Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies. Am inteles

Poți afla mai multe despre cookies și poți schimba setările lor aici.

Carti in categoria Gastronomie

Ordoneaza
:
Toti autorii
Tip afisare:
Stilul de viata si imbatranirea
Trebuie sa stim ce mancam, cat mancam si cum mancam. Nu trebuie sa cautam extremele, respectiv sa nu fim nici vegani, care isi propun ca hrana vegetala sa fie in proportie de 80-90% sub forma cruda, dar nici omnivori cu inclinatie catre un consum exagerat de produse de origine animala. O proportionalitate intre toate tipurile de alimente este necesara pentru a asigura organismul atat cu nutrimentele de baza (proteine, lipide, carbohidrati), dar si cu vitamine, substante minerale si alte substant...
Editura 

ASAB

Alimentatia in bolile digestive
Cartea Alimentatia in bolile digestive cuprinde cerintele alimentare si importanta alimentatiei in diferite boli ale aparatului digestiv, incepand cu cavitatea bucala si terminand cu bolile intestinului gros. Se fac referiri la boli ale glandelor asociate aparatului digestiv, precum si la gastroenterite produse de diferite bacterii patogene. Este prezentata alimentatia in caz de infestare cu diferiti paraziti intestinali. Dat fiind recunoscuta importanta pentru sanatatea generala a omului, a igi...
Editura 

ASAB

Alimente functionale, suplimente alimentare si plante medicinale
Lucrarea se constituie ca un ghid util persoanelor care vor sa aiba o alimentatie sanatoasa sau care sufera de anumite afectiuni, mai ales ca face referire si la folosirea suplimentelor alimentare in vederea asigurarii sanatatii aparatului digestiv, urinar, circulator, imbunatatirea sistemului imunitar, ridicarea performantei intelectuale si activitatii fizice prin ingrijirea sistemului osos si articulatiilor etc. O atentie speciala a fost acordata si plantelor medicinale, mai ales a celor care ...
Editura 

ASAB

Aplicatii ale aditivilor si ingredientelor in industria alimentara
Folosirea aditivilor in productia de alimente trebuie sa aiba in vedere, in primul rand protectia consumatorului sub aspectul sanatatii acestuia. Abuzul in folosirea aditivilor nu este numai o problema de incalcare a legii, ci si o lipsa de morala si de respect fata de consumatori, care trebuie sanctionata cu toata severitatea permisa de lege . In plus, producatorii de alimente au obligatia sa tina seama de faptul ca unele produse alimentare trebuie sa fie libere de aditivi (produsele alimentare...
Editura 

ASAB