Nascuti pentru a evolua - Consideratii psihologice asupra drumului vietii dintr-o pespectiva integrala

de Pischiutta, Stefano

Nascuti pentru a evolua - Consideratii psihologice asupra drumului vietii dintr-o pespectiva integrala

Nascuti pentru a evolua - Consideratii psihologice asupra drumului vietii dintr-o pespectiva integrala

Editura: FOR YOU
Status: In stoc
Timp procesare: 1 zile lucratoare
Apreciere: 0.0/7 (0 voturi)
Acest produs se afla pe stoc si poate fi plasat la curier in 1 zile lucratoare.

Descriere - Nascuti pentru a evolua - Consideratii psihologice asupra drumului vietii dintr-o pespectiva integrala

Psihologia ofera in prezent raspunsuri concrete si pragmatice la cele mai presante probleme umane, integrand diverse abordari. "Nascuti pentru a evolua” expune cele mai semnificative etape ale gandirii psihologice, plasandu-le in raport cu etapele evolutive pe care traversam cu totii pe calea vietii.

Iata cateva dintre temele abordate:

- psihologul ca facilitator al cresterii, ca "medic” pentru psyche si ca mediator gnostic

- adolescenta – piatra de incercare a emotiilor

- descoperirea sinelui creativ

- tratamentul narcisismului

- constientizarea vindecatoare si rolul meditatiei in psihoterapie

- deschiderea mintii si a inimii

Scopul principal al autorului este de a-l aduce pe cititor la jumatatea distantei dintre gandire si simtire, dintre emotii si discursul stiintei. Cartea li se adreseaza atat specialistilor si practicienilor din domeniul vast al psihoterapiei, cat si publicului larg, interesat sa cunoasca cele mai noi perspective asupra vindecarii sufletului si trupului.

"Slujind culorile noii paradigme din cunoastere, aceea care ne-a oxidat certitudinile, dar in schimb ne-a inaripat cautarile, Stefano Pischiutta, printr-un joc de cuvinte pline de talc, pledeaza pentru cauza omului in lume, care sa substituie omul de lume, adica pledeaza pentru o ipostaza de umanitate completa, verticala, solara si autentica.” Prof. univ. dr. Anca Munteanu (din Cuvant inainte)

 

STEFANO PISCHIUTTA


Dupa ce a studiat matematica si psihologia, a urmat mai multe formari in psihoterapie (cu certificari la nivel european), iar in prezent studiaza sculptura la Academia de Arte Plastice din Roma.

Este membru activ al Asociatiei Europene de Psihologie Transpersonala (ETPA) si militeaza pentru o abordare umanista si integrativa a psihologiei, bazata pe constientizare aici si acum, pe conceperea unitara a sistemului minte-corp si pe abordarea persoanei vazute nu numai ca un singur individ, ci ca individ care traieste si lucreaza intr-un mediu. Practica sa combina diverse tehnici psihoterapeutice cu practici de constientizare si meditatie.

"Obiectivul unui individ evoluat ar trebui sa fie acela de a sti sa traiasca viata obisnuita in mod constient, folosind mereu constientizarea in orice situatie a vietii sale, cu sine insusi si cu altii, si sa ii invete si pe altii cum sa o faca.

Viata nu poate fi traita cu spontaneitate, asa cum ne vine. Fiinta umana este o unitate complexa, chiar daca in fond este simpla. Totusi, pentru a tinde catre adevarata simplitate interioara trebuie facut un parcurs de constientizare (sa ajungem macar sa fim indivizi realizati), care nu este nici simplu, nici rapid.

O viata armonioasa, ghidata de un demers spiritual sanatos, este fara indoiala calea regala catre sanatate. Iar constientizarea faptului de a fi ?nascuti pentru a evolua? ar trebui sa fie farul care calauzeste constiinta in orice moment.” (Stefano Pischiutta)

Anul aparitiei : 2017Alte carti de la editura FOR YOU

Editura FOR YOU. Carti de la editura FOR YOU
-18%
Ucenicul lui Iisus Hristos
Prezentare: Cartea de fata este cu totul speciala si a fost tradusa in limba latina, dupa textul original gasit intr-o pestera in muntii Palestinei. Acest text a fost scris de un uncenic al lui I
Editura 

FOR YOU

  15,00 12,28 Lei
-15%
Constienta ( Capcanele si sansele realitatii )
Prezentare: Cartea ne ofera o serie de conferinte tinute de Anthony de Mello, despre trezirea noastra spirituala. Iata ce spune el insusi: Spiritualitate inseamna trezire. Majoritatea oamenilor,
Editura 

FOR YOU

  14,45 12,28 Lei
-15%
Succesul in viata. Deprinderi si strategii care va vor revela puterile si calea spre succes - Brian Tracy
 de 

Tracy, Brian

Succesul in Viata, deprinderi si strategii care va vor revela puterile si calea spre succesSUCCESUL IN VIATA, de Brian Tracy, este o carte in care autorul ne invata cum sa reusim in viata personala si
Editura 

FOR YOU

  38,00 32,30 Lei
Nu exista comentarii referitoare la acest produs.Formular contact
Urmarire colet
un serviciu LivrariOnline.ro
Folosim servicii
Sigla PlatiOnline.ro