Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies. Am inteles

Poți afla mai multe despre cookies și poți schimba setările lor aici.

Carti in categoria Gastronomie

24 de retete delicioase si usor de preparat. Paste
Cartea cuprinde 24 de retete de paste ideale pentru mesele in familie sau pentru a ne intampina oaspetii. Laura Adamache recomanda preparate clasice condimentate cu idei moderne si pregatite cu ingrediente gustoase si sanatoase. Pentru fiecare reteta se indica gradul de dificultate, iar modul de preparare este prezentat pe puncte, pas cu pas. Retetele sunt completate de casete cu trucurile delicioase ale autoarei. Cartea se mandreste cu o grafica deosebita, fotografii de prezentare imbietoare ...
Editura 

ALL

400 de retete culinare pentru copilul tau (0-3 ani ) - Editia a IV-a, revizuita
-30%
Cresteti mari si sanatosi!Un ghid complex si util privind alimentatia copiluluiVolumul „400 de retete culinare pentru copilul tau de la 0 la 3 ani” se axeaza pe alimentatia sanatoasa si corecta a copiilor de varsta mica si este rezultatul eforturilor multor medici si dieteticieni. Dr. Laurentiu Cernaianu a sintetizat informatiile, prezentandu-le intr-un mod accesibil. Lucrarea cuprinde:• Notiuni de gastronomie deosebit de utile in prevenirea si corectarea greselilor de nutritie,...
Editura 

ALL

Retete vegetariene din toata lumea.  Mancaruri sanatoase si gustoase
-30%
Tot mai multi oameni prefera sa scoata carnea si pestele din alimentatie sau macar sa limiteze consumul lor. De altfel, s-a demonstrat deja importanta unei diete vegetariene echilibrate in prevenirea multor boli, incepand cu cele cardiovasculare si cu tumorile. Multi nu stiu insa ca bucataria „verde” este foarte gustoasa si variata, daca este realizata cu fantezie si cu dorinta de a pune pe masa gusturi noi.Giuliana Lomazzi ne calauzeste prin bucatariile vegetariene din lumea intreag...
Editura 

ALL

Traieste slab, gurmand si sanatos - dieta neopaleolitica
Romain Gagnon, inginer si gastronom, lanseaza o provocare insemnata, prin decizia indrazneata de a elabora un nou mod de alimentatie botezat cu numele de regim neopaleolitic. Alegerea acestei denumiri nu este deloc intamplatoare, autorul plecand de la ideea ca epoca paleolitica a fost ultima in care oamenii mancau sanatos. Metoda neopaleolitica a aparut in urma unei cercetari serioase, acest lucru fiind dovedit de cele mai mult de o suta de studii stiintifice citate ca referinta pe tot parcursul...
Editura 

ALL

Ce mananca un copil istet
Ce mananca un copil istet este cartea de bucate necesara fiecarui parinte. Expertul in nutritie Patrick Holford explica modul in care pot folosi parintii planul sau de alimentatie sanatoasa pentru a optimiza sanatatea copiilor si capacitatea lor intelectuala.Cartea contine retete usor si repede de preparat. Fiecare reteta este conceputa cu grija pentru a asigura o alimentatie corecta a copilului. De asemenea, contine si sfaturi practice pentru planificarea alimentelor si a cumparaturilor.Folosin...
Editura 

ALL

Retete pentru alimentatia copilului - Pranzuri si gustari
Peste 100 de retete simple, gustoase si sanatoase! Carbohidrati, proteine, grasimi, minerale, vitamine, enzime. Care sunt nutrimentele necesare copilului pentru a creste sanatos ? Metode de preparare a alimentelor care pastreaza cel mai bine caracteristicile nutritionale Cum sa stimulam pofta de mancare a copilului cu surprize delicioase si naturale ? Cum sa-l obisnuim cu diverse gusturi in perioada intarcarii? Numar pagini: 136 Anul aparitiei 2011...
Editura 

ALL

Dieta care vindeca diabetul (Controlati glicemia si reduceti doza de medicamente antidiabetice in doar cateva saptamani)
Controlati glicemia si reduceti doza de medicamente antidiabetice in doar cateva saptamani! Programul dietetic pe care il veti gasi in aceasta carte este destinat nu numai imbunatatirii raspunsului insulinic, ci si redresarii disfunctiei insulinice. Urmand acest program va veti schimba stilul de viata, veti putea controla nivelul glicemiei si chiar veti putea renunta la medicatie in doar cateva saptamani. Dieta se bazeaza pe mese regulate de-a lungul zilei, care sa contina legume, fructe, ...
Editura 

ALL

Ceai, ciocolata, cafea. Istorie, beneficii, retete - Stefanescu Oana
Cartea cuprinde un istoric al ceaiului si al cafelei. Se vorbeste despre ariile de raspandire a ceaiului, cafelei, a arborelui de cacao, despre tipurile si sortimentele de ceai, cafea. Sunt prezentate retete cu ceai, cafea si povesti despre casele celebre de ciocolata. Despre ceai: - istoria ceaiului in India, China, apoi Europa; - fazele prin care trece ceaiul: cultivare, recoltare, zvantare, fermentare, uscare; - sortimente de ceaiuri. Despre cafea: - istoria cafelei; - metode de prepara...
Editura 

ALL

Tehnici culinare si ustensile de bucatarie
Ganditi-va la aceasta carte ca la o biblie a ustensilelor de bucatarie esentiale si a procedeelor tehnice fundamentale de gatit. Prima sectiune este un ghid cuprinzator de ustensile si echipament de baza pentru bucataria de acasa. Aici veti gasi articole speciale in care se explica utilizarea vaselor de copt si a celor de gatit si un abecedar al ustensilelor de taiat si al modurilor lor de folosire. A doua sectiune contine peste 250 de tehnici de gatit care va vor ajuta sa indepliniti si sa i...
Editura 

ALL

Condimente - Origini, Gust, Intrebuintari, Retete
Tot ce doriti sa stiti despre condimente! - Diversele lor arome si intrebuintari - Informatii despre ingrediente, efecte si moduri de utilizare - Folosirea lor ca produse medicinale, recomandate pentru diferite afectiuni - Multe retete simple si delicioase - Origini, istoric si informatii fascinante.Condimentele ne imbogatesc mancarea si viata. Cum ar fi un burger fara piper, o pizza fara oregano, piureul fara nucsoara sau gemul de prune fara scortisoara? Ar fi fade, niste mancaruri fara gust. C...
Editura 

ALL

Cartea sosurilor. 365 retete
Toate retetele de sosuri de care ati putea avea nevoie vreodata, intr-o singura carte! Daca v-ati saturat de sosurile gata pregatite, cu gust banal si pline de aditivi nesanatosi si doriti sa aflati cum puteti transforma mancarurile simple in feluri delicioase, atunci aceasta este cartea care va trebuie. 365 de sosuri delicioase si versatile, atat apetisante, cat si dulci – cate unul pentru fiecare zi a anului! Retete demne de incredere si usor de urmat, acompaniate de sugestii practice pr...
Editura 

ALL

Cartea retetelor pentru bebelusi si copii
Daca v-ati plictisit sa gatiti mereu aceleasi feluri de mâncare si nu stiti cum sa oferiti mese hranitoare si apetisante copilului, atunci aceasta este cartea de care aveti nevoie. Accentual se pune pe ghidarea practica a parintelui – retetele sunt rapid si usor de preparat, si cu siguranta, copilul va mânca tot ce este în farfurie. Este inclusa o selectie cu planificarea meniurilor pentru 7 zile, ajutând astfel parintii sa-si procure alimentele si sa se organizeze...
Editura 

ALL

ENCICLOPEDIA ALIMENTELOR
Importanta alimentatiei in viata noastra a devenit, in sfarsit, unanim recunoscuta; mai mult chiar, toata lumea a ajuns sa accepte faptul ca alimentatia poate influenta puternic starea de sanatate. De aici ideea si necesitetea de a crea o enciclopedie a alimentelor. Rod al colaborarii dintre specialisti in agricultura, tehnologi in industria alimentara si medici dieteticieni,, Enciclopedia alimentelor este una dintre lucrarile cele mai complete si mai actuale de acest gen, care isi propune sa si...
Editura 

