Afumaturi. Pastrama. Carnati. Carne de porc, vita, pasare si vanat

de Wagner, Franz S

-20%
Afumaturi. Pastrama. Carnati. Carne de porc, vita, pasare si vanat
Mareste imaginea

Afumaturi. Pastrama. Carnati. Carne de porc, vita, pasare si vanat

Editura: M.A.S.T.
Status: Disponibil (in limita stocului)
Apreciere: 5.0/7 (3 voturi)
Timpul maxim de procesare al acestui produs este de 2 zile.
Produsele de curand epuizate nu cad sub incidenta acestor estimari, iar disponibilitatea lor va va fi comunicata in 7 zile de la data comenzii.

Descriere - Afumaturi. Pastrama. Carnati. Carne de porc, vita, pasare si vanat

Toate informatiile privind condimentele, saramura potrivita precum si tehnicile adiacente - afumarea, maturarea - necesare fabricarii produselor din carne nu sunt informatii pe
care le detine toata lumea, Aceasta carte vi le dezvaluie pe toate, pas cu pas!

Din cuprins:

Calitatea produsului brut
Tehnologia afumarii:
- diferite metode de afumare;
- construirea unei afumatori;
- greseli legate de metodele de afumare si urmarirea acestora.

Nu toata sunca este la fel
Tehnologia asezarii in saramura
Tehnologia obtinerii carnatilor:
- materia prima;
- tehnici de tocare;
- umplerea;
- diferite tipuri de carnati;

Tehnologia procesului de maturare si depozitare
Retete (sunca, slanina, carnati, kaiser)

Cartea contine si imagini color.


O scurta istorie a afumaturilor.

Odata cu utilizarea focului, omul a fost capabil sa foloseasca fumul produs de acesta pentru a conserva si a da un gust mai bun alimentelor. Carnea proaspata a animalelor
vanate era ori inghetata, ori asezata deasupra focului, putand fi astfel consumata chiar si dupa trecerea de mai mult timp. In Europa centrala a Evului Mediu, primele
saramuri de carne au fost produse in timpul lui Carol cel Mare ( 747 - 814). Deoarece frigiderele nu se inventasera inca, singura modalitate de a conserva carnea era
reprezentata de producerea afumaturilor si saramurilor. In perioadele critice, rezervele de carne erau foarte importante. in timpul Razboiului de Treizeci de Ani
(1618 - 1648), taranii obisnuiau sa-si depoziteze carnea in interiorul sobei / cuptorului, protejand-o astfel, totodata, de potentialii hoti. in regiunile alpine,
se mai pot gasi inca si astazi afumatori identice cu cele din Evul Mediu, in care carnea este lasata sa atarne liber timp de cateva saptamani, pentru a fi afumata.
Cu toate ca astazi, tehnologia computerizata ce ne sta la dispozitie ne ofera posibilitatea unei afumari perfecte a carnii, metodele vechi au fost pastrate si foarte
putin modificate. Fumul este obtinut in urma arderii materiilor anorganice. Afumarea carnii nu numai ca permite consumarea acesteia dupa trecerea unui anumit timp de
la obtinerea sa, ci are si o influenta asupra calitatilor acesteia ( prin calitati, ne referim la culoare, miros, gust.) Din necesitatea omului de a conserva carnea ,
de-a lungul secolelor s-a descoperit o astfel metoda.

Anul aparitiei: 2009
Nr.pagini: 157


Alte carti de la editura M.A.S.T.

Editura M.A.S.T. Carti de la editura M.A.S.T.
-20%
Cresterea Prepelitelor
Cuvant inainte Aceasta carte se adreseaza tuturor acelora care au o mare satisfactie din cresterea animalelor mici, in special din cresterea prepelitelor. Pentru ei se doreste a fi un indrumar in a obtine din cresterea prepelitelor un castig suplimentar. Continutul se bazeaza in principal pe experienta practica in cresterea prepelitelor - nu pe analize sau experimente stiintifice - si nu ridica nici o pretentie referitoare la caracterul stiitific. O dedic maistrilor mei in cresterea pasar
Editura 

M.A.S.T.

  11,50 9,20 Lei
-20%
Plante citrice
 de 

Klock, Peter

Descriere: Aceasta carte bogat ilustrata descrie, in termeni usor de inteles, cum pot fi cultivate, simplu si cu succes, aceste plante sudice. Cititorul va cunoaste mai bine portocalele, lamaile, grepfruitul si alte citrice. Incepatorii vor primi informatii in legatura cu ingrijirea diferitelor soiuri; pentru cunoscatori, vor fi prezentate numeroase plante deosebite, inrudite cu citricele.
Editura 

M.A.S.T.

  16,50 13,20 Lei
-20%
Cultura legumelor in camp si in solarii
Alegerea speciilor, Stabilirea asolamentelor legumicole, Culturi asociate de legume, Infiintarea culturilor legumicole in camp, Lucrari de ingrijire a solului, Lucrari de ingrijire aplicate plantelor, Producerea semintelor de legume in gospodarie, Cultura ardeiului, Cultura morcovului, Cultura mararului, Tehnologii de cultura, etc. In conditiile societatii moderne, alimentatia rationala nu poate fi conceputa fara participarea legumelor intr-o gama cat mai larga, in cantitati sporite, cu preca
Editura 

M.A.S.T.

  11,00 8,80 Lei
Vezi toate cartile editurii M.A.S.T.

Contact rapid

Call Center

 021.539.07.07  0726.17.35.39

Date companie

Administrat de: MG NET Distribution SRL | PROTECTIA CONSUMATORILOR – A.N.P.C. Tel. 021 9551 | Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal nr. 19898



Social Media

     

Urmarire colet
un serviciu LivrariOnline.ro
Program profesori
Folosim servicii
Sigla PlatiOnline.ro