Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies. Am inteles

Poți afla mai multe despre cookies și poți schimba setările lor aici.

Carti in categoria Agricultura

Cultivarea arbustilor fructiferi - Format CD (Colectia Afaceri la Cheie)
Afaceri la cheie profitabile cu 11 specii de arbusti fructiferi: catina, capsuni, coacaze, zmeura, afine, mure, agris, smochine, soc, coarne, trandafir de dulceata) Cultivarea de arbusti fructiferi este una dintre putinele afaceri la cheie care au ramas inca practic neexploatate in Romania. Cererea este cat se poate de mare, mai ales in mediul urban, iar concurenta practic nu exista! Usor de cultivat, fructele de padure continua sa fie o delicatesa si unele dintre acestea sunt considerate ad...
Determinator pentru soiuri de mere
Lucrarea cuprinde descrierea principalelor caractere si insusiri ale pomilor si fructelor la 554 soiuri de mere, straine si autohtone, vechi sau create recent care se gasesc in colectiile pomologice nationale de la I.P. Pitesti-Maracineni, SCP Voinesti si SCH Cluj-Napoca. Autor(i): Nicolae Braniste, Gabriela Uncheanu Format: 170 x 240 mm Data aparitiei: 2011 Nr. pag.: 228
Editura 

CERES

Agrotehnica. Transformarea moderna a Agriculturii (Contine CD)
Prin aceasta lucrare, prof. univ. dr. Mihai Berca incearca sa schimbe gandirea conservativa a fermierului roman vizavi de agricultura, de modul cum poate fi lucrat pamantul si cum pot fi obtinute productii bune, sanatoase si profitabile. Ideea acestei carti s-a nascut din necesitatea de a hrani mai ieftin si mai bine. Un fermier francez utilizeaza 58 kg samanta de grau Premium si obtine o productie de 8000 kg/ha, n timp ce fermierul roman foloseste 300 kg samanta si obtine o productie de grau...
Editura 

CERES

Redescopera muscata. Ghid practic pentru cultura muscatelor
Muscata este o floare frumoasa, nepretentioasa si usor de ingrijit, iar aceasta carte va pune la dispozitie informatii clare, fotografii si schite explicite, sprijinindu-va astfel sa obtineti decorul mult visat pentru casa dvs. Ideea de a scrie o carte despre muscata s-a ivit ca urmare a dorintei autoarei de a readuce aceasta floare in atentia dumneavoastra a cititorilor. Cartea reuseste sa fie un adevarat ghid practic pentru cultivarea muscatelor ce va va ajuta sa aveti flori frumoase...
Editura 

CERES

Ghid pentru pomicultori
Prin datele oferite, simplu si concis, autorii le arata cititorilor amatori sau profesionisti, tineri sau varstnici, de la sate sau de la orase ce trebuie sa faca pentru a avea in gradini si livezi pomi apti sa produca bine, de calitate, constant si eficient. Sunt descrise principalele caracteristici privind vigoarea pomului, perioada infloritului, marimea fructului, epoca de recoltare si consum, valoarea nutririva si terapeutica a fructelor, moduri de pastrare a acestora, pentru un numar de...
Editura 

CERES

Gazonul. Vegetatie specifica, infiintare, intretinere
Aceasta lucrare este dedicata in primul rand persoanelor interesate de toate detaliile insamantarii, insalarii si intretinerii gazonului. De asemenea, familia urbana, pasionata de gradinarit si de aspectul estetic al curtii, poate folosi cu incredere recomandarile din paginile urmatoare.Profesia de inginer horticultor a fost pentru mine mai mult decat o alegere. Bazele au fost puse chiar de parintii mei, ambii specialisti in acest domeniu - mama inginer horticultor si tatal mei inginer agronom. ...
Editura 

M.A.S.T.

