Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies. Am inteles
Book Lovers Weekend - Transport GRATUIT la Pachetomat pentru comenzile peste 50 de lei
Livrare in: Bucuresti - Sector 1
Cost livrare: 8.00 Lei
Cost livrare: 15 Lei
Cost livrare: 10.00 Lei
Cost livrare: 11 Lei
Cost livrare: 12.90 Lei
Cost livrare: 14.90 Lei
Cost livrare:
Vei gasi in acest adevarat manual al viticultorului sfaturi practice pentru obtinerea unor vinuri de calitate. Sunt tratate problemele ce tin de infiintarea plantatiei de vita de vie, protectia in fata bolilor si a daunatorilor, precum si modalitatile optime de obtinere si pastrare a vinului. Structura clara si modul simplificat de prezentare a informatiilor fac din acest ghid o lucrare ce iti va fi utila si te va ajuta sa gestionezi mult mai bine intreaga activitate de cultivare a viei si producere a vinului.
Cuprins
Scurt istoric Cuvant introductiv Partea I: CARTEA VIEI Infiintarea si intretinerea plantatiilor de vita de vie Capltolul l - Infiintarea viilor pe langa casa din hibrizi direct producatori 1.1 Ce sunt, de fapt, HDP? 1.2 Procurarea butasilor inradacinati 1.3 Recoltarea coardelor de HOP 1.4 Amenajarea terenului in vederea bilonarii 1.5 Configuratia biloanelor 1.6 Pregatirea butasilor inainte de plantare 1.7 Inmultirea prin marcote 1.8 Lucrarile de intretinere a butasilor plantati in biloane 1.9 Inmultirea prin seminte Capltolul II - Tehnologia obtinerii vitelor altoite 2.1 Cateva conditii In vederea unei altoiri reusite 2.2 Tipuri de altoire 2.3 Altoirea la masa si scoala de viteCapltolul III - Infiintarea plantatiei de vita-de-vie 3.1.1 Plantarea vitelor Inradacinate la locul definitiv 3.1.2 Alegerea locului pentru vie3.1.3 Pregatirea terenului In vederea plantarii vitelor cu radacina 3.1.4 Pregatirea vitelor Inradacinate in vedera plantarii3.1.5 Plantarea propriu-zisa a vitelor cu radacina3.1.6 Ingrijirea plantatiei nou infiintateCapitolul IV - Sisteme de sustinere · 4.1 Detalii constructive pentru elementele ce constituie sistemele de sustinere Capitolul V - Taierile de formare si intretinere 5.1 Fiziologia taierii 5.2 Taieri lungi, taieri mixte, taieri scurte5.3 Taiere saraca si taiere bogata5.4 Taieri de crestere (formare) si taieri de fructificare. 5.5 Scule, materiale auxiliare 5.6 Epoci de taiere Capitolul VI - Forme de conducere6.1 Butuc scurt, fara sistem de sustinere6.2 Vita sustinuta pe araci6.3 Conducerea In evantai6.4 Cordoane orizontale clasice6.5 Sistemul Guyot cu cordon lateral drept sau arcuit6.6 Palmeta6.7 Sistemul Cazenave6.8 Forma de conducere Sylvoz 6.9 Sylvoz modificat - varianta italiana6.10 Sylvoz modificat - varianta austriaca (Lenz Moser) 6.11 Sisteme de conducere pe spalier multiplu 6.12 Forma de conducere de tip cortina 6.13 Sistemul de sustinere Y 6.14 Sistemul in V 6.15 Sustinerea vitelor pe arbori si arbusti6.16 Pergole Capitolul VII - Lucrarile de Intretinere a viilor pe rod 7.1 Relatia plantei cu solul7.2 Impactul ambiental si riscurile erbicidarii 7.3 Epoci si modalitati de administrare 7.4 Optiune pentru teren inierbat 7.5 Fertilizare, corectii si amendamente 7.6 Perioada de administrare a ingrasamintelor organice7.7 Fertilizarea cu ingrasaminte chimice7.8 Ingrasaminte foliare Capitolul VIII - Boli si daunatori8.1 Carente si excese 8.2 Virozele vitei-de-vie8.3 Bacterioze si boli provocate de ciuperci 8.4 Daunatorii vitei-de-vieCalendarul tratamentelor cu insecto-fungicide la vita-de-viePartea II: CARTEA VINULUI Cuvant Inainte Capitolul l - Inventarul minim necesar pentru obtinerea, conditionarea si pastrarea vinului . 1.1 Inventarul propriu-zis 1.2 Masuri suplimentare pentru pregatirea vaselor din lemn noi Capitolul II - Materia prima, preluarea si conditionarea primara 2.1 Soiuri de struguri, sortimente de vin 2.2 Stabilirea momentului optim pentru inceperea culesului 2.3 Zdrobirea 2.4 Presarea2.5 Analiza si conditionarea mustuluiCapitolul III - Fermentarea mustului 3.1 Fermentarea pe bostina 3.2 Fermentarea mustului limpezit 3.3 Fermentarea musturilor aromate 3.4 Vinificarea in alb3.5 Vinul pelin Capitolul IV - Intretinerea vinurilor dupa Incetarea fermentarii ' 4.1 Cleierea vinurilor4.2 Stabilizarea vinurilor 4.3 Bolile vinurilor4.4 Defectele vinului 44 de Intrebari si de raspunsuri despre vinDetaliile subansamblelor presei cu surub central Autori: V. Gutu, Fl. Mateescu, M. AvarvareiAnul aparitiei: 2015Nr. pagini: 174
Book Lovers WEEKEND