Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies. Am inteles
Livrare in: Bucuresti - Sector 1
Cost livrare: 8.00 Lei
Cost livrare: 10.00 Lei
Cost livrare: 11 Lei
Cost livrare: 12.90 Lei
Cost livrare: 14.90 Lei
Cost livrare:
Dupa ce ati completat numarul de telefon, un consultant Relatii Clienti va va apela in maxim 15 minute pentru a va prelua comanda cu toate detaliile necesare
Aceste plante legumicole sunt monocotiledonate din familia Liliaceae, genul Allium. Genul Allium are peste 400 de specii, dar din punct de vedere economic intereseaza doar cateva.Legumele bulboase sunt foarte rezistente la frig si, din cauza acestei insusiri, unele sunt tratate in culturi ca plante perene.Usturoiul comun este planta anuala, ceapa si prazul sunt plante bienale, ceapa de arpagic se comporta ca planta trienala, iar ceapa esalota, ceapa de Egipt, ceapa de tuns si ceapa de iarna sunt perene.Sunt plante folosite in industria alimentara, farmaceutica, in cosmetica…Lucrarea de fata isi propune sa ofere producatorilor notiunile absolut necesare pentru cultivarea plantelor legumicole bulboase in conditii cat mai performante, cu scopul de a realiza productii ridicate si de calitate superioara.CUPRINS:IntroducereCAPITOLUL 1. Ceapa comuna1.Originea si aria de raspandire2.Importanta alimentara, terapeutica si economica3.Particularitati botanice si biologice in relatie cu tehnologia4.Exigente ecologice5.Soiuri de ceapa6.Tehnologia de cultura a cepei. Tehnologia culturii cepei prin semanat direct in camp (ceapa ceaclama). Tehnologia culturii cepei prin rasad (ceapa de apa sau caba). Tehnologia culturii cepei din arpagic. Tehnologia culturii cepei pentru stufat (ceapa verde).7.Producerea semintelorCAPITOLUL 2. Ceapa de Egipt1.Origine si particularitati biologice2.Exigente ecologice3.Tehnologia culturiiCAPITOLUL 3. Ceapa de iarna1.Originea si aria de raspandire2.Importanta alimentara si economica3.Particularitati botanice si biologice in relatie cu tehnologia4.Exigente ecologice5.Tehnologia culturii6.Producerea semintelorCAPITOLUL 4. Ceapa de tuns1.Origine si raspandire2.Importanta culturii3.Particularitati botanice si biologice4.Exigente ecologice5.Cultivare6.Tehnologia de culturaCAPITOLUL 5. Ceapa esalota1.Originea si aria de raspandire2.Particularitati botanice si biologice3.Exigente ecologice4.Tehnologia culturiiCAPITOLUL 6. Ceapa margaritar1.Origine, particularitati biologice si tehnologia de culturaCAPITOLUL 7. Ceapa chinezeasca1.Origine, particularitati biologice si tehnologia de culturaCAPITOLUL 8. Usturoiul1.Originea si aria de raspandire2.Importanta alimentara, terapeutica si economica3.Particularitati botanice si biologice in relatie cu tehnologia4.Exigente ecologice5.Soiuri de usturoi6.Tehnologia culturii usturoiului7.Producerea materialului saditorCAPITOLUL 9. Usturoiul Rocambole1.Origine, particularitati biologice si tehnologia de culturaCAPITOLUL 10. Prazul1.Originea si aria de raspandire2.Importanta alimentara, terapeutica si economica3.Particularitati botanice si biologice in relatie cu tehnologia4.Exigente ecologice5.Soiuri6.Tehnologia culturii7.Producerea de seminteBibliografieAutori: Victor Popescu, Roxana ZavoianuAnul aparitiei: 2011Nr.pagini: 78