Sanatate si arginti prin folosirea si cultivarea a 7 plante binecuvantate
In cartea ,, Sanatate si arginti prin folosirea si cultivarea a 7 plante binecuvantate" gasim sfaturi privind aplicarea tehnologiilor nepoluante (biologice), pot ajuta mult iubitorii de natura si pe cei care doresc sa inceapa o afacere in domeniul cultivarii plantelor medicinale. Plantele sunt, ca si noi, o parte de viata, ele ne pot darui sanatate, bunastare materiala si spirituala, atunci cand dorim. Va invit sa cunoasteti 7 plante medicinale ce pot constitui atat o veritabila &bd...
Produse lactate. Tehnologii si retete de obtinere
Produsele din lapte sunt de importanta maxima in alimentatia noastra zilnica. Nu trebuie mereu cumparate de la magazin pentru ca ele pot fi preparate de noi insine. Daca ne asiguram o sursa de lapte (cumparat sau de la propriile animale) putem usor concura cu oricare dintre comercianti. In aceasta carte gasiti: - informatii de baza pentru prelucrarea laptelui - multe exemple practice cu indicatii pas cu pas - retete clasice si de specialitati. - analiza erorilor frecvente pentru evitarea gres...
Editura 

M.A.S.T.

Teorie si practica in biotehnologii genetice
Lucrarea este structurata pe doua parti: Partea I - elemente teoretice de biologie celulara si moleculara, in care sunt tratate notiunile despre celule, inmultirea celulelor, genomul, genele, relatia dintre gene si proteine, despre genetica virusurilor si a bacteriilor, relatiile dintre virusuri si cancer, genomul si biologia organismelor etc. Partea a II-a- dezvoltari practice ale tehnologiilor biomoleculare, care se ocupa de noi posibilitati pentru tehnologiile genetice, genomul uman - obie...
Editura 

CERES

Ghid pentru diagnoza bolilor plantelor
Problema protectiei plantelor este din ce in ce mai acuta, mai ales in tendinta actuala spre obtinerea unor recolte ecologice , fara tratamente chimice. Astfel, fitopatologul este cel care trebuie sa identifice prezenta in culturile agricole a patogenilor care ameninta aceste culturi. Prezentul ghid a fost intocmit deci pentru a veni in sprijinul celor care sunt pusi sa stabileasca atat cauza bolii cat si impactul economic al acesteia asupra celor care cultiva plante. Din cuprinsul lucrarii ...
Editura 

CERES

Sfaturi utile pentru vinul casei
In lucrare sunt prezentate, pentru producatorii dornici de a-si perfectiona tehnologia de producere a vinului, cateva practici simple, dar hotaratoare in obtinerea unor vinuri sanatoase, cu reale insusiri gustative: folosirea maielei de drojdii selectionate, folosirea dioxidului de sulf, prepararea vinurilor din recolte avariate, vinificarea in alb", practici tehnologice pentru diminuarea gustului foxat al vinurilor obtinute din struguri h.p.d. Spre cinstea lor, majoritatea micilor pr...
Editura 

CERES

Limpezirea vinului - Simplu, eficient, la indemana oricui
In lucrare se prezinta mijloace practice de limpezire a vinurilor pe diferite cai: naturala (pritocuri repetate); prin tratare cu substante cleitoare (gelatina, clei de peste, albus de ou, tanin, bentonita etc.); prin mijloace mecanice (centrifugare, filtrare). Prin detaliile amanuntite privind metodele de limpezire descrise, se intentioneaza a se pune la dispozitia celor ce doresc sa se initieze, dar si practicienilor, un indrumator practic in lucrarile de ingrijire a vinurilor. Cuprin...
Editura 

CERES

Indrumatorul viticultorului amator
-17%
Lucrarea, Soiurile rezistente de Vita-de-Vie se adreseaza specialistilor in domeniu, amatorilor si micilor producatori (care promit ,,sa creasca mari in viitor"), carora le furnizeaza un material bogat, fata de care multe publicatii de specialitate (si nu numai) au fost si sunt inca retinute. O asemenea masa de informare poate sa devina utila si necesara oricand, dar in perioada actuala de ,, tranzitie prelungita" a viticultura din tara noastra, pare sa fie bine venita ca oricand.Cartea prezinta...
Editura 

M.A.S.T.

