Profunzimile sufletului (Wilhelm Stekel)

 de Stekel, Wilhelm

-35%
Profunzimile sufletului (Wilhelm Stekel)

Profunzimile sufletului (Wilhelm Stekel)

Editura: TREI
Status: Disponibil (in limita stocului)
Pret: 29,00 RON 18,85 RON

Spune prietenilor din Google despre acest produs:
Apreciere: 0.0/7 (0 voturi)
Timpul maxim de procesare al acestui produs este de 2 zile.
Produsele de curand epuizate nu cad sub incidenta acestor estimari, iar disponibilitatea lor va va fi comunicata in 7 zile de la data comenzii.

Descriere -

Profunzimile sufletului (Wilhelm Stekel)

De o surprinzatoare actualitate, eseurile psihanalitice ale lui Wilhelm Steckel sunt adevarate incursiuni in adancurile psihicului, abordand teme din cele mai diverse ale vietii cotidiene: "cea de a doua lume" (lumea imaginatiei); recunostinta si ingratitudinea; lenea si inclinatia omului de a trandavi, dar si refularea imboldului spre lene si convertirea in opusul sau, hiperactivitatea; independenta din perspectiva tanarului care abia paseste in viata, gelozia si prietenia. Pe parcursul cartii, autorul raspunde la intrebari punctuale (ce si doresc copiii, de pilda) sau trateaza concepte psihanalitice precum identificarea, schimbarile de dispozitie sau refugiul nevrotic in boala, facand apel la propria experienta clinica dar si la studiile de caz ale contemporanilor sai.

***

Exista oameni care trebuie sa se certe mereu, a caror energie exuberanta trebuie sa fie descarcata astfel, oameni pentru care viata pare ca nu merita sa fie traita daca se scurge prea lin. Acestia sunt cei vesnic nemultumiti, care nu si au atins idealurile din tinerete, care nu si au indeplinit visurile. Ei isi proiecteaza nemultumirea si confuzia interioara asupra tuturor experientelor de zi cu zi. Acesta este motivul pentru care par sa fie atat de supraincarcati emotional; acesta este motivul care face ca intensitatea insufletirii lor sa fie de neinteles pentru noi. Fiindca este o realitate faptul ca se infurie din motive banale. Dar tocmai aceasta intensitate a emotiei demonstreaza ca in spatele acestor mici certuri se ascunde mai mult decat ar fi ei dispusi sa recunoasca in mod normal, si anume ca cearta este alimentata de un izvor mai profund decat ceea ce se vede la suprafata.

Indemnul de a munci isi are originea in instinctul de autoconservare al umanitatii. Nu decurge din propriile nevoi, ci doar din nevoile celorlalti. In aparenta, cu totii muncim pentru noi insine, dar in realitate muncim intotdeauna pentru altii. Cat de mic este numarul celor ce si fac treaba cu bucurie si buna dispozitie! Cat de multi oameni dau frau liber aversiunii pentru munca prin intermediul unei aparente nemultimiri fata de profesia lor! Si unde putem gasi, in zilele noastre, un om multumit de meseria lui?

Wilhelm Stekel, medic si psiholog austriac, este unul dintre cei mai importanti colaboratori ai lui Freud din perioada de inceput a psihanalizei. Este autorul a numeroase carti traduse in mai multe limbi, dintre care Editura Trei a publicat Psihologia eroticii feminine, Recomandari psihanalitice pentru mame si Psihologia eroticii masculine. Principalele sale contributii se refera la simbolismul viselor si psihosexologie.


