Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies. Am inteles
Transport la 4.9 lei la Pachetomat si Easybox pentru comenzi de minim 59 de lei
Cartea "Nucile si sanatatea” isi propune sa va familiarizeze cu cele mai importante zece soiuri de nuci folosite atat pentru proprietatile lor nutritive cat si in scop terapeutic. Succint sunt prezentate componentele sanatoase ale nucilor: proteine, acizi grasi esentiali, carbohidrati, minerale, vitamine, fibre alimentare, subliniindu-se beneficiile uimitoare pentru mentinerea sanatatii organismului.Rand pe rand sunt trecute in revista nucile obisnuite, pecan, cele de Macadamia, alunele, migdalele, fisticul, nucile de cocos, facandu-se referiri la proprietatile lor benefice in ameliorarea simptomelor unor boli ca: dementa Alzheimer, boli cardiovasculare, hipertensiune arteriala, tulburari de somn, debilitate nervoasa,varice, constipatie etc.Samburii crocanti si-au facut din ce in ce mai mult loc in obiceiurile culinare ale popoarelor, depasind demult stadiul de a fi doar o alternativa la ceva de rontait. Despre acest lucru conving incitantele retete culinare prezentate in a doua parte a cartii. Urmarind imaginile, lecturand ingredientele veti constata ca aceste fructe lemnoase minunate se pot utiliza in cele mai variate preparate: de la supe, pana la deserturi rafinate, dar sanatoase!Nu ezitati, incercati aceste minunate retete! Va dorim sanatate si pofta buna!Cuprins : Cuvant inainteNuci – adevarate si "false”Ingredientele sanatoase ale nucilorNucile - mai mult decat doar o gustareDe retinutBoli/afectiuni care pot fi prevenite sau ameliorate prin consumul de nuciDeficienta imunitaraAterosclerozaHipertensiuneaConstipatiaDementaDepresiaDiabetul zaharat de tip 2Tulburarile circulatorii (vezi si ateroscleroza)Afectiunile bileiGastrita (inflamarea mucoasei stomacului)Infarctul miocardicBolile cardiovasculareLipsa de concentrare/tulburari de concentrareCardiopatia coronarianaVariceleUlcerul gastric, ulcerul duodenalBoli provocate de deficienta de vitamine si substante nutritiveDebilitatea nervoasa (neurastenia)Tulburari ale somnuluiAccidentul vascular cerebralArsurile la stomacNucile: de la nucile caju la nucile obisnuiteNucile cajuArahideleAluneleNucile de cocosNucile de MacadamiaMigdaleleNucile brazilieneNucile pecanFisticulNucileTratamente cosmetice pentru piele si parMasti facialePeelingMasti pentru parBai de aburiRetete cu nuciIntroducereSupe si tocaneAperitive si salateFeluri principaleDeserturiPrajituri, paineMüsliPaste tartinabileBauturiDespre autoareSurse fotoNr. de pagini : 168Anul aparitiei : 2016