Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies. Am inteles

Poți afla mai multe despre cookies și poți schimba setările lor aici.
 
 

Germeni vegetali pentru o sanatate perfecta - Cacciola, Grazia

Manualul cultivatorului si al consumatorului. Un stil de viata natural in orice situatie si in orice moment

Editura M.A.S.T.

-4.16 Lei
Germeni vegetali pentru o sanatate perfecta

Germeni vegetali pentru o sanatate perfecta

Apreciere: 4.9/7 (7 voturi)
Editura: M.A.S.T.
Status: In curs de reaprovizionare
Timp confirmare stoc: 1 - 4 zile lucratoare

PRP:23,12 LeiAcesta este pretul recomandat de producator/ pretul de coperta. Pretul de vanzare este afisat mai jos
18,96 Lei
Diferența: 4.16 Lei

Descriere

Descriere - Germeni vegetali pentru o sanatate perfecta

Manualul cultivatorului si al consumatorului. Un stil de viata natural in orice situatie si in orice moment

Ce sunt germenii vegetali si cum iti pot influenta ei sanatatea? Daca esti familiarizat cu domeniul captivant al alimentatie sanatoase, aceste intrebari nu sunt deloc dificile.

Vei gasi in aceasta carte sfaturile de care ai nevoie pentru a cultiva si consuma germenii vegetali, inclusiv o prezentare detaliata a germinatoarelor handmade de care ai nevoie. Urmand instructiunile din aceasta lucrare vei ajunge sa cultivi la tine in casa germenii sanatosi ce iti vor intari sistemul imunitar si iti vor imbunatati starea generala de sanatate. Avantajul este ca nu ai nevoie decat de o suprafata infima pe care vei reusi sa cultivi absolut tot ce iti doresti. Odata inceputa o astfel de cultura, primele rezultate vor aparea in 4-5 zile. Cartea contine:

1. Prezentarea proprietatilor nutritive
2. Tehnici de germinare a semintelor
3. Tabele practice cu fiecare germen in parte (60 de tabele!)
4. Tipuri de germeni pe care ii poti gasi pe piata, dar si germeni pe care ii poti prepara chiar tu
5. Germeni cruzi si germeni fierti pe baie de aburi
6. Retete 100% vegetale foarte sanatoase

Daca te intereseaza sanatatea ta sau a familiei tale, vei aprecia foarte mult aceasta carte

Pe o suprafata de cateva palme, acasa, puteti cultiva nenumarate soiuri de germeni, dedicand doar 5 minute pe zi din timpul vostru pentru a-i uda. Obtinerea germenilor la domiciliu va permite sa aveti la dispozitie un aliment pe care cercetarile l-au dovedit a fi printre cele mai hranitoare si mai bogate in vitamine si in saruri minerale

Sunt de ajuns doar patru zile pana ce primii germeni vor fi gata, iar consumarea lor poale deveni un obicei alimentar sanatos. O economisire a cheltuielilor, datorita faptului ca sunt obtinuti acasa. De altfel reprezinta o alegere originala pentru pregatirea mancarunlor si a bauturilor.

De la germenii obisnuiti de soia si linte, pana la cei mai cautati de ridiche roz, fan grecesc si canepa, toti vor fi detailati in aceasta carte, unul cite unul cu proprietatile lor nutritive si cu particularitatile de cultivare.

Germinatoarele handmade, singurele ustensile indispensabile pentru cultivarea germenilor, sunt analizate dupa tipul lor si dupa modul de intrebuintare. La final, consumul germenilor este abordat in functie de modalitatea de consum in bucatarie in stare cruda, pe baie de abur, fermentati pentru prepararea unor bauturi sanatoase.

Printre subiecte dezbatute:
- Proprietatile nutritive
- Metode si tehnici de germinare a semintelor
- 60 de tabele practice cu fiecare germen in parte
- Germinatori ce pot fi gasiti pe piata, dar si cei handmade
- Germeni cruzi, fierti pe baie de abur si fermentarea lor
- O multime de retete 100% vegetale

Grazia Cacciola, specialista in naturopatie, experta in cultivarea naturala si in productia proprie, este autoarea mai multor volume in acest domeniu implicata de toarte multi ani in raspandirea modalitatilor de productie proprie si a constientizarii unei alimentatii sanatoase, prin intermediul mai multor cursuri si seminarii.

CUPRINS:

INTRODUCERE

1.ISTORIA SI PROPRIETATILE GERMENILOR
1.1 Scurta istorie despre folosirea germenilor
1J2 Proprietatile nutritive ale germenilor
Proteine, vitamine si saruri minerale prezente in germeni
1.3 Practici importante si avertizari in ceea ce priveste consumul germenilor

2.CULTIVAREA LA DOMICILIU
2.1 Introducere in cultivarea la domiciliu
Etapele fundamentale ale germinarii
2.2. Alegerea semintelor si cultivarea lor
De ce nu vom gasi decat germeni de soia in supermarket si nu germeni mai buni
Diferite tipuri de germeni, germinare diferita, dar si perioade diferite de germinare
2.3. Germinatoare
Recipiente ce nu trebuie folosite pentru germinare
Cele mai simple recipiente din bucatarie devin germinatoare
Farfuria pe post de germinator
Bolul pentru salata
Germinare in cutiile de conserve
Saculetii din iuta, in si canepa
Germinatorul handmade din tavite pentru legume si fructe
Anumite germinatoare ce pot fi achizitionate de pe piata
Norme generale de igiena pentru germinatoare