Cuprins

Prefata la editia in limba engleza
Cea de-a doua lume
Recunostinta si ingratitudine
Dezvaluirea inimii
Lenea
Cei care raman afara
Ce-si doresc copiii
Independenta
Gelozia
Prietenia in copilarie
La masa
Suntem cu totii megalomani?
Fuga de acasa
Amatorii de gratuitati
Identificarea
Refugiul in boala
De ce calatorim
Persoanele cu dispozitie schimbatoare
Ideile supraevaluate
Parintii afectuosi
Motive de cearta
Privind spre viitor
A privi in trecut
Ziua mortilor
Sclavi ai oglinzii


Titlul original: The Depths Of The Soul. Psycho-Analytical Studies
Format: 130 x 200 mm, paperback cu clape
Traducere de: Andra Hancu
Anul aparitiei: 2013
Nr. de pagini: 200


Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos:
Profunzimile sufletului (Wilhelm Stekel)


Prezentare video - Profunzimile sufletului (Wilhelm Stekel)

Profunzimile sufletului (Wilhelm Stekel)

Alte produse de TREI

Editura TREI. Carti de la editura TREI. Editura TREI a aparut la jumatatea deceniului 90, intr-o perioada in care piata editoriala romaneasca de-abia se dezmortea, incercand sa se reabiliteze dupa lunga penurie de carte din perioada comunista. Initiatorii ei, Vasile Dem. Zamfirescu, profesor de psihanaliza la Facultatea de Filosofie si Silviu Dragomir, proaspat absolvent al acestei facultati, veneau dintr-o zona culturala care fusese afectata in modul cel mai grav de ideologie si interdictie. Si-au propus sa publice psihanaliza, un gen de carte aproape inexistent pana in acel moment in Romania. Ideea s-a bucurat de succes, "Biblioteca de psihanaliza" a editurii devenind o autoritate in domeniu si oferind cititorilor romani, in premiera, editii complete ale operelor lui S. Freud si C. G. Jung, mai intai, iar apoi serii de autori fundamentali precum F. Dolto, D. Winnicott, M. Klein etc. Acesta a fost doar inceputul. Pe masura ce s-a extins portofoliul teoretic (psihologie academica, psihologie practica, eseu), s-a dezvoltat si un departament de fictiune, bazandu-se initial pe o selectie de romane cu tenta psihologica, strans legata de specificul editurii, dupa care aria tematica s-a diversificat.
-35%
Formele fundamentale ale angoasei. Studiu de psihologie abisala. A 36-a editie
Angoasa apartine inevitabil vietii noastre. Luând mereu chipuri noi, ea ne însoteste de la nastere pâna la moarte. Istoria umanitatii lasa mereu sa se vada noi si noi încercari de a o stapâni, a o diminua, a o învinge sau a o lega. În aceste directii au facut eforturi magia, religia si stiinta. [...] Ramâne o iluzie sa credem ca putem trai o viata fara angoasa; ea tine de existenta noastra si este o reflectare a dependentelor noastre si a cunoaster
Editura 

TREI

   29,00 18,85 RON
05/07/2005
-35%
Cum sa ne linistim copilul care plange zi si noapte. Sfaturi pentru parintii epuizati
 de 

Fries, Mauri

Descriere:"Cānd am dormit suficient şi sunt mulţumit, cel mai mult īmi place să privesc chipul lui mami sau pe al lui tati. Mai ales ochii lor īmi plac. Mă uimeşte că ei pot scoate şi sunete, probabil cu gura. Īn următoarele săptămāni trebuie să mai descopăr exact cum funcţionează chestia asta. Bineīnţeles că nu sunt īntotdeauna curios şi prietenos, ci se īntāmplă să fiu obosit, sācāit şi plāng&#
Editura 

TREI

   22,90 14,89 RON
01/07/2005
-35%
Cum sa ne exprimam emotiile si sentimentele
La ce bun emotiile? La ce bun sentimentele? De cate ori nu ati avut impresia ca furia, frica, invidia, tristetea v-au impiedicat sa stabiliti contacte normale cu cei din jur, sa obtineti un post mai bun sau un salariu mai mare, sa treceti mai usor peste inerentele suparari si necazuri? Si de cate ori oare fericirea, iubirea nu v-au fost depline? Iar bucuriile marunte, dar necesare, ale vietii nu au trecut de prea multe ori pe langa dvs. fara sa le puteti aprecia?Intr-o lume a informaticii si a i
Editura 

TREI

   33,00 21,45 RON
01/07/2005
Vezi toate cartile editurii TREI