Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies. Am inteles
Transport la 4.9 lei la Pachetomat si Easybox pentru comenzi de minim 59 de lei
La un moment dat, Bucurestii aveau mai multe carciumi, birturi, zahanale, bodegi, restaurante si gradini cu gratare decat strazi! Daca, pe la 1860, erau activi in capitala, 41 de "restauratori” (proprietari de restaurante), 95 de cafegii si 1. 403 de carciumari, deci un numar total de 1. 539 negustori cu atributiile "alimentatiei publice”, o numaratoare din 1943 zice ca orasul avea nici mai mult, nici mai putin de 687 restaurante (localuri mari in care se prepara mancarea si se servea alaturi de bauturi), 381 birturi (restaurante mai mici), 610 bodegi (localuri mici in care se serveau gustari si bauturi), 61 carciumi ("bodegi mai tepene”) si 33 hanuri (localuri unde puteai sa si dormi, nu doar sa iei masa).
O portie de ciorba de burta aburinda, o carafa de vin brumata, un platou de patricieni dolofani, un castron de scordolea de raci, o movilita de sarmale (fierte, dupa indemnul lui Pastorel, de doua ori – o data in bors si inca o data in Grasa dulce de Cotnari), o tipsie cu placinte abia scoase din cuptor si cateva toiuri de tuica batrana, invechita zece ani in butoias de dud, inchinate la urma pentru o digestie lesnicioasa… si furtunile Istoriei puteau fi altfel infruntate in orasul in care nu a constituit niciodata un pacat sa inmoi neaosii mititei direct in paharul de cristal cu cea mai fina licoare din Champagne!
Categorie: Stiinte umaniste » Diverse
Autor: Boerescu, Dan-Silviu
An aparitie: 2017
Nr pagini: 160
Transport 4.9 lei pentru comenzi de minim 59 lei*