3.GERMENII
Cum sa citim tabelele
3.1 Usturoi
3.2 Marar
3.3 Usturoi sau praz oriental
3.4 Alfalfa
3.5 Ovaz
3.6 Azuki rosu
3.7 Azuki verde
3.8 Bambus negru
3.9 Bambus verde
3.10 Busuioc
3.11 Sfecla roz
3.12 Sfecla rosie
3.13 Sfecla furajera
3.14 Baby broccoli
3.15 Broccoli sau conopida martiana
3.16 Canepa indiana
3.17 Morcov
3.18 Varza de Bruxelles
3.19 Varza
3.20 Varza neagra
3.21 Varza roz
3.22 Varza rosie
3.23 Naut
3.24 China rose
3.25 Fasole cicerchia
3.26 Cicoare
3.27 Ceapa
3.28 Rapita
3.29 Creson
3.30 Iarba de grau
3.31 Lucerna
3.32 Fasole mung
3.33 Alac
3.34 Fenicul
3.35 Fan grecesc
3.36 Grau dur
3.37 Floarea- Soarelui
3.38 Grau
3.39 Hrisca
3.40 Andiva
3.41 Kamut
3.42 Linte
3.43 In
3.44 Mei
3.55 Secara
3.56 Mustar alb
3.57 Mustar negru
3.58 Susan
3.59 Soia galbena
3.60 Trifoi purpuriu
3.61 Trifoi violet
3.62 Arahida
3.63 Dovleac
3.64 Migdala
3.65 Hrean
3.66 Mix de seminte

4. CUM SA-I CONSUMI SI SA-I GATESTI
4.1 Consumarea germenilor in stare cruda
Germenii care pot fi consumati in stare cruda
Germeni care nu pot fi consumati in stare cruda
4.2 Consumul germenilor gatiti pe baie de abur
4.3 Consumul germenilor fierti
Germeni care trebuie consumati dupa fierbere
Germeni pentru care nu este recomandata fierberea
4.4 Consumarea germenilor dupa fermentare (bauturi)
4.5 Germeni pentru animale domestice

5. TABELE DE SINTEZA ALE PROPRIETATILOR

6. PRODUCATORI SI DISTRIBUITORI DE SEMINTE
6.1 Vogel Biosnaky (www.avogel.ch)
6.2 Sonnentor (www.sonnentor.com)
6.3 Geo Bavicchi (www.bavicchi.it)
6.4 Germeni proaspeti

7. PRINCIPALELE GRESELI EFECTUATE IN TIMPUL PROCESULUI DE GERMINARE
7.1 Apa insuficienti sau absenta acesteia
7.2 Apa in exces
7.3 Udari excesive
7.4 Udari brutale
7.5 Apa prea rece
7.6 Apa prea calda
7.7 Apa mult prea calcaroasa sau cu prea mult clor
7.8 Formarea unui gel sau a unui strat mucilaginos
7.9 Formarea mucegaiurilor
7.10 Prea putine seminte in germinator
7.11 Prea multe seminte
7.12 Aparitia musculitelor
7.13 Germeni prea tari si fibrosi
7.14 Germeni prea moi
7.15 Apa de pe conducte inchisa la culoare
7.16 Mirosuri neplacute ale germinatorului
7.17 Puf alb care pare mucegai
7.18 Miros de peste al germinatorului
7.19 Radacinile semintelor se prind de grilajul germinatorului
7.20 Radacinile semintelor se prind de panza
7.21 Germenii se innegresc
8.1 Aperitive si gustari
Bruschette cu germeni de mustar
Canape cu crema de tofu si germeni alfalfa
Pate din germeni de naut

8. CATEVA RETETE CU GERMENI

Crema de germeni de floarea-soarelui si masline negre
Crema tartinabila de cereale crude si germeni de floarea-soarelui .
Pate din germeni de linte
8.2 Salate
Salata calda de cartofi cu pesto din germeni de azuki rosu
Salata din germeni micsti
Salata mixta din germeni de fasole mung
Salata delicioasa cu germeni de orez
Salata orientala
Salata imperiala din germeni Kamut
8.3 Felul intai
Spaghetti cu germeni de soia verde
Pesta din germeni de busuioc
Ragu din mei germinat
Urechi use multicolore cu germeni
Taitei de orez cu germeni de soia
8.4 Felul al doilea si preparate de un singur fel
Tarta de cartofi si germeni de linte
terci cu germeni de lucerna, creson, fan grecesc si mustar galben
Chiftele din mei germinat cu germeni de fasole mung
Salata de orez crud
Salata de orez cu germeni de soia
Sushi vegetal cu germeni
Rulouri de laptuci cu germeni de canepa indiana si mustar
Germeni de varza de Bruxelles si germeni de praz cu bere
Uarcute de cartofi si vinete cu germeni de linte
Tarte de conopida si germeni de soia cu crema de germeni
de fan grecesc
Germeni pane
8.5 Dulciuri si bauturi
Musli crud de ovaz
Crema din germeni de migdale si cacao
Gogosi dulci din germeni de lucerna
Salata de fructe din migdale germinate, germeni de arahide si fructe de padure
Shake sau suc de fructe cu rejuvelac

Nr. de pagini: 190
Anul aparitiei: 2015


Pentru orice solicitare contactati departamentul Suport Clienti LibrariaOnline.ro, de luni pana vineri in intervalul 9-18.

LibrariaOnline.ro intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.


Alte carti de la editura M.A.S.T.

Editura MAST. Vezi oferta de carti de la editura MAST pe LibrariaOnline.ro