Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies. Am inteles
Transport la 4.9 lei la Pachetomat si Easybox pentru comenzi de minim 59 de lei
Cartoful este un aliment de baza in alimentatia romaneasca si occidentala. Cultivarea cartofului pe suprafete mici poate fi o indeletnicire profitabila pentru micul fermier. Cartea prezinta toti pasii necesari pentru o cultura sanatoasa de cartofi si-n invata pe micul fermier cum sa evite greselile comune ce-i pot compromite intrega munca. Este recomandata oricarui cultivator de cartofi.Cuprins:Introducere … 5Cateva elemente de tehnologie … 13Tipul de sol potrivit pentru cartofRotatiaIngrasare, fertilizarea pamantului pentru a avea productii bune de cartofPlantarea. Importanta calitatii cartofului de samantaIncoltirea cartofului de plantatSectionarea cartofului de plantatCand si cum plantamNecesarul de cartof de samantaSoiuri de cartofImportanta bilonuluiLucrarile de intretinere si buruienileAlti factori care influenteaza productia de cartofRecoltare, pastrareBolile cartofului … 36Reducerea inoculu iinitialIncetinirea evolutiei bolilorScurtarea perioadei de expunere la parazitiBoli parazitareBoli produse de virusiBoli produse de ciueprci si bacteriiBoli foliare (mana si alternarioza)Bolile plantelor tinere (innegrirea bazei tulpinii, rizoctonioza)Bolile tuberculilor din timpul vegetatiei (putregaiul umed, raia comuna, raia neagra, raia fainoasa)Bolile di ntimpul pastrarii cartofului (putregaiul uscat, cangrena sau fomoza)Boli neparazitare, fiziologiceDefecte exterioare prin modificarea formei si culorii tuberculilorDefecte din interiorul tuberculilorDaunatorii cartofului … 83Gandacul din ColoradoAfideleViermii de sarmaAlti daunatoriControlul bolilor si daunatorilor, o problema importanta pentru cultura ecologica a cartofuluiFormat: 145 x 205 mmAnul aparitiei: 2008Nr. pagini: 110
Transport 4.9 lei pentru comenzi de minim 59 lei*