Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies. Am inteles

Poți afla mai multe despre cookies și poți schimba setările lor aici.
 
 

Trei secole de gastronomie romaneasca. De la muhalebiu si schembea la volovan si galantina - Doina, Popescu

Editura PARALELA 45 - colectia UNIVERSUL GASTRONOMIC

-11.55 Lei
Trei secole de gastronomie romaneasca. De la muhalebiu si schembea la volovan si galantina

Trei secole de gastronomie romaneasca. De la muhalebiu si schembea la volovan si galantina

Apreciere: 4.3/7 (7 voturi)
Editura: PARALELA 45
Status: In curs de reaprovizionare
Timp confirmare stoc: 1 - 5 zile lucratoare

PRP:55,00 LeiAcesta este pretul recomandat de producator/ pretul de coperta. Pretul de vanzare este afisat mai jos
43,45 Lei
Diferența: 11.55 Lei

Descriere

Descriere - Trei secole de gastronomie romaneasca. De la muhalebiu si schembea la volovan si galantina

Rafinați, pofticioși, gurmanzi, mancăi, cunoscători in ale gastronomiei din toată Romania, uniți-vă! Pornim la drum! Nu doar vă promitem paradisul gastronomic, ci vă și ducem acolo! Unde? La intalnirea cu gastronomia romanească de mare rafinament. Am săpat prin biblioteci și arhive, am căutat prin sertare și vieţi, am vorbit cu doamne din celălalt secol, am citit din scoarţă in scoarţă paisprezece cărţi de bucate, capodopere ale genului! Vi le prezentăm! Sunt unele dintre cele mai importante cărți vechi de bucate romanești, bestselleruri ale unor secole de fuziuni și invenții culinare, precum cele scrise de stolnicul Cantacuzino, Kogălniceanu și Negruzzi, enigmatica doamna M.S.,  Ecaterina  Steriady, Ecaterina Comșa, Sanda Marin, Strasman și Radu, dar și cărți practic necunoscute, perle regăsite, cum ar fi cele scrise de Maria Maurer, A. Petrini sau Gabrielle Tăzlăuanu.

Așadar, supunem atenţiei dumneavoastră manuscrisul unei cărţi care inglobează rezultatul a trei ani de muncă in scopul restaurării bucătăriei romanești de mare rafinament, de la primele reţete consemnate in ţările dunărene, care făceau deliciul banchetelor domnești și boierești, pană la cele ale ultimilor supravieţuitori ai haute-cuisine-ului din timpul regimului comunist.

Cartea noastră e și o incercare de a răspunde la intrebarea: unde ar fi ajuns bucătăria romanească dacă nu ar fi fost anii de comunism cu mancăruri de cantină muncitorească?  Lăsăm răspunsul la latitudinea cititorului.

Autori: Popescu Doina, Ulieriu Daniela
Anul aparitiei: 2018
Numar pagini: 264
Format: 20x25

Produsul face parte din colectia UNIVERSUL GASTRONOMIC

Pentru orice solicitare contactati departamentul Suport Clienti LibrariaOnline.ro, de luni pana vineri in intervalul 9-18.

LibrariaOnline.ro intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.


Alte carti din colectia UNIVERSUL GASTRONOMIC

Rasfoieste editie digitala

Alte carti de la editura PARALELA 45

Editura Paralela 45 ofera cititorilor sai carti din domeniile: literatura beletristica, literatura de informare, literatura didactica, literatura pentru copii, literatura de divertisment. Editura Paralela 45 - o linie editoriala la zi.