Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies. Am inteles

Poți afla mai multe despre cookies și poți schimba setările lor aici.
 
 

Enciclopedia aditivilor. Informatii indispensabile romanilor inteligenti si prudenti care nu se lasa otraviti cu aditivi - Bivolaru, Gregorian

Editura SHAMBALA

Enciclopedia aditivilor. Informatii indispensabile romanilor inteligenti si prudenti care nu se lasa otraviti cu aditivi

Programul Pro Scientia

Resurse pentru Profesori, Viitor pentru Elevi

Esti CADRU DIDACTIC? Aplica pentru a deveni membru si pentru a avea acces la beneficiile programului nostru.

vezi beneficiile si cum te poti inscrie in program

Enciclopedia aditivilor. Informatii indispensabile romanilor inteligenti si prudenti care nu se lasa otraviti cu aditivi

Apreciere: 6.3/7 (97 voturi)
Editura: SHAMBALA
Status: Epuizat

Descriere

Descriere - Enciclopedia aditivilor. Informatii indispensabile romanilor inteligenti si prudenti care nu se lasa otraviti cu aditivi

Viata adaptata la lumea moderna este platita scump - cu mari portii de sanatate - de catre consumatori, care se imbolnavesc adesea pe nesimtite si se resemneaza cu naivitate sa suporte tirania produselor artificiale ce invadeaza piata, fara sa se gandeasca la cauza reala a suferintei lor. Hrana noastra zilnica (alcatuita din produse minutios aditivate si iradiate, zeci de milioane de produse de tip fast-food si bauturi carbogazoase fiind consumate anual pe intreg globul), produsele cosmetice si cele de intretinere casnica, apa cu adaos de fluor si alte substante nocive, vaccinurile cu conservant pe baza de mercur, vasele din aluminiu si alte surse de contaminare precum plumbul si cadmiul, - toate sunt descrise amanuntit in aceasta lucrare, care are scopul de a-i atentiona pe romanii inteligenti si prudenti asupra pericolelor pe care toate acestea le comporta. In tabelele aferente sunt prezentate atat binecunoscutele de acum E-uri (aditivii alimentari aprobati de catre UE), cat si o mica parte din nenumaratele categorii ale altor substante chimice care nu au un cod specific, dar se adauga "cu succes" in produsele comerciale. Un exemplu foarte elocvent este paleta foarte mare de aromatizanti chimici, care prin descrierea inselatoare de "aroma identic naturala" induce in eroare, cu o abilitate demna de o cauza mai buna, consumatorul. In mod paradoxal si pentru cei mai multi dintre noi incredibil, dar nu mai putin adevarat, toate acestea sunt realizate in deplina cunostinta de cauza si cu totul intentionat de catre papusarii ascunsi in culisele scenei politice, economice si medicale a lumii, care detin controlul financiar si toate parghiile bancare si de infrastructura necesare. Depun marturie in aceasta directie numerosi cercetatori care, urmarind sa demaste aceste actiuni criminale, au fost santajati, defaimati si cenzurati. Celor care devin constienti de aceste pericole, cartea le ofera cateva metode de purificare, detoxifiere si stimulare a imunitatii cu ajutorul energiei vindecatoare a plantelor medicinale.

Iata o expunere succinta a continutului pe capitole al cartii "Enciclopedia aditivilor":

     Capitolul 1 - prezinta categoriile de aditivi din produsele alimentare, precum si pe cele din produsele cosmetice. Prezentarea generala a aditivilor din produsele alimentare este urmata de grafice analitice, pentru evidentierea unor aspecte statistice semnificative. In finalul fiecarei descrieri este prezentat tabelul corespunzator categoriei de aditivi: coloranti, conservanti, antioxidanti etc.
     Capitolul 2 - contine informatii despre pseudo-alimentele de tip fast-food, evidentiind o intreaga retea de interese ascunse, politico-financiare, care greveaza industria alimentara. Autorii va ofera date edificatoare despre efectele dezechilibrante ale alimentatiei "Junk-food", in mod justificat considerate drept "mancare din lada de gunoi".
     Capitolul 3 - expune problema bauturilor carbogazoase, atat de intens popularizate si comercializate astazi. Autorii prezinta efectele aditivilor incredibil de toxici din aceste produse, de prezenta carora foarte putini consumatori au curiozitatea sa se informeze inainte de a ingurgita lichidele otravite.
     Capitolul 4 - prezinta pe scurt principalele categorii de produse procesate industrial, precum si informatii despre ingredientele adaugate si despre adevaratele modalitati de fabricare, pe care firmele producatoare le ascund cu buna stiinta.
     Capitolul 5 - va dezvaluie una dintre cele mai simple modalitati de informare in legatura cu continutul in aditivi al produselor de larg consum. Este vorba despre citirea atenta si avizata a etichetelor. Va oferim analiza a 20 de etichete, pentru ca apoi sa va puteti orienta singuri.
     Capitolul 6 - demasca procedeul industrial al iradierii alimentelor si perversitatea cu care administratiile trec sub tacere, in mod intentionat, folosirea reziduurilor radioactive pentru asa-zisa conservare si igienizare a produselor. De asemeni, ofera informatii despre cuptoarele cu microunde, care ascund o tehnologie cu efect mortal pentru utilizatorii ei.
     Capitolul 7 - expune criminala folosire in SUA a fluorului pentru docilizarea si indobitocirea populatiei. In mod incredibil, in mai multe tari (SUA, Australia, Canada, Noua Zeelanda, Irlanda), apa este fluorurata, aceasta insemnand practic otravirea constienta a populatiei, sub pretextul profilaxiei cariilor dentare. O forma de fluorurare exista cu certitudine si in Romania, cel putin prin mult-laudata pasta de dinti cu adaos de fiuor.
     Capitolul 8 - demasca inselatoria din domeniul vaccinurilor, care aduc profituri imense industriilor si medicinei, dar care au efecte cumplite asupra populatiei: aparitia autismului, scaderea imunitatii etc.
    Capitolul 9 - prezinta "binefacerile" pe care le avem de pe urma folosirii vaselor si ambalajelor pe baza de aluminiu: maladiile Alzheimer si Parkinson, stergerea informatiei genetice etc. Tot aici, autorii au inclus informatii despre contaminarea cu alte metale (plumb, cadmiu) si cu clor.

Pentru a veni in intampinarea celor care inteleg pericolul unei alimentatii nesanatoase - oricat de comoda si de atractiva ar fi ea - si doresc sa revina la o alimentatie binefacatoare, autorii au dedicat o sectiune speciala prezentarii unor remedii perfect naturale, capabile sa contracareze efectele nocive ale aditivilor sintetici in cazul diverselor tipuri de intoxicatii, devenite din ce in ce mai frecvente in randul oamenilor. Tratamentul pe care autorii il propun se bazeaza pe plante selectate in principal pentru actiunea lor imunostimulanta, antitoxica si depurativa; ele se administreaza sub forma de pulberi macinate fin, de macerate sau de tincturi, la intervale de timp regulate (la 4 sau 6 ore). In plus, prezentarea fiecarei plante contine ilustratii si o descriere fitoterapeutica.
De asemeni, autorii ofera un index alfabetic al tuturor aditivilor prezentati in tabele, insotit de un simbol specific, care va va permite o mai usoara identificare a gradului lor de nocivitate.
Cuprinsul cartii "Enciclopedia aditivilor”:

     PREFATA
     NOUA ORDINE MONDIALA ESTE RESPONSABILA DE GENOCIDUL BIOCHIMIC PLANETAR
           Noul imperialism - atacul cu substante chimice otravitoare, prezentate in ambalaje viu colorate
           Hrana actuala - calul troian al industriei alimentare chimizate
           Afacerile corporatiste - crima organizata la nivel inalt
           Ultimele zbateri ale Fiarei
           Santajul si cenzura cercetatorilor stiintifici
           Cunoasterea adevarului inseamna putere
           Triunghiul antinutritiei
     ADITIVII - BOMBARDAMENTUL CHIMIC ASUPRA CELULELOR TRUPULUI NOSTRU
           Ce sunt aditivii?
           Afacerea mondiala a E-urilor
           Astazi mancam hrana moarta
           Aproape 70.000 de substante chimice ne intoxica in fiecare clipa
          "Argumente" pentru folosirea aditivilor chimici
           Despre testele de toxicitate
           Codul numeric al aditivilor
           Despre efectele toxice ale aditivilor
           Aditivii ascund defectele produselor
           Substantele chimice numite aditivi ne influenteaza comportamentul
           Chiar si produsele "bio"contin aditivi
           Aditivii pentru alimentatia animala
           Aditivii si malnutritia
           Aditivii si hiperactivitatea in cazul copiilor
           Modul in care ne mint aditivii
            E100-E199: colorantii
                 Ce sunt colorantii?
                 Invazia colorantilor sintetici
                 Pericolul culorilor frumoase
                 Amestecurile inselatoare
                 Tabel cu aditivii coloranti
           E200-E299: conservantii
                 Ce sunt conservantii?
                 Conservarea, practicata inca din cele mai vechi timpuri
                 Metode actuale de conservare
                 Efectele agentilor conservanti
                 Tabel cu aditivii conservanti
           E300-E21: antioxidantii
                 Ce sunt antioxidantii?
                 Tabel cu aditivii antioxidanti
           E400-E499: agentii de vascozitate, sarurile de topire, gelifiantii, fosfatii, emulgatorii
           E500-E599: sarurile si compusii lor
                 Ce sunt acesti aditivi?
                 Tabel cu aditivii emulgatori, stabilizatori, antiaglomeranti, agenti de vascozitate, saruri de topire si acidifianti
           E600-E699: intensificatorii de gust
                 Ce sunt intensificatorii de gust?
                 Glutamatul de sodiu si aspartamul - prezentare generala
                 Glutamatul monosodic (E621, GMS)
                 Eticheta E621 (GMS)
                 Jack Samuels, de la campania "Adevarul pe etichete" din SUA:
                 Soia procesata industrial este alimentul cu cea mai mare concentratie de glutamat
                 Mecanismul prin care actioneaza glutamatii
                 Pericolele excitotoxinelor
                "Riscurile" eliminarii definitive a glutamatului
                 Marturii
                 Un alt atac asupra trupului nostru, pentru profit
                 Tabel cu aditivii intensificatori de gust
           E700-E899: aditivi care nu sunt destinati alimentatiei umane (unii dintre acesti aditivi se adauga in furajele si hrana animalelor de ferma)
           E900-E999: agenti de tratare a fainii, gaze, indulcitori artificiali, agenti de glazurare (aditivi care confera luciu si stralucire, agenti de acoperire)
           E900-E815: agentii de glazurare
                 Tabel cu aditivii agenti de glazurare
           E916-E949: agentii de tratare a fainii, agentii de albire, adjuvantii, conservantii gazosi, gazele de propulsare
                 Ce sunt acesti aditivi?
                 Tabel cu aditivii agenti de tratare a fainii, agenti de albire, adjuvanti, conservanti gazosi, gaze de propulsare
           E950-E999: indulcitorii artificiali (edulcorantii)
                 Ce sunt indulcitorii?
                 Splenda (E955) - nimic splendid in ea
                 Alitamul
                 Siropul de fructoza din porumb
                 Folosirea ciclamatilor este din nou permisa!
                 Tabel cu aditivii indulcitori artificiali
                 Drumul catre iad este pavat cu aspartam - Nutradeath
                 Legea federala SUA impotriva genocidului
                 Pentru obtinerea aspartamului se utilizeaza metode de inginerie genetica
                 Mecanismul de actiune al aspartamului
                 Capacitatea chelatoare a aspartamului
                 Efectele nocive ale acestei toxine au determinat aparitia unei noi boli: boala aspartamului
                 Cine ne vrea moartea?
                 Diverse declaratii care acuza frauda FDA in afacerea cu aspartamul
                 Aspartamul este inclus in planul conspiratie planetare care vizeaza un genocid biologic
                 Marturii cutremuratoare despre aspartam
           E1000-E1399: diversi aditivi (umectanti, enzime alimentare)
           E1400-E1499: amidonuri modificate
           E1500-E1521: solventi, suporturi pentru alti aditivi
                 Ce sunt acesti aditivi?
                 Tabel cu aditivi umectanti, enzime alimentare, amidonuri modificate, solventi, suporturi pentru alti aditivi
           Aditivii nedeclarati
                 Ce sunt acesti aditivi?
           FDA aproba pentru prima data folosirea virusurilor ca aditivi in alimente!
           Grasimile saturate de tip trans
           Mancaruri fara grasimi
           Alti inlocuitori de grasimi folositi in produsele alimentare
           Aromatizantii chimici imita aroma naturala
           Lobby-urile bogatasilor fac legea
           Tipuri de aromatizanti
           Tabel cu aditivii alimentari care nu au un cod numeric
           Produsele cosmetice contin aceleasi substante nocive care sunt prezente in produsele de curatenie casnica
           Termeni fara nici o semnificatie reala
           Nocivitatea
           DEA, MEA, TEA, NDELA
           Aromele inselatoare
           Parfumurile artificiale si efectele lor asupra sanatatii
           Efectele toxinelor
           Produsele de igiena personala - toxine in plus pentru trup
           Produsele pentru ingrijirea dintilor si a gurii
           Ce inseamna "F"
           Inalbirea dintilor
           Apa de gura
           Deodorantele si antiperspirantele
           Produsele pentru igiena intima feminina
           Produsele din bumbac modificat genetic
           Produsele pentru ingrijirea parului
           Balsamul de par
           Spray-urile, gelurile si alte produse pentru aranjarea parului - o pseudofrumusete platita cu sanatatea noastra
           Par vopsit mortal
           Produsele cosmetice pentru "ingrijirea" pielii
           Produsele pentru barbierit
           Parfumurile chimice care "improspateaza" aerul din camere
           Produsele pentru curatenia casnica si multiplele lor intrebuintari
           Produsele pentru igiena sanitara contin substante chimice super-ucigase
           Solutiile de curatare a covoarelor
           Detergentii lichizi pentru vase
           Solutiile pentru spalarea podelelor si a gresiei
           Detergentii si balsamurile de rufe
           Hainele "curate" si toxinele care se ascund in ele
           Tabel cu aditivii din produsele cosmetice si de curatenie casnica
           Efectele nocive ale aditivilor alimentari (E-urilor) asupra trupului uman - sinteza
     FAST-FOOD
           Hamburgerul - "mancare din lada de gunoi"
           Deciziile politice din lumea fast-food-ului
           Legaturi ascunse intre asociatiile comerciale
           Istoria comuna a industriei alimentare si a industriei tutunului
           Dobandirea influentei prin contributii la campaniile politice
           Sustinatorii comuni ai industriei tutunului si industriei alimentare
           Metodele perverse de autoaparare ale industriei alimentare
           Agresivitatea reclamelor
           Dezechilibrele hormonale datorate fast-food-ului
           Principalele victime: copiii
           Efectele fumatului
     SUCUL MORTII - PERICOLUL ASCUNS AL BAUTURILOR GAZOASE
           Conservantii
           Siropul de glucoza
           Inamicul smaltului dentar
           Fracturile osoase si osteoporoza
           Bauturile de tip cola "light"
           Studiu epidemiologie relevant
           Exces de calorii - apetit scazut - deficit de nutrimente
           Un american consuma intr-un an peste 200 de litri de bauturi carbogazoase
           Pesticide la cutie
           Caloriile zero si obezitatea
           Pericolul bauturilor "energizante"
           Interzis copiilor sub saisprezece ani
           Sunteti cafeinoman?
           Cauza calculilor renali
     ALIMENTELE ADITIVATE SI MODIFICATE GENETIC DEVIN MOARTE
           Legumele si fructele - ce se ascunde sub aspectul lor de "prospetime"?
          "Painea noastra cea de toate zilele"
           Cerealele pentru micul dejun
           Bauturile cu ciocolata
           Sucurile de fructe
           Produsele de patiserie "fast"
           Pizza "ameliorata"
           Si clatitele?!
           Ciocolata
           Dar biscuitii?
           Chips-uri, snacks-uri si... Alzheimer
           Laptele pasteurizat, omogenizat, sterilizat ambalat, expirat... reambalat... expirat... reambalat...
           Margarina
           Branzeturile ultrafiltrate
           Deserturile lactate
           Produsele aerate
           Untul
           Cremele tartinabile hidrogenate
           Dulceata cu indulcitori toxici
           Compoturile gelificate
           Ouale
           Romanii se afla sub regimul dictatorial al "iodarii universale"
           Ingredientele-fantoma din produsele comerciale
           Trucuri comerciale
           Hrana pentru copii
     CEEA CE NE ASCUND ADESEA ETICHETELE
           Misterele ingredientelor ascunse
           Victimele reclamelor
           Bautura carbogazoasa de tip cola light fara zahar cu trei indulcitori
           Bautura "energizanta"
           Branza topita
           Ciocolata
           Pate vegetal
           Guma de mestecat fara zahar, cu indulcitori chimici si aromatizanti
           Jeleuri
           Condimente la plic
           Biscuiti
           Margarina
           Inghetata
           Ketchup
           Suc din fructe, necarbogazos
           Maioneza
           Supa instant la plic
           Mustar
           Snacks
           Croissant
           Chips
     IRADIEREA OMOARA HRANA NATURALA
           In ce consta iradierea hranei?
           Demonstratii stiintifice ale nocivitatii iradierii
           Iradierea distruge continutul de vitamine al alimentelor
           Iradierea nu este o solutie pentru a preveni imbolnavirea datorata alimentelor infestate
           Mascarea conditiilor neigienice
           Iradierea contribuie la consolidarea industriei agricole si la planul de globalizare a hranei
           Incalcarea dreptului la cunoastere si la libera informare: FDA a influentat relaxarea regulilor de etichetare in ceea ce priveste iradierea hranei
           Cum ramane cu dreptul nostru de a sti?
           FDA, consumatorii si minciuna de pe etichete
           Cuptorul cu microunde: coacere impotriva naturi
           Cum functioneaza cuptoarele cu microunde?
           Reactia autoritatilor si a producatorilor
           Boala microundelor
           Studii si cercetari in domeniul microundelor
           Sangele incalzit la microunde omoara pacientii
           Alte modalitati de folosire a microundelor
     FLUORURAREA - OTRAVIREA POPULATIEI, SUB PRETEXT DE BINEFACERE
           Ce sunt fluorul si fluorurile?
           Societatea secreta a medicilor stomatologi
           Delta Sigma Delta
           Emblema si simbolurile DSD
           Fluorul: arma biologica
           Publicitate si marketing de manipulare
           Fluorul si bomba atomica
           Fluorurarea apei potabile in diferite tari
           Minciuna pro-fluorurare promovata prin reclamele pentru pasta de dinti
           Manipularea Colgate
           Efectele nocive ale fluorului - substanta chimica activa biologic
           Fluoroza dentara
           Bauturile cu fluor si fluoroza dentara
           Indopati cu fluor prin alimentele procesate
           Medicamentele fluorurate sau epoca profiturilor infloritoare
           Apa vietii sau apa mortii?
           Politetea surazatoare a mortii
           Pesticidele fluorurate
           Carburantii pe baza de fluor
           Declaratii si dovezi stiintifice despre nocivitatea fluorului
           ADA (Asociatia Americana a Dentistilor) recunoaste...
           Concluzii care spulbera povestile de adormit... constiinta
     CRIMINALITATEA CONSTIENTA A INDUSTRIEI FARMACEUTICE SI A SISTEMULUI POLITIC CONTINUA SI PRIN VACCINURILE CU MERCUR
           Epidemia genocidala
           Amalgamul dentar
           Mercurul si alte toxine ameninta viata din zona arctica
           Efectele nocive ale mercurului
           Miturile false ale vaccinarii
           Holocaustul creste o data cu fiecare injectare
           Compozitia unui vaccin
           Istoria timerosalului
           Program comparativ de vaccinare in SUA (1983/2007)
           Provocare cu vaccinuri
           Intalnirea secreta de la Simpsonwood
           Marsul Green Our Vaccines din Washington DC
     CONTAMINAREA ALIMENTELOR CU CLOR, CU METALE (ALUMINIU, PLUMB, CADMIU) SI ALTE IMPURITATI DIN AMBALAJE
           Aluminiul - substanta toxica prezenta in viata noastra
           Efectele nocive ale aluminiului
           Plumbul
           Cadmiul
           Clorul: in piscina, dar si in cola dietetica
           Impuritatile din ambalaje intra in contact cu alimentele si le contamineaza
     REMEDII PERFECT NATURALE CARE POT FI FOLOSITE CU EFICIENTA MAXIMA IN CONTRACARAREA EFECTELOR NOCIVE ALE ADITIVILOR
           Plante cu efect imunostimulant
                 Cele mai reprezentative plante cu efect imunostimulant
                 Alte plante cu efect imunostimulant
                 Amestecuri de plante cu efect imunostimulant
           Plante cu actiune depurativa antitoxica, detoxifianta
           Alimente cu actiune depurativa
           Alte plante cu efect de purificare a organismului
           Remedii naturale in cazul unor intoxicatii
     INDEXUL ADITIVILOR DIN TABELE
           Indexul aditivilor alimentari care au cod numeric
           Indexul aditivilor alimentari care nu au un cod numeric
           Indexul aditivilor din produsele cosmetice
     GLOSAR DE TERMENI
     ABREVIERI
     BIBLIOGRAFIE



 Nr.pagini: 408
 Format: 20.5 x 29
 


Pentru orice solicitare contactati departamentul Suport Clienti LibrariaOnline.ro, de luni pana vineri in intervalul 9-18.

LibrariaOnline.ro intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.


Vezi alte carti scrise de Gregorian Bivolaru

Alte carti de la editura SHAMBALA

Editura SHAMBALA. Carti de la editura SHAMBALA
Nu exista comentarii referitoare la acest produs.