Afumaturi. Pastrama. Carnati. Carne de porc, vita, pasare si vanat

de Wagner, Franz S

Afumaturi. Pastrama. Carnati. Carne de porc, vita, pasare si vanat

Afumaturi. Pastrama. Carnati. Carne de porc, vita, pasare si vanat

Editura: M.A.S.T.
Status: Epuizat
Apreciere: 5.0/7 (3 voturi)
Acest produs se afla in stocul furnizorului iar in cazul in care titlul a fost recent epuizat/delistat din stocul acestuia veti fi informat prin email si sms in maxim 4 zile lucratoare.

Descriere - Afumaturi. Pastrama. Carnati. Carne de porc, vita, pasare si vanat

Toate informatiile privind condimentele, saramura potrivita precum si tehnicile adiacente - afumarea, maturarea - necesare fabricarii produselor din carne nu sunt informatii pe
care le detine toata lumea, Aceasta carte vi le dezvaluie pe toate, pas cu pas!

Din cuprins:

Calitatea produsului brut
Tehnologia afumarii:
- diferite metode de afumare;
- construirea unei afumatori;
- greseli legate de metodele de afumare si urmarirea acestora.

Nu toata sunca este la fel
Tehnologia asezarii in saramura
Tehnologia obtinerii carnatilor:
- materia prima;
- tehnici de tocare;
- umplerea;
- diferite tipuri de carnati;

Tehnologia procesului de maturare si depozitare
Retete (sunca, slanina, carnati, kaiser)

Cartea contine si imagini color.


O scurta istorie a afumaturilor.

Odata cu utilizarea focului, omul a fost capabil sa foloseasca fumul produs de acesta pentru a conserva si a da un gust mai bun alimentelor. Carnea proaspata a animalelor
vanate era ori inghetata, ori asezata deasupra focului, putand fi astfel consumata chiar si dupa trecerea de mai mult timp. In Europa centrala a Evului Mediu, primele
saramuri de carne au fost produse in timpul lui Carol cel Mare ( 747 - 814). Deoarece frigiderele nu se inventasera inca, singura modalitate de a conserva carnea era
reprezentata de producerea afumaturilor si saramurilor. In perioadele critice, rezervele de carne erau foarte importante. in timpul Razboiului de Treizeci de Ani
(1618 - 1648), taranii obisnuiau sa-si depoziteze carnea in interiorul sobei / cuptorului, protejand-o astfel, totodata, de potentialii hoti. in regiunile alpine,
se mai pot gasi inca si astazi afumatori identice cu cele din Evul Mediu, in care carnea este lasata sa atarne liber timp de cateva saptamani, pentru a fi afumata.
Cu toate ca astazi, tehnologia computerizata ce ne sta la dispozitie ne ofera posibilitatea unei afumari perfecte a carnii, metodele vechi au fost pastrate si foarte
putin modificate. Fumul este obtinut in urma arderii materiilor anorganice. Afumarea carnii nu numai ca permite consumarea acesteia dupa trecerea unui anumit timp de
la obtinerea sa, ci are si o influenta asupra calitatilor acesteia ( prin calitati, ne referim la culoare, miros, gust.) Din necesitatea omului de a conserva carnea ,
de-a lungul secolelor s-a descoperit o astfel metoda.

Anul aparitiei: 2009
Nr.pagini: 157


Alte carti de la editura M.A.S.T.

Editura M.A.S.T. Carti de la editura M.A.S.T.
-20%
Cultura legumelor in camp si in solarii
Alegerea speciilor, Stabilirea asolamentelor legumicole, Culturi asociate de legume, Infiintarea culturilor legumicole in camp, Lucrari de ingrijire a solului, Lucrari de ingrijire aplicate plantelor,
Editura 

M.A.S.T.

  11,56 9,25 Lei
-20%
Constructii din hartie - Masini si alte vehicule, elemente tridimensionale pentru asamblare fara a folosi lipici sau foarfece
 de 

***

Constructii din hartie pentru cei mici si cei mari Cu explicatiile concise dar mai ales cu exemplificarile grafice de o aleasa calitate cartea ne initiaza, pornind de la simplu si ajungand la detaliu
Editura 

M.A.S.T.

  15,00 12,00 Lei
-20%
Egiptul Antic - Marile Descoperiri
Descoperiri faimoase incluzand ABU-SIMBEL, mormantul lui Sethos I, portretele Faiyum, bustul pictat al Nefertiti-ei, mormantul lui Tuutankamon si ambarcatiunile regale ale lui Khufu.Scurte biografii a
Editura 

M.A.S.T.

  81,88 65,50 Lei

Clientii care au cumparat acest produs au mai achizitionat

Nu exista comentarii referitoare la acest produs.



Formular contact
Urmarire colet
un serviciu LivrariOnline.ro
Folosim servicii
Sigla PlatiOnline.ro