Tratat de industrie alimentara - Probleme generale
Lucrarea Tratat de industrie alimentara este conceputa in doua volume de sine statatoare, care se completeaza unul pe celalalt: Tratat de industrie alimentara - Probleme generale si Tratat de industrie alimentara - Tehnologii alimentare. Compendiul este de un real folos specialistilor din industria alimentara, cadrelor didactice din invatamantul superior si preuniversitar de industrie alimentara, precum si specialistilor care activeaza in diverse ramuri care au tangenta cu aceasta. Tratatul de i...
Editura 

ASAB

Optimizarea tehnologiilor la culturile agricole
Cuprins: Optimizarea tehnologiilor la culturile de camp Unele directii si metode de optimizarea a tehnologiilor Optimizarea fertilizarii culturilor Optimizarea sistemului de insamantare Optimizarea subsistemului intretinerii culturilor Pagini: 78 Anul aparitiei: 1999
Editura 

CERES

Producerea rasadurilor de legume - Editia a II-a, Revazuta
Lucrarea isi propune sa ofere cultivatorilor notiunile necesare pentru reusita in obtinerea unor rasaduri cat mai bune, capabile sa asigure productii ridicate si de calitate superioara. De asemenea sunt prezentate calendarul producerii rasadurilor si posibilitatile de folosire intensiva dupa scoaterea acestora. Introducere Capitolul 1 - Utilizarea si importanta rasadurilor in cultura legumelor Capitolul 2 - Bazele biologice ale producerii rasudurilor de legume Capitolul 3 - Organizar...
Editura 

CERES

Dictionar horticol roman-englez
Dictionarul horticol roman-englez aparut sub forma unei colectii de termeni de specialitate insotiti de corespondentul lor in limba engleza. Termenii respectivi au fost intalniti in activitatile de cercetare, proiectare tehnologica, standardizare, consultantasi asistenta tehnica desfasurate in domeniul obtinerii si valorificarii produselor horticole (fructe, legume, struguri, cartofi, flori). Cuvintele astfel adunate au fost ordonate alfabetic si completate pe parcurs cu noi notiuni specifi...
Editura 

CERES

Ecologia sistemelor antropice pomicole
Prin lucrarea sa ,,Ecologia sistemelor antropice pomicole", D-na Conf.dr.Cosmulescu Sina Niculina, aduce o substantiala contributie la precizarea obiectivelor stiintei ecologice.Caci, trebuie s-o recunoastem cinstit, desi pronuntam des cuvantul ,,ecologic" sau asociatia de cuvinte ,,ecologia...", nu stim exact despre ce e vorba, nu stim cauzele unor efecte ecologice, modul cum se manifesta si mai ales mijloaceleadecvate de reducere a efectelor pe care le observam.Cuprins:Capitolul 1: Introducere...
Editura 

SITECH

Tratat de industrie alimentara - Tehnologii alimentare
Lucrarea Tratat de industrie alimentara este conceputa in doua volume de sine statatoare, care se completeaza unul pe celalalt: Tratat de industrie alimentara: Probleme generale si Tratat de industrie alimentara: Tehnologii alimentare. Compendiul este de un real folos specialistilor din industria alimentara, cadrelor didactice din invatamantul superior si preuniversitar de industrie alimentara, precum si specialistilor care activeaza in diverse ramuri care au tangenta cu industria alimentara. In...
Editura 

ASAB

Ciuperci CHAMPIGNON. Tehnologia de cultura (Agaricus spp.)
Champignon tehnologia de cultura (Agaricus spp.). Ciuperca de balegar sau de strat, alba, crem sau bruna Din cuprins: Prefata Capitolul I - Caracterizare generala Capitolul II - Tehnologia de cultura in sistem clasic Capitolul III- Tehnologia de cultura in sistem intensiv-industrial Capitolul IV- Tehnologia de cultura a ciupercii termofile-AGARICUS BITORQUIS Capitolul V- Norme privind cultura ecologica a ciupercilor Capitolul VI- Boli si daunatori Capitolul VII- Pesticide utilizate la...
Editura 

LUCMAN