Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies. Am inteles

Poți afla mai multe despre cookies și poți schimba setările lor aici.
 
 

Mierea - alimentul complet. Ghid de sanatate pentru consumatori si informatii utile pentru apicultori - Tudor, Ioana

Editura GRAMEN

Mierea - alimentul complet. Ghid de sanatate pentru consumatori si informatii utile pentru apicultori

Cartea face parte din campania

Transport la 4.9 lei la Pachetomat si Easybox pentru comenzi de minim 59 de lei

Campania este valabila in perioada 23/04/2024 - 06/05/2024 in limita stocului disponibil. vezi alte carti din campanie

Mierea - alimentul complet. Ghid de sanatate pentru consumatori si informatii utile pentru apicultori

Apreciere: 3.8/7 (6 voturi)
Editura: GRAMEN

 

Descriere

Descriere - Mierea - alimentul complet. Ghid de sanatate pentru consumatori si informatii utile pentru apicultori

Pe langa proprietatile antiseptice, mierea s-a dovedit un remediu extrem de eficient in tratarea cancerului, bolilor cardiovasculare si neurodegenerative, precum si in cazul tratamentelor antiimbatranire. 
 
- In scop profilactic, se prepara un amestec de miere, suc de ceapa si de hrean, in cantitati egale. Din acest amestec se ia cate o lingura, de trei ori pe zi, inainte de masa.
 
- In caz de raceli, mierea (se recomanda mai ales cea de tei) se va lua, de asemenea, cu lapte cald (o lingura de miere la un pahar de lapte), cu suc de lamaie (sucul de la jumatate de lamaie la 100 g miere).
 
-  Pentru bolnavii de TBC, se recomanda mierea cu lapte, sau cu diferite grasimi (unt, untura de gasca) si aloe: 100 g miere, 100 g unt, 100 g untura de gasca, 15 g aloe si 10 g cacao se pun pe foc, fara a fierbe insa. Se va lua cate o lingura din acest amestec, cu un pahar de lapte cald, de doua ori pe zi.
 
Astfel de informatii, dar si multe alte sfaturi utile veti putea gasi in prezenta lucrare scrisa de D-na Dr. Ing. IOANA TUDOR.

Cuprins:

Introducere
 
Capitolul 1. Mierea. Notiune si istorie
1.1. Ce este mierea?
1.2. O scurta istorie
 
Capitolul 2. Tipuri de miere
 
Capitolul 3. Compozitia mierii
 
Capitolul 4. Proprietatile farmacologice ale mierii
4.1. Actiunea terapeutica a mierii
4.2. Mierea ca tratament
 
Capitolul 5. Recomandari privind administrarea mierii
 
Capitolul 6. Alegerea si cumpararea mierii
 
Capitolul 7. Falsificarea mierii
 
Capitolul 8. Administrare, pastrare, limitari si contraindicatii
8.1. Reguli generale de depozitare
8.2. Reguli de administrare "in timpul mesei”
8.3. Contraindicatii
8.4. Limitarile folosirii mierii
8.5. Cata miere trebuie sa consumam zilnic ?
 
Capitolul 9. Mierea toxica
9.1. Ce este mierea toxica?
9.2. Simptome de otravire
 
Capitolul 10. Fagurii de miere
10.1. Ce sunt fagurii de miere ?
10.2. Tipuri de faguri
 
Capitolul XI. Retete cu miere
11.1. Retete cu miere pentru sanatatea copiilor (Retete recomandate pentru copii in varsta de peste 3 ani)
11.2. Retete cu miere pentru sanatatea adultilor
11.3. Mierea in cosmetica
11.4. Bauturi pe baza de hidromel si miere
 
Bibliografie


Anul aparitiei:  2013
Nr. pagini: 128


Pentru orice solicitare contactati departamentul Suport Clienti LibrariaOnline.ro, de luni pana vineri in intervalul 9-18.

LibrariaOnline.ro intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.


Vezi alte carti scrise de Ioana Tudor

Alte carti de la editura GRAMEN