaminelorPorbleme ale sistemului muscularTetanosulBoala MKSInlaturarea resturilor rezultate de pe urma sacrificarii animalelor domesticeMulsulUgerul de capra si procesul de formare a lapteluiMulgerea caprelorMulgerea pe cale manualaMulgerea mecanizataCuratarea unei mulgatori automatizateCalitatea lapteluiTratarea lapteluiRacirea lapteluiTratarea laptelui prin incalzireLaptele si produsele lactateProduse obtinute din lapte acruLapte acruIaurtulChefirulProducerea cascavaluluiPreparatele din carneSacrificarea animelorCategorii de carneRetete pentru prepararea carnii de capraValorificarea blaniiActivitati specifice cresterii caprelorNr. de pagini : 222Anul aparitiei : 2009