Lista lui Schindler - Thomas Keneally

de Keneally, Thomas

-15%
Lista lui Schindler - Thomas Keneally

Lista lui Schindler - Thomas Keneally

Editura: ORIZONTURI
Status: In stoc
Timp procesare: 3 zile lucratoare
Apreciere: 0.0/7 (0 voturi)
Acest produs se afla pe stoc si poate fi plasat la curier in 3 zile lucratoare.

Descriere - Lista lui Schindler - Thomas Keneally

Schindler a facut parte dintr-o familie catolica si a crescut cu toate privilegiile pe care banii le pot cumpara.

Cu toate ca tatal sau ajunge falit tanarul Oskar pleaca in Polonia pentru a pune bazele propiei afaceri… Aici il intalneste pe Itzak Stern (un contabil evreu) si, de vreme ce evreilor le era interzis sa detina o afacere, cauta prin intermediul acestuia posibili investitori.

Datoria lui Stern era sa se ocupe de afacere,iar Schindler sa se ocupe de prezentare. Oskar se inroleaza in Partidul Nazist si ia parte la petrecerile date de ofiterii germani. Oferindu-le acestora bautura si mancare din plin isi face numerosi prieteni in armata germana pentru care va deveni principalul furnizor.

Dragostea lui Schindler pentru evrei devine din ce in ce mai evident. Cum acest lucru era de neconceput Schindler este dus la inchisoare de unde reuseste sa iasa datorita relatiilor pe care le avea in cadrul aramatei germane.

Din momentul acesta Schindler duce o lupta continua pentru salvarea vietilor evreilor.

Actele de cruzime continua: in timp ce se facea o selectie a persoanelor apte pentru munca, armata germana strange toti copii evreilor pentru ai deporta intr-o zona izolata departe de ochii parintilor.

Oskar Schindler a cheltuit milioane de marci… cu intretinerea muncitorilor si mituirea oficialitatilor.

Odata cu capitularea Germaniei Schindler aduna toti evreii si garzile prezente din fabrica sa. Acestora li se trimise ordin sa ucida cat mai repede toti evreii din lagare pentru a nu lasa "urme” despre ce s-a intamplat cu evreii in timpul razboiului. Schindler ii convinge sa nu faca acest lucru spunandu-le ca pot pleca si sa se intoarca la familiile lor ca barbati nu ca niste criminali.

El isi da seama ca aliatii vor porni pe urmele lui si de aceea se hotaraste ca la miezul noptii sa plece.

Inainte de a pleca el isi cere scuze evreilor pentru modul in care i-a tratat la inceput si pentru faptul ca nu a putut salva mai multi evrei.

Nr. de pagini : 432
Anul aparitiei : 2017


Nu exista comentarii referitoare la acest produs.Alte carti de la editura ORIZONTURI

Editura ORIZONTURI. Carti de la editura ORIZONTURI
-15%
Ivan cel groaznic (Tolstoi, Alexei)
Scriitorul rus A.K. TOLSTOI (1817-1875) s-a remarcat ca poet (Balaurul Tugarin, Cintec despre Harold si Iaroslav), prozator (Cneazul Serebrennii) si dramaturg (Moartea lui Ivan cel Groaznic, Tarul Bor
Editura 

ORIZONTURI

  20,00 17,00 Lei
-15%
Identitati furate (Kennedy, Douglas)
Aceasta prima carte tradusa in limba romana, scrisa de DOUGLAS KENNEDY, s-a bucurat de un incredibil succes international, primind aprecieri dintre cele mai elogioase. S-ar putea spune ca IDENTITA&hel
Editura 

ORIZONTURI

  20,00 17,00 Lei
-15%
Viata lui Chateaubriand (Maurois, Andre)
Andre Maurois (1885-1967), membru al Academiei Franceze, este autorul unor jurnale de razboi, romane si al unor renumite biografii romantate despre artisti celebri, precum Hugo, Byron, Turgheniev sau
Editura 

ORIZONTURI

  20,00 17,00 Lei

Formular contact
Urmarire colet
un serviciu LivrariOnline.ro
Folosim servicii
Sigla PlatiOnline.ro