Autismul la prescolari. Ghid practic si metodologic

de Gifei, Margareta

-10%
Autismul la prescolari. Ghid practic si metodologic
Mareste imaginea

Autismul la prescolari. Ghid practic si metodologic

Editura: ROVIMED
Status: Disponibil (in limita stocului)
Apreciere: 0.0/7 (0 voturi)
Timpul maxim de procesare al acestui produs este de 2 zile.
Produsele de curand epuizate nu cad sub incidenta acestor estimari, iar disponibilitatea lor va va fi comunicata in 7 zile de la data comenzii.

Descriere - Autismul la prescolari. Ghid practic si metodologic

Autismul pare sa fie prezent peste tot in jurul nostru in ultima vreme in ziare, la TV, chiar si pe afise. Informatiile arata ca rata prezentei sale este in crestere rapida, si fiecare dintre noi cunoaste deja cel putin un copil avand acest 'spectru' de probleme. si intrucat ultimele noutati sugereaza ca interventia timpurie este critica pentru succesul tratamentului, parintii copiilor de varste tot mai mici sunt atenti la eventualele semne de autism, dorind cat mai multe surse de informare.
Rasfoind aceasta carte cititorul are sansa de a lua contact cu modul de abordare a problematicii copiilor cu autism, este familiarizat cu simptomele specifice bolii, cu trasaturile ei specifice, cunoaste strategiile educationale aplicate etc. Fiecare copil fiind unic in felul sau, nimic nu poate fi folosit tabu. Informatiile sunt utile dar nu suficiente si nici exclusive. Cartea constituie doar un punct de plecare intr-un demers didactic indelungat, fiindca toti invatam din experienta proprie dar si a celorlalti. Avand posibilitatea ca in activitatea mea didactica sa cunosc si sa integrez asemenea copii cu elemente de autism nu mi-a fost prea greu sa abordez aceasta tematica.
Fiind un mic suport de informare despre lumea copiilor autisti, cartea cuprinde o serie de metode de lucru pentru a-i ajuta sa se integreze in lumea din care fac parte dar si cateva sfaturi, recomandari pentru parintii acestor copii.
Prin continutul ei ofer o directie in confruntarea cu autismul dar las metodele stiintifice de evaluare si terapiile specifice in seama specialistilor pe care va trebui sa-i intalniti.
in general, datorita comportamentului discordant in raport cu normele si valorile comunitatii sociale, persoanele cu tulburari de comportament sunt de regula respinse de catre societate. Prin conceperea acestei carti urmaresc sa demonstrez faptul ca accesul acestor copiii in invatamantul de masa si respectiv societate, nu trebuie privit ca fiind rodul unor acte de caritate ci ca un drept legitim al lor.
Copiii diagnosticati cu autism, sunt copiii ca toti copiii, ingerasi frumosi, dar tristi, nascuti fara stele norocoase, dar cu acelasi drepturi ca oricare alt copil din lume. Ei sunt captivi intr-o lume a tacerii, intr-o lume lipsita de zambete, sau de bucuriile normale ale copilariei. Au uneori ochii atat de expresivi incat ai impresia ca traiesc intr-o lume a lor, refuzand sa o accepte pe cea in care au fost adusi de noi.
Ei au fost descrisi ca fiind intr-un labirint cu peretii de sticla si in imposibilitatea de a comunica cu ceea ce este dincolo de acesta. Au venit printre oameni ca sa-i iubeasca, caci pentru a iubi nu este nevoie de cuvinte, nu este nevoie de inteligenta, ci este nevoie sa ai ochii si zambetul larg pregatit pentru a-l darui tuturor.
Prin integrarea lor in invatamantul de masa se urmareste recuperarea si valorificarea la maximum a individului, pentru formarea unor comportamente adecvate, astfel incat sa se poata descurca singur in situatiile cotidiene, in mod acceptabil, cu minim ajutor.
Autoarea


CUPRINS
Argument.....7
Cuvant introductiv.....9
CAPITOLUL I GENERALITATI
Cauzele autismului, caracteristicile bolii ...11
Simptome specifice....14
Tulburari la nivelul interactiunilor sociale..16
Autismul incapacitate de interrelationare.17
Comportamente problema..18
Metode de terapie.......20
Comisia de specialisti.21
Calitatile celui care lucreaza cu acesti copii.......23
Aflarea diagnosticului....... 24
Tratamentul26
Importanta depistarii timpurii.....28
Simbolul plansetelor si tipetelor..29
Comportamente bizare.......30
CAPITOLUL II INTEGRAREA COPILULUI CU DIZABILITATI iN iNVATAMaNTUL DE MASA
inceputul integrarii abilitati minime necesare..33
inregistrarea manifestarilor specifice..34
Principiile incluziunii, premisele educatiei integrate..36
Modalitati de sustragere de la activitati......38
Curriculum adaptat.....40
Planul de interventie personalizat.......42
Strategii educationale aplicate.....43
Modalitati de sprijinire a copilului aflat in dificultate, trasee posibile, principii metodice.......45
Programe recuperatorii.......47
Atitudinea copiilor, parintilor si a cadrelor didactice privind integrarea.......48
Fisa de observatie a copilului cu dizabilitati.......51
CAPITOLUL III - ACTIVITATI CUPRINSE iN CURRICULUM DIFERENTIAT
Activitati ludice..55
Activitati artistico-plastice, abilitati matematice57
Cunoasterea mediului.58
Abilitati manuale60
CAPITOLUL IV EXEMPLE DE BUNE PRACTICI
'Sa le dam o sansa'....61
Satisfactiile integrarii.65
Concluzii....67
Proiect educational 'Copiii inainte de toate'...69
CAPITOLUL V - ANEXA
'DIN LUMEA AUTISTULUI'
in cautarea unei vindecari miraculoase.......77
Terapia cu ajutorul animalelor....79
Pasarile - un ajutor pentru copiii autisti......81
Terapia cu oxigen.......82
Desenul Londrei realizat de un copil autist.82
Marele Einstein - autist genial ....84
Camera multisenzoriala poate deschide o lume noua pentru persoanele cu dizabilitati..85
Autistul care danseaza cu numerele....86
si totusi ... o enigma...88
BIBLIOGRAFIE......90


Anul aparitiei: 2010


Alte carti de la editura ROVIMED

Editura ROVIMED. Carti de la editura ROVIMED
-10%
Masajul japonez (Ta Sanri)
 de 

Sanri, Ta

Cartea ,,Masajul japonez" scrisa de autorul Ta Sanri este tradusa de Maria Sirghe. Masajul este o prelucrare metodica a partilor moi ale organismului, manual sau instrumental, in scop fiziologic, curativ, profilactic, regenerativ, estetic sau sportiv. Partile moi ale organismului asupra carora se actioneaza prin masaj sunt: - Pielea si mucoasele; - Tesutul conjunctiv; - Muschii; - Tendoanele si ligamentele - Vasele si nervii; - Organele profunde; - Sangele si limfa; - Elemen
Editura 

ROVIMED

  15,26 13,73 Lei
-10%
Placebo - Puterea gandului
 de 

Evans, Dylan

Descriere: Ne putem vindeca de boli doar prin puterea gandului? Tamaduitorii si specialistii in terapie alternativa sunt convinsi ca putem, dar ce spune stiinta? Contrar perceptiei publice, opinia medicala traditionala este in mod remarcabil increzatoare asupra puterii gandului de a vindeca. In ultimii cincizeci de ani, doctorii au crezut ca, placebo sub forma pastilelor de zahar si a injectiilor cu apa poate alina practic orice tip de afectiune medicala. Totusi placebo functioneaza doa
Editura 

ROVIMED

  29,00 26,10 Lei
-10%
Carte de bucate. Preparate deosebite
Descriere: Scopul acestei carti este de a veni in ajutorul dumneavoastra si de a va prezenta o diversitate de preparate culinare. Pregatirea cat mai rationala si mai atragatoare a bucatelor este o adevarata preocupare pentru gospodine. Cele 340 de retete propuse acopera o gama variata de bucate, de la aperitive, ciorbe, mancaruri, preparate din peste, fripturi, salate, dulciuri, bauturi nealcoolice si alcoolice, pana la inghetate. Cartea ofera posibilitatea de a realiza cele mai varia
Editura 

ROVIMED

  19,62 17,66 Lei
Vezi toate cartile editurii ROVIMED

Contact rapid

Call Center

 021.539.07.07  0726.17.35.39

Date companie

Administrat de: MG NET Distribution SRL | PROTECTIA CONSUMATORILOR – A.N.P.C. Tel. 021 9551 | Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal nr. 19898Social Media

     

Urmarire colet
un serviciu LivrariOnline.ro
Program profesori
Folosim servicii
Sigla PlatiOnline.ro