Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies. Am inteles

Poți afla mai multe despre cookies și poți schimba setările lor aici.
 
 

Afumaturi. Pastrama. Carnati - Wagner, Franz S

Carne de porc, vita, pasare si vanat

Editura M.A.S.T.

-4.5 Lei
Afumaturi. Pastrama. Carnati

Cartea face parte din campania

Transport la 4.9 lei la Pachetomat si Easybox pentru comenzi de minim 59 de lei

Campania este valabila in perioada 23/04/2024 - 06/05/2024 in limita stocului disponibil. vezi alte carti din campanie

Livrare in:  Bucuresti - Sector 1

Tara: *
Judet: *
Oras: *
In Bucuresti - ridicare din Pachetomat.

Cost livrare: 8.00 Lei

Ajunge: Joi, 25.04 - Vineri, 26.04
In Bucuresti - livrare rapida.

Cost livrare: 15 Lei

Ajunge: Astazi - Joi, 25.04
In Bucuresti - livrare la usa.

Cost livrare: 10.00 Lei

Ajunge: Vineri, 26.04 - Luni, 29.04
In Bucuresti - ridicare din oficiu postal.

Cost livrare: 11 Lei

Ajunge: Miercuri, 01.05 - Joi, 02.05
In Bucuresti - ridicare din EasyBox.

Cost livrare: 12.90 Lei

Ajunge: Vineri, 26.04 - Luni, 29.04
In Tara - ridicare din Pachetomat.

Cost livrare: 8.00 Lei

Ajunge: Vineri, 26.04 - Luni, 29.04
In Tara - livrare la usa.

Cost livrare: 14.90 Lei

Ajunge: Luni, 29.04 - Marți, 30.04
In Tara - ridicare din oficiul postal.

Cost livrare: 11 Lei

Ajunge: Miercuri, 01.05 - Joi, 02.05
In Tara - ridicare din EasyBox.

Cost livrare: 12.90 Lei

Ajunge: Vineri, 26.04 - Luni, 29.04
In Extern - livrare rapida la usa.

Cost livrare:

Ajunge: Marți, 30.04 - Miercuri, 01.05
In Bucuresti - ridicare din Pachetomat.

Cost livrare: 8.00 Lei

Ajunge: Joi, 25.04 - Vineri, 26.04
In Bucuresti - livrare rapida.

Cost livrare: 15 Lei

Ajunge: Astazi - Joi, 25.04
In Bucuresti - livrare la usa.

Cost livrare: 10.00 Lei

Ajunge: Vineri, 26.04 - Luni, 29.04
In Bucuresti - ridicare din oficiu postal.

Cost livrare: 11 Lei

Ajunge: Miercuri, 01.05 - Joi, 02.05
In Bucuresti - ridicare din EasyBox.

Cost livrare: 12.90 Lei

Ajunge: Vineri, 26.04 - Luni, 29.04
In Tara - ridicare din Pachetomat

Cost livrare: 8.00 Lei

Ajunge: Vineri, 26.04 - Luni, 29.04
In Tara - livrare la usa

Cost livrare: 14.90 Lei

Ajunge: Luni, 29.04 - Marți, 30.04
In Tara - ridicare din oficiul postal

Cost livrare: 11 Lei

Ajunge: Miercuri, 01.05 - Joi, 02.05
In Tara - ridicare din EasyBox

Cost livrare: 12.90 Lei

Ajunge: Vineri, 26.04 - Luni, 29.04
In Extern - livrare rapida la usa

Cost livrare:

Ajunge: Marți, 30.04 - Miercuri, 01.05

Afumaturi. Pastrama. Carnati

Apreciere: 3.9/7 (17 voturi)
Editura: M.A.S.T.
PRP:25,00 LeiAcesta este pretul recomandat de producator/ pretul de coperta. Pretul de vanzare este afisat mai jos
20,50 Lei
Diferența: 4.5 Lei

Descriere

Descriere - Afumaturi. Pastrama. Carnati

Carne de porc, vita, pasare si vanat

Toate informatiile privind condimentele, saramura potrivita precum si tehnicile adiacente - afumarea, maturarea - necesare fabricarii produselor din carne nu sunt informatii pe
care le detine toata lumea, Aceasta carte vi le dezvaluie pe toate, pas cu pas!

Din cuprins:

Calitatea produsului brut
Tehnologia afumarii:
- diferite metode de afumare;
- construirea unei afumatori;
- greseli legate de metodele de afumare si urmarirea acestora.

Nu toata sunca este la fel
Tehnologia asezarii in saramura
Tehnologia obtinerii carnatilor:
- materia prima;
- tehnici de tocare;
- umplerea;
- diferite tipuri de carnati;

Tehnologia procesului de maturare si depozitare
Retete (sunca, slanina, carnati, kaiser)

Cartea contine si imagini color.


O scurta istorie a afumaturilor.

Odata cu utilizarea focului, omul a fost capabil sa foloseasca fumul produs de acesta pentru a conserva si a da un gust mai bun alimentelor. Carnea proaspata a animalelor
vanate era ori inghetata, ori asezata deasupra focului, putand fi astfel consumata chiar si dupa trecerea de mai mult timp. In Europa centrala a Evului Mediu, primele
saramuri de carne au fost produse in timpul lui Carol cel Mare ( 747 - 814). Deoarece frigiderele nu se inventasera inca, singura modalitate de a conserva carnea era
reprezentata de producerea afumaturilor si saramurilor. In perioadele critice, rezervele de carne erau foarte importante. in timpul Razboiului de Treizeci de Ani
(1618 - 1648), taranii obisnuiau sa-si depoziteze carnea in interiorul sobei / cuptorului, protejand-o astfel, totodata, de potentialii hoti. in regiunile alpine,
se mai pot gasi inca si astazi afumatori identice cu cele din Evul Mediu, in care carnea este lasata sa atarne liber timp de cateva saptamani, pentru a fi afumata.
Cu toate ca astazi, tehnologia computerizata ce ne sta la dispozitie ne ofera posibilitatea unei afumari perfecte a carnii, metodele vechi au fost pastrate si foarte
putin modificate. Fumul este obtinut in urma arderii materiilor anorganice. Afumarea carnii nu numai ca permite consumarea acesteia dupa trecerea unui anumit timp de
la obtinerea sa, ci are si o influenta asupra calitatilor acesteia ( prin calitati, ne referim la culoare, miros, gust.) Din necesitatea omului de a conserva carnea ,
de-a lungul secolelor s-a descoperit o astfel metoda.

 

Anul aparitiei: 2009
Format: 13x20
Nr.pagini: 157


Livrarea se face din stoc, in 24-48 ore, din depozitul de carte LibrariaOnline.ro, de luni pana vineri. Transportul este gratuit pentru orice comanda de minim 119 lei cu livrare in reteaua de Pachetomate Posta Panduri, minim 199 lei cu livrare in Easybox oriunde in tara, minim 149 lei cu livrare prin curier in Bucuresti si minim 199 lei pentru livrarea prin curier, in tara.

LibrariaOnline.ro intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.


Alte carti de la editura M.A.S.T.

Editura MAST. Vezi oferta de carti de la editura MAST pe LibrariaOnline.ro