Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies. Am inteles
Cartea cuprinde o serie de retete pentru obtinerea siropului si a nectarului pornind de la diferite mateii orime:fructe,flori si plante medicinale.Preparatele pastreaza multe din caracteristicile naturale ale acestora asa incat unele dintre sortimentele de sirop si nectar sunt recomandate si ca adjuvante in tratarea unor afectiuni.Natura ne ofera numeroase bunatati si ar fi pacat sa nu ne bucuram de ele. Vei gasi in aceasta carte extraordinara multe moduri in care sa prepari la tine in casa siropuri sanatoase pe baza de fructe, plante medicinale si chiar flori. Multe dintre retetele prezentate au, pe langa un gust deosebit de bun, multe proprietati curative, fiind o sursa naturala de sanatate.Siropurile si nectarutile astfel obtinute isi vor pastra aromele naturale si proprietatile benefice multe luni de la preparare. Sigur, a-ti face siropuri la tine in casa nu este la fel de comod cu a le cumpara gata preparate de pe raftul magazinului, dar vei avea satisfatcia unor produse de calitate pe care sa le consumi impreuna cu familia ta.Din cuprins:Introducere … 7NectarulSiropulSortimente de bauturi … 10Sucul de fructeNectarul de fructeSiropul din plante medicinaleBautura din suc de fructeBauturile obtinute cu ajutorul storcatoruluji cu aburi … 12Cantitatea totala de zahar si cantitatea totala de substanta uscata … 12Siropul bio si nectarul bioFructe, plante medicinale si flori potrivite pentru prepararea bauturilor … 20Proprietatile fructelor … 23MarulParaGutuiaCaisaPiersicaPrunaCorcodusePorumbeleCoacazeleAgriseCapsuneStruguriFructe de socFructe de scorusCatinaPortocale, lamaiCaracteristici ale plantelor medicinale si florilor … 32MelisaMentaVinaritaFlorile de socFlorile de malinCretuscaMenta indianaFlori de trandafirPapadiaFloarea de salcamInstrumente necesare … 37Sucul brut folosit pentru preparearea siropului si a nectarului limpede … 42Calitatile pe care trebuie sa le aiba sucul … 42Procesul propriu-zis de extragere a sucului … 44Stoarcerea fructelorPregatirea fructelorZdrobirea si tratarea enzimaticaObtinerea suclui cu ajutorului storcatorului cu aburExtractia cu aburTratarea suculuiAditivi de limpezireTratarea enzimaticaLimpezireaPrepararea siropului … 58SiropulSiropul din plante medicinale sau floriSiropul din fructeImbutelierea siropuluiCum se procedeaza in industriePreparearea nectarului … 73NectarulSucuri din fructe acreSoiuri de fructe potriviteNectarul limpedeNectarul cu pulpaIngrediente pentru preparearea nectaruluiApaZaharulAcidulPreparerea si imbuteliereaCum se procedeaza in industrieFactorii care determina calitatea produselor … 86AspectulStabilitatea culoriiLimpezimeaIntensitatea mirosului si gustuluiAsigurarea calitatii …88Durabilitatea siropului si a nectarului …93PasteurizareaContinutul de zaharConservarea chimicaGreseli in preparearea siropului si nectarului …105MucegaiulFermentatia alcoolicaGelatinizareaZaharisireaOxidareaRetete … 120Mierea de papadieSirop din flori de cires amarSirop din plante medicinaleSirop de vinaritaSiropul de melisaSiropul din flori de socSiropul din menta piperataSirop de salcam rotundSirop din flori de teiSiropul din flori de trandafirSiropul de menta indianaSiropul de cretuscaSiropul de lamaitaSirop ul de ghimbirSiropul de zmeuraSiropul de lamaieSirop de citriceSiropul din fructe de socSiropul de capsuneSiropul de coacazeSiropul de cireseSirop din muguri de pinSiropul de patlaginaSiropul de isopNectarul de pereNectar de struguriNectarul de piersiciNectarul din coarneNectarul din caiseNectarul de catinaNectarul de gutuiNectarul de visineNectarul de capsuneNectarul de coacazeCockteiluri cu sirop si nectar … 155Summer delightApus de soareApple coolCherry dreamTrandafirul albCockteilul BelliniRed MojitoMojitoHavana cu zmeuraSex on the beachHolla-ColadaFulgi de zapadaAnexa … 163Valorile medii ale continutului unor fructe importanteE-urile din sirop si nectar … 175Anul aparitiei: 2010Nr.pagini: 189