Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies. Am inteles
Livrare in: Bucuresti - Sector 1
Cost livrare: 8.00 Lei
Cost livrare: 15 Lei
Cost livrare: 10.00 Lei
Cost livrare: 11 Lei
Cost livrare: 12.90 Lei
Cost livrare: 14.90 Lei
Cost livrare:
Dupa ce ati completat numarul de telefon, un consultant Relatii Clienti va va apela in maxim 15 minute pentru a va prelua comanda cu toate detaliile necesare
Bazele cultivarii moderne a lui Lentinus edodes s-au pus in anii '40 in Japonia cand s-au folosit pentru prima oara, de catre tanarul student Kisaku Mori, inocul din lemn colonizat cu miceliu. Acest inocul avea forma unor cepuri de lemn si era introdus fortat in orificii facute in bustenii de stejar. Dupa aproximativ un an, timp in care bustenii erau loviti din cand in cand, apareau primele ciuperci, primavara si toamna timp de 2-5 ani in functie de esenta de lemn folosita. De asemenea, el credea ca pot preveni imbatranirea prematura. Datele istorice arata ca de aceste ciuperci se bucurau mai ales privilegiatii curtilor imperiale, unde ciuperca mai era numita si "Regele” sau "Monarhul ciupercilor”. In Japonia era denumita si ciuperca samurai.Cuprins :Capitolul 1. Denumirea stiintifica si populara - 11Capitolul 2. Sinonime - 12Capitolul 3. Incadrare sistematica - 13Capitolul 4. Istoricul shiitake - 15Capitolul 5. Specii inrudite - 20Capitolul 6. Descrierea ciupercii. Morfologie si fiziologie - 21Capitolul 7. Nutritie - 28Capitolul 8. Factorii biologici de crestere - 328.1. Temperatura - 328.2. Umiditatea - 348.3. Aerul, ventilatia si concentratia de CO2 - 358.4. Lumina - 368.5. Substantele nutritive - 378.6. Raportul C/N – carbon/azot - 388.7. pH-ul substratului - 38Capitolul 9. Tulpini de shiitake - 39Capitolul 10. Tehnologia de cultura a speciei lentinus edodes - 4410.1. Tehnologia de cultura pe butuci de lemn sau extensiva - 4510.1.1. Alegerea si fasonarea lemnului - 4610.1.2. Inocularea butucilor - 5010.1.3. Izolarea orificiilor sau penelor cu ceara - 5410.1.4. Incubarea sau impanzirea miceliului in lemnul butucilor - 5810.1.5. Inducerea formarii fructificatiilor - 6810.1.6. Perioada de repaus si refacerea butucilor - 7110.2. Tehnologia de cultura pe rumegus sau intensiva - 7410.2.1. Materii prime, auxiliare si amendamente - 7810.2.2. Retete de substraturi pentru shiitake - 8510.2.3. Pregatirea substratului - 8810.2.4. Repartizarea in recipienti - 8910.2.5. Sterilizarea sau pasteurizarea substratului - 9610.2.6. Incubarea sau cresterea miceliului in substrat - 10110.2.7. Formarea ciupercilor si recoltarea - 10710.2.8. Boli, daunatori, malformatii, prevenirea si tratarea lor - 112a. Boli la shiitake - 112b. Daunatori la shiitake - 117c. Anomalii la shiitake - 121Capitolul 11. Calitatea ciupercilor, sortare, racire, deshidratare, conservare, pastrare - 123Capitolul 12. Importanta alimentara - 131Capitolul 13. Importanta medicinala - 139Capitolul 14. Retete culinare cu shiitake - 155Capitolul 15. Masuri de protectie a muncii in cultura de shiitake si situatii negative semnalate - 165Glosar de termeni - 172Lista de figuri - 185Bibliografie - 191
Nr. pagini: 194
Anul aparitiei: 2014