Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies. Am inteles
Transport la 4.9 lei la Pachetomat si Easybox pentru comenzi de minim 59 de lei
Marea si frumoasa podgorie a Dragasanilor, "acest templu maret si unic al Tarii", asa cum l-a numit ilustrul specialist si carturar Profesorul universitar I.C. Teodorescu - ctitorul viticulturii moderne romanesti, are, cu certitudine, o istorie milenara.In lucrarea de fata, se gasesc si numeroase date privind: structurile constituentilor polifenolici, fondul aromatic terpenic, microflora vinicola spontana, modul cum evolueaza vinurile rosii de calitate superioara pe parcursul fazelor de maturare si invechire; unele posibilitati de optimizare a biotehnologiilor de elaborare a vinurilor albe, semiaromate, aromate si rosii, aspecte cu importanta majora de ordin stiintific, practic si economic.Cuprins:Capitolul I: Studiu introductiv. Podgoria Dragasani - consideratii de ordin geografic, istoric si de traditie. Valente in noul concept privind viticultura la nivel mondial.Capitolul II. Cadrul ecologic general al podgoriei Dragasani.Capitolul III. Cunostinte stiintifice de specialitate - baza de documentare in perioadele studiului privind vocatia oenologica a podgoriei Dragasani.Capitolul IV. Repere oenologice comparative privind aptitudinea podgoriei Dragasani pentru vinuri rosii de inalta calitate.Capitolul V. Potentialul calitativ - tehnologic al soiurilor din sortimentele pentru vineri pe ansamblul podgoriei Dragasani.Capitolul VI. Posibilitati privind imbunatatirea biotehnologiilor si tehnologiilor de elaborare a vinurilor albe in podgoria Dragasani.Capitolul VII. Optimizarea factorilor biotehnologici si tehnologici de vinificatie primara la elaborarea vinurilor rosii, semiaromate si aromate in podgoria Dragasani.Capitolul VIII. Compozitia fizico-chimica de baza a vinurilor in raport cu zonele viticole si perioada anilor de productie.Capitolul IX. Argumentatie finala privind atribuirea podgoriei Dragasani a denumirii de "Mare teritoriu colinar cu potential vinicol calitativ total".Autor: Marin Gheorghita, Laura Costinela Ionica, Cristian Nicolaescu, Mihai Cocos, Tiberiu Costea
Categorie: Stiinte exacte si tehnice » Agricultura
Autor: Gheorghita, Marin
An aparitie: 2016
Nr pagini: 396
Format: 24,5 x 18
Transport 4.9 lei pentru comenzi de minim 59 lei*