Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies. Am inteles
Transport la 4.9 lei la Pachetomat si Easybox pentru comenzi de minim 59 de lei
Livrare in: Bucuresti - Sector 1
Cost livrare: 8.00 Lei
Cost livrare: 10.00 Lei
Cost livrare: 11 Lei
Cost livrare: 12.90 Lei
Cost livrare: 14.90 Lei
Cost livrare:
Vrei sa afli toate secretele socului? Atunci aceasta carte este pentru tine!Vei afla informatii despre istoricul plantei, superstitiile legate de ea, modul de valorificare ca planta ornamentala, medicinala precum si posibilitatea de a o utiliza in diverse retete culinare.Vei fi placut surprins sa afli ca socul traieste circa 100 de ani si ca are numeroase efecte spectaculoase in prevenirea si tratamentul alternativ al bolilor cardiovasculare, cancerului, virusului herpetic, HIV-ului, alergiilor, obezitatii si ca poate fi folosit cu succes pentru diverse afectiuni ale tenului.Trebuie sa ne insusim modul corect de recoltare si cultivare pentru a fi siguri ca beneficiem din plin de efectele pozitive ale socului. Prin prezentarea tuturor speciilor de soc se atrage atentia ca bozul este toxic, fiind asadar necesar sa cunoastem foarte bine toate speciile. Chiar daca se culeg specii cu efecte benefice este esential sa ne asiguram ca nu sunt poluate, fiind prezentata o tehnica prin care ne putem da seama de acest lucru.In final se prezinta o multitudine de retete din florile si fructele acestei plante foarte apreciate inca de la Hipocrate (460 i.Hr) .Cuprins:Cuvant introductivGeneralitatiEtimologia denumiriiUtilizarea socului in gospodarieCredinte si superstitii legate de socTaxonomia, locul pe care il ocupa planta in botanicaPrezentarea speciilor, descrierea morfologicaCea mai importanta specie a genuluiAlte specii ale genului SambucusCerintele socului fata de conditiile de vegetatiePosibilitati de valorificareInmultirea arbustuluiLucrarile de taiere si ingrijireBolile si daunatorii soculuiCultivarea socului pentru fructeCele mai importante soiuri cultivate pentru fructeSoiuri romanestiForme de coroane specificeCultura socului ca planta ornamentalaCele mai importante soiuri si varietati de soc ornamentalNoi soiuri ornamentaleRecoltarea socului din flora spontanaPerioada de recoltareValorificarea socului ca planta medicinalaSubstantele chimice din compozitia soculuiEfectele curative ale soculuiValorificarea socului in industria alimentaraCateva preparate din socImportanta consumului fructelor de socRetete cu flori de socZahar din socInflorescente de soc congelateSampanie de socSirop de socSuc de socGem de capsuni cu socCrema de revent (rubarba) cu socTort de clatite americane cu socClatite cu socBriose cu soc 5Briose cu soc si faina de migdale (fara faina de cereale)Panna cotta cu socMancare de socSoc in aluat de clatiteGogosi cu socSoc in aluat de bereJeleu de ceai verde cu socJeleu de soc cu vin albInghetata de socTiramisu de soc cu ciocolata albaRetete cu fructe de socJeleu din fructe de socMagiun de soc cu mereGem de socLichior de soc (1l)Sirop din fructe de soc(remediu impotriva racelilor)Parfe de iaurt cu socBrownie cu crema de branzasi portie dubla de socTort de cafea cu socPrajitura cu lamaie si socPere umplute cu crema de socBibliografieMic dctionar tematicNr. de pagini : 80Anul aparitiei : 2016
Transport 4.9 lei pentru comenzi de minim 59 lei*