Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies. Am inteles
Transport la 4.9 lei la Pachetomat si Easybox pentru comenzi de minim 59 de lei
• Ati simtit vreodata o durere sau o intepatura in bratul stang?• Furnicaturi in picioare sau in brate?• Ati avut senzatia de picioare grele?• Crampe?• Aveti hipertensiune?• Varice?• Cuperoza?• Aveti extremitatile reci?• Va simtiti obositi fara motiv ?Daca raspundeti afirmativ la una sau mai multe dintre aceste intrebari, trebuie sa cititi aceasta carte.Pe baza a zeci de recomandari, veti vedea ca, de fapt, nu este nevoie decat de foarte putin pentru a regasi un nivel normal al colesterolului si de a preveni riscul accidentelor cardiovasculare. Stiti probabil ca exista colesterol bun si rau. Veti invata din paginile acestei lucrari cum sa-1 recunoasteti si sa-1 preveniti pe cel rau.De la colesterol la ateroscleroza, nu este decat un pas... care se face foarte incet si cu siguranta daca nu se intervine la timp. Trebuie sa luati in considerare si multi alti factori suplimentari de risc cardiovascular precum tutunul, hipertensiunea, stresul, cat si actiunea nefasta a radicalilor liberi, ori cea a introducerii in organism a unor substante toxice.Rezolvarea problemelor este in... farfuria dvs. Veti vedea ca alimentele care contin colesterol nu sunt cei mai mari dusmani pe care ii aveti si ca nu mai este vorba de a interzice, ci de a furniza organismului diferitele categorii de elemente nutritive, care ii aduc numai bine.Cuprins :
Cuvant inainte
Partea Intai - Colesterolul si sanatatea dvsIntroducere la partea intai - De ce colesterelul nu mai trebuie sa va mai otraveasca existenta?Nu faceti ca AlainUrmati exemplul lui Jean-YvesTrageti singuri concluziileSa cunoastem mai bine colesterolulNu exista viata fara colesterolBun sau rau, cum sa-I recunoastem?Cand celulele permit accesul colesteroluluiInterpretati-va analizeleUn alt inamicPentru a rezumaAterosclerozaInculparea colesterolului si circumstantele atenuantePlaca de ateromSi consecintele saleCirculatia se face defectuos Peretele arterei cedeazaO artera se astupaUn proces reversibilActionati impotriva trombozeiDescoperita recent: substanta toxica agravantaPentru a rezumaIn cautarea vinovatilorUnanim acuzate: grasimile saturateCand se amesteca si triglicerideleStop kilogramelor prost plasateValoarea energetica a alimentelorSfarsitul unei protectii naturaleUnde se gasesc grasimile saturate?Pentru a rezumaFactorii de risc asociatiHipertensiuneaTabagismulExcesul de alcoolStresuDiabetulPentru a rezumaRegimuri si tratamente clasice greu de urmat si cu multe renuntariRestrictii putin prea severeVanarea colesterolului alimentar, un cuvant de ordine controversatColesterolul in alimenteMedicamenteleRasinileFibratiiStatineleAcidul nicotinicAtentiePentru a rezumaAlternativele naturiste, care va sunt deja cunoscuteDa, unei dietetici bine ganditeFructele si legumeleCerealele si leguminoaseleCarnea si produsele lactateGreselile care nu trebuie facutePe latura dulciuri: cea mai buna alegereSedentari, faceti miscareCele mai bune arme anti-stresGestionati-va bine emotiileSchimbati-va gandurileTreceti la actiuneRelaxati-va muschiiMai incet cu cafeauaPentru a rezumaPartea a doua - Campionii luptei impotriva colesterolului Introducere - Ii asteptati de mult, iar oamenii de stiinta i-au descoperit. Depinde de dvs sa le dati o buna utilizareCapitolul 1- Cele trei mari categorii de alimente protectoareGrasimi: cele bune, cele rele si cele amestecateFoie gras si rata in grasime dupa placDe ce nu trebuie consumate prea mult aceste uleiuri?Cum isi protejau artere le stramosii nostri, fara sa stie?Exceptionalii antioxidanti Ce ati zice de o salata de avocado cu crevete?Portocalii, galbene, rosii: legumele si fructele cu pigmenti protectoriCum poate fi neutralizata periculoasa Lp (a) sau una din virtutile vitaminei CFolositi si faceti chiar abuz de condimente si mirodenii.Marea revenire a fibrelor alimentareFaceti ca Eva: rontaiti un marFulgi de ovaz, la micul dejunGrupul de vitamine care face sa dispara homocisteinaPentru a dispune de vitamina B9, mancati legume verziB 12 nu exista fara produsele animaleOrez integral, banane, alune - surse importante de B6Suplimentele alimentare cele mai performanteVitamine, oligoelemente si aminoaciziVitamina E: pentru a va proteja mai bineVitamina C: o suplimentare recomandata pentru fumatoriSeleniul: ultrapretios si prea adesea absent.Cromul: putin cunoscut, dar de mare valoareL-arginina: aminoacid cu puteri formidabileLisina: antiadezivul care va protejeaza peretii arterialiDiferite complemente cu eficienta siguraAcidul lipoic: antioxidantul universalPentru a produce mai putin colesterol: scvalenulBine cunoscuta drojdie de bereUn protector polivalent: germenii de grauPlante reputate impotriva colesterolului si a daunelor provocat de acestaGingko biloba, pentru ameliorarea circulatiei sanguinePentru capturarea colesterolului: pectina din marGugul: planta indiana, care reduce colesterolul si trigliceridelePentru o mai buna evacuare a colesterolului: anghinareaCele doua mari atuuri ale grepfruituluiLucerna, cu proprietati multiplelarba-asinului (Oenothera) si limba-mielului (Borago officinalis) deosebit de pretiosul acid gamalinolenicUleiul de masline: emblema alimentatiei sanatoaseUleiul de masline pe vremuriMaslinul, arbore miticAur lichid, o denumire potrivitaUn remediu reputatUleiul de masline in ziua de astaziO revenire in forta pe deplin justificataDe ce uleiul de masline este o binefacere pentru arterele dvs.?Genialul acid oleicUn pur suc de fructeCelelalte binefaceri ale uleiului de maslineUleiul de masline si cancerulAcidul oleic si oaselePentru diabeticiAliatul digestiei dvsCe fel de ulei trebuie consumat si cat?Si, pentru a incheia, nu uitati de frunzeNr. de pagini : 176Anul aparitiei : 2006Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos: