Caracterul nevrotic - Alfred Adler

de Adler, Alfred

Caracterul nevrotic - Alfred Adler

Caracterul nevrotic - Alfred Adler

Editura: TREI
Status: In stoc
Timp procesare: 1 zi lucratoare
Apreciere: 0.0/7 (0 voturi)
Acest produs se afla pe stoc si poate fi plasat la curier in 1 zi lucratoare.

Descriere - Caracterul nevrotic - Alfred Adler

Cum am putea intelege sensibilitatea crescuta, irascibilitatea, vulnerabilitatea, sugestibilitatea, egoismul, apetenta pentru fantastic, instrainarea de realitate, dorinta de a domina, rautatea, bunatatea care duce pana la sacrificiu, cochetaria, lasitatea si frica unor oameni pe care ii intalnim in cabinet sau in viata de zi cu zi?

In cartea de fata, Alfred Adler ne ofera un raspuns: din sentimentul de inferioritate din copilarie se naste o intensa dorinta de putere care ajunge in cele din urma sa fie limitata si sa se piarda sub presiunea cerintelor societatii si a semnalelor lansate de catre sentimentul social.

Astfel, intregul tablou al nevrozei si toate simptomele acesteia sunt influentate, ba chiar determinate, de un iluzoriu scop final care ar aduce cresterea stimei de sine.

Cititorul interesat de deslusirea nebuloasei starilor nevrotice va descoperi ca, din perspectiva lui Adler, a vedea si a recunoaste un om inseamna: a-l scoate din ghearele dorintei sale ranite, exagerate, dar irezistibile de a se asemana divinitatii si a-l determina sa tinda catre sentimentul social, care reprezinta logica de neclintit a convietuirii umane. Alfred Adler (1870–1937), medic si psihoterapeut austriac, este fondatorul scolii de psihologie individuala care se situeaza intre psihanaliza lui Sigmund Freud si logoterapia lui Viktor Frankl.

Alaturi de Freud si Jung, este considerat unul dintre cei mai importanti psihoterapeuti moderni, influenta sa extinzandu-se asupra mai multor scoli de psihoterapie: psihoterapia existentiala a lui Rolo May, logoterapia lui Victor Frankl, teoria umanista a lui Abraham Maslow si psihoterapia cognitiv-comportamentala a lui Albert Ellis. Autor prolific, Adler a publicat peste 300 de carti si articole. In limba romana au aparut la Editura Trei
Intelegerea vietii, Practica si teoria psihologiei individuale, Cooperarea intre sexe.

Sentimentul de a avea un punct slab il stapaneste pe nevrotic intr-atat, incat devine excesiv de precaut, prevede toate consecintele posibile, se straduieste sa auda dincolo de cuvinte si sa prevada, devine meschin, nesatul si econom – si, astfel, isi pierde naturaletea si calmul care sunt asigurate doar in conditiile sanatatii si vigorii psihice.
– A. Adler

Egoismul persoanelor nevrotice, invidia, zgarcenia, tendinta lor de a devaloriza oamenii si obiectele, provin din sentimentul de insecuritate si au rolul de a le apara, de a le ghida, de a le stimula, de a le determina sa se supraaprecieze. Asemanatoare sunt si indecizia si indoiala nevroticului, care reprezinta cel mai bun mijloc de a evita luarea unor decizii.
– A. Adler

Nr. de pagini : 416
Anul aparitiei : 2017


Nu exista comentarii referitoare la acest produs.Alte carti de la editura TREI

Editura TREI. Carti de la editura TREI. Editura TREI a aparut la jumatatea deceniului 90, intr-o perioada in care piata editoriala romaneasca de-abia se dezmortea, incercand sa se reabiliteze dupa lunga penurie de carte din perioada comunista. Initiatorii ei, