Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies. Am inteles

Poți afla mai multe despre cookies și poți schimba setările lor aici.
 
 

Sirop si nectar din fructe, flori si plante medicinale - Innerhofer, Georg

Editura M.A.S.T.

-2.38 Lei
Sirop si nectar din fructe, flori si plante medicinale

Sirop si nectar din fructe, flori si plante medicinale

Apreciere: 3.0/7 (2 voturi)
Editura: M.A.S.T.
Status: Epuizat

 

Descriere

Descriere - Sirop si nectar din fructe, flori si plante medicinale

Cartea cuprinde o serie de retete pentru obtinerea siropului si a nectarului pornind de la diferite mateii orime:fructe,flori si plante medicinale.Preparatele pastreaza multe din caracteristicile naturale ale acestora asa incat unele dintre sortimentele de sirop si nectar sunt recomandate si ca adjuvante in tratarea unor afectiuni.

Natura ne ofera numeroase bunatati si ar fi pacat sa nu ne bucuram de ele. Vei gasi in aceasta carte extraordinara multe moduri in care sa prepari la tine in casa siropuri sanatoase pe baza de fructe, plante medicinale si chiar flori. Multe dintre retetele prezentate au, pe langa un gust deosebit de bun, multe proprietati curative, fiind o sursa naturala de sanatate.

Siropurile si nectarutile astfel obtinute isi vor pastra aromele naturale si proprietatile benefice multe luni de la preparare. Sigur, a-ti face siropuri la tine in casa nu este la fel de comod cu a le cumpara gata preparate de pe raftul magazinului, dar vei avea satisfatcia unor produse de calitate pe care sa le consumi impreuna cu familia ta.


Din cuprins:

Introducere … 7
Nectarul
Siropul
Sortimente de bauturi … 10
Sucul de fructe
Nectarul de fructe
Siropul din plante medicinale
Bautura din suc de fructe
Bauturile obtinute cu ajutorul storcatoruluji cu aburi … 12
Cantitatea totala de zahar si cantitatea totala de substanta uscata … 12
Siropul bio si nectarul bio
Fructe, plante medicinale si flori potrivite pentru prepararea bauturilor … 20
Proprietatile fructelor … 23
Marul
Para
Gutuia
Caisa
Piersica
Pruna
Corcoduse
Porumbele
Coacazele
Agrise
Capsune
Struguri
Fructe de soc
Fructe de scorus
Catina
Portocale, lamai
Caracteristici ale plantelor medicinale si florilor … 32
Melisa
Menta
Vinarita
Florile de soc
Florile de malin
Cretusca
Menta indiana
Flori de trandafir
Papadia
Floarea de salcam
Instrumente necesare … 37
Sucul brut folosit pentru preparearea siropului si a nectarului limpede … 42
Calitatile pe care trebuie sa le aiba sucul … 42
Procesul propriu-zis de extragere a sucului … 44
Stoarcerea fructelor
Pregatirea fructelor
Zdrobirea si tratarea enzimatica
Obtinerea suclui cu ajutorului storcatorului cu abur
Extractia cu abur
Tratarea sucului
Aditivi de limpezire
Tratarea enzimatica
Limpezirea
Prepararea siropului … 58
Siropul
Siropul din plante medicinale sau flori
Siropul din fructe
Imbutelierea siropului
Cum se procedeaza in industrie
Preparearea nectarului … 73
Nectarul
Sucuri din fructe acre
Soiuri de fructe potrivite
Nectarul limpede
Nectarul cu pulpa
Ingrediente pentru preparearea nectarului
Apa
Zaharul
Acidul
Preparerea si imbutelierea
Cum se procedeaza in industrie
Factorii care determina calitatea produselor … 86
Aspectul
Stabilitatea culorii
Limpezimea
Intensitatea mirosului si gustului
Asigurarea calitatii …88
Durabilitatea siropului si a nectarului …93
Pasteurizarea
Continutul de zahar
Conservarea chimica
Greseli in preparearea siropului si nectarului …105
Mucegaiul
Fermentatia alcoolica
Gelatinizarea
Zaharisirea
Oxidarea
Retete … 120
Mierea de papadie
Sirop din flori de cires amar
Sirop din plante medicinale
Sirop de vinarita
Siropul de melisa
Siropul din flori de soc
Siropul din menta piperata
Sirop de salcam rotund
Sirop din flori de tei
Siropul din flori de trandafir
Siropul de menta indiana
Siropul de cretusca
Siropul de lamaita
Sirop ul de ghimbir
Siropul de zmeura
Siropul de lamaie
Sirop de citrice
Siropul din fructe de soc
Siropul de capsune
Siropul de coacaze
Siropul de cirese
Sirop din muguri de pin
Siropul de patlagina
Siropul de isop
Nectarul de pere
Nectar de struguri
Nectarul de piersici
Nectarul din coarne
Nectarul din caise
Nectarul de catina
Nectarul de gutui
Nectarul de visine
Nectarul de capsune
Nectarul de coacaze
Cockteiluri cu sirop si nectar … 155
Summer delight
Apus de soare
Apple cool
Cherry dream
Trandafirul alb
Cockteilul Bellini
Red Mojito
Mojito
Havana cu zmeura
Sex on the beach
Holla-Colada
Fulgi de zapada
Anexa … 163
Valorile medii ale continutului unor fructe importante
E-urile din sirop si nectar … 175

Anul aparitiei: 2010
Nr.pagini: 189



Pentru orice solicitare contactati departamentul Suport Clienti LibrariaOnline.ro, de luni pana vineri in intervalul 9-18.

LibrariaOnline.ro intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.


Alte carti de la editura M.A.S.T.

Editura MAST. Vezi oferta de carti de la editura MAST pe LibrariaOnline.ro
Nu exista comentarii referitoare la acest produs.