Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies. Am inteles
Livrare in: Bucuresti - Sector 1
Cost livrare: 8.00 Lei
Cost livrare: 15 Lei
Cost livrare: 10.00 Lei
Cost livrare: 11 Lei
Cost livrare: 12.90 Lei
Cost livrare: 14.90 Lei
Cost livrare:
In dorinta de a veni in sprijinul celor care doresc si solicita sa infiinteze o crescatorie de curcani, am hotarat redactarea acestei lucrari, unde sa fie expuse, pe intelesul tuturor, cele mai importante informatii cu privire la cresterea acestor minunate pasari. Lucrarea se doreste a constitui, in primul rand un ghid, un indreptar in care cei interesati sa poata gasi date si informatii privind cresterea si exploatarea curcanului (conditii privind adapostul, microclimatul, asternutul, hrana), masurile ce trebuie aplicate pe parcursul tehnologiei de crestere, precum si alte informatii necesare pe care un crescator trebuie sa le stapaneasca.IntroducereCapitolul I. Premise in cresterea curcanilor1. Origini. Evolutii1.1. Curca mexicana - Meleagris gallopavo mexicana si Meleagris gallopavo gallopavo1.2. Curca americana - Meleagris gallopavo silvestris1.3. Curca ocelata - Meleagris ocellata1.4. Curca Rio Grande - Meleagris gallopavo intermedia1.5. Curca Merriam - Meleagris gallopavo merriami2. Importanta carnii de curcan in alimentatia omului Capitolul II. Rase de curci domestice1. Aspecte generale2. Curcile bronzate2.1. Rasa bronzata ameliorata2.2. Rasa bronzata cu pieptul larg (Mammoth)2.3. Rasa bronzata nord-caucaziana2.4. Rasa bronzata canadiana (Charlerois)2.5. Rasa rosie de Bourbon2.6. Rasa rosie de Nebraska3. Curcile negre3.1. Rasa neagra de Norfolk3.2. Rasa neagra de Sologne3.3. Rasa neagra de Bourbonnais4. Curcile albe4.1. Rasa alba de Olanda4.2. Rasa de alba de Beltswille5. Curcile comune (autohtone) Capitolul III. Tehnologia de inmultire a curcilor1. Alegerea oualor pentru incubatie 2. Incubatia (clocirea) oualorCapitolul IV. Tehnologia de crestere si exploatare a curcilor1. Hranirea si alimentarea cu apa2. Adapostul3. Intretinerea si exploatarea curcilor de reproductieCapitolul V. Sanatatea efectivului de curci. Principalele afectiuni1. SalmonelozaAnexa.Regulamentul (UE) nr. 1190/2012 al Comisiei din 12 decembrie 2012 privind un obiectiv al Uniunii de reducere a Salmonella Enteritidis si a Salmonella Typhimurium la efectivele de curcani, astfel cum se prevede in Regulamentul (CE) nr. 2160/20032. Boala Newcastle (Pseudopesta aviara; Pesta aviara atipica; Ciuma pasarilor)Anexa.Ordin nr. 153 din 27 iunie 2006 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind controlul bolii de Newcastle (pseudopesta aviara)3. Rinotraheita [guturai; TRT (turkey rhinotracheitis); sindromul capului umflat (swollen head sindrome – SHS)]4. Encefalomielita aviara5. Enterita hemoragica6. Leucoza aviara7. Gripa aviara (Influenta aviara)Anexa.Ordin nr. 54 din 28 februarie 2007 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind masurile de control pentru gripa aviara8. Infectia rinotraheala ornitobacteriana (Ornitobacterium rinotracheale – ORT)9. Infectia cu clostridii10. Infectia cu chlamidii (ornitoza)11. Coliinfectiile12. Pasteureloza (holera pasarilor)13. Micoplasmoza aviara13.1. Mycoplasma gallisepticum (MG)13.2. Mycoplasma meliagridis (MM)13.3. Mycoplasma synoviae (MS)14. Rujetul15. Stafilococia16. Inflamatia labei piciorului17. Coriza curcilor (Bordetelioza aviara)18. Micozele19. Coccidioza20. Boala capului negru (Histomonoza; Tiflohepatita; Enterohepatita)21. Parazitozele intestinale22. Ciugulirea vatamatoare; CanibalismulBibliografie selectiva
Nr. pagini: 210
Format: 13x20
Anul aparitiei: 2015