ALL

Enciclopedie culinara. Ghid practic
De la aperitive la deserturi, cartea ofera o diversitate exceptionala de retete fiind adresata celor care vor sa gateasca pentru intreaga familie. Cartea este structurata în 12 capitole: • antreuri si gustari; • cartofi; • paste fainoase; • legume; • salate; • carne; • peste; • vanat; • pasare; • tocane; • mancaruri savuroase; • deserturi. Cuprinde o varietate larga de meniuri adecvate pentru mese atat neprotocolare,...
Editura 

ALL

CARTEA SUCURILOR SI A NECTARELOR
Cartea sucurilor si a nectarelor se bazeaza pe doua principii esentiale: mai ?nt?i ca extragerea sucurilor este simpla, daca ne facem un obicei din aceasta, iar ?n al doilea r?nd ca prepararea zilnica a sucurilor constituie o modalitate delicioasa de a fi si de a va mentine sanatos. Capitolul introductiv ofera toate informatiile necesare pentru a va initia ?n obtinerea sucurilor, de la modul de alegere a celor mai bune ingrediente, p?na la alegerea echipamentului cu care veti obtine rezultate op...
Editura 

ALL

Sosuri. Pregatire. Asezonare. Utilizare. Retete
Sosuri. Pregatire. Asezonare. Utilizare. ReteteModalitati delicioase de imbunatatire a oricarui fel de mancare- Sosuri de baza, sosuri clasice si retetele principale- Numeroase retete pentru mancaruri din carne, peste, legume, paste fainoase si deserturi - Sosuri exotice si sosuri pentru inmuiat, aperitive si chutney- Ce sosuri se potrivesc la diverse feluri de mancare, ajutor in caz de nereusita si index culinar- Instructiuni simple si usor de urmat pentru oricine, de la bucatarul incepator la ...
Editura 

ALL

Salate. Pregatire. Asezonare. Utilizare. Retete
Cele mai bune retete pentru a savura o salata buna- Ce trebuie sa stii despre laptuci, legume si alte ingrediente folosite la prepararea salatelor- Ce sa cumperi, cum sa le pastrezi si cum sa le folosesti- Cum sa le prepari si ce sosuri sa folosesti- Retete clasice si retete inedite.Acest lexicon al salatelor constituie o introducere in lumea bogata a salatelor de la ingredientele de baza, la tehnicile cele mai importante de gatit, prin intermediul unor retete diverse. Toate retetele sunt insoti...
Editura 

ALL

Dietoterapie practica. 800 de retete culinare
Lucrarea contine elemente de dieta pentru unele dintre cele mai raspandite afectiuni, pentru fiecare categorie de boala fiind prezentate cateva generalitati asupra dietei care trebuie respectata, urmate de retete de pregatire a preparatelor alimentare recomandate bolnavilor respectivi. Retetele contin numarul de portii, materiile prime necesare, precum si modul de preparare. In sectiunea finala a cartii exista un index alfabetic al tuturor retetelor descrise. Rezultat al unei bogate experi...
Editura 

ALL

400 de retete culinare pentru copilul tau (0-3 ani )
Lucrarea constituie un ghid complex si util privind alimentatia copilului 0-3 ani, atat in familie, cat si in colectivitati, cuprinzand: - notiuni de gastronomie, deosebit de utile in prevenirea si corectarea unor greseli de nutritie; - peste 400 de retete de preparare a alimentelor, fiecare preparat avand calculata valoarea sa calorica; - 700 de meniuri zilnice proprii fiecarei grupe de varsta, urmarind asigurarea unei varietati cat mai largi, atat in ceea ce priveste componentele, cat si ...
Editura 

ALL

400 de retete culinare pentru copilul tau (3-15 ani )
Cartea contine: - evidentierea necesitatilor nutritive ale copiiilor conform diferitelor etape de varsta; - un breviar gastronomic in care sunt descrise metodele de preparare a alimentelor recomandate; - o paleta vasta de retete si meniuri zilnice, proprii fiecarei varste. Desi scrisa de un medic, lucrarea este lipsita de termeni pretentiosi si este accesibila tuturor celor care sunt increzatori in faptul ca o alimentatie corecta inseamna sanatate. Incercand sa raspunda unei cerint...
Editura 

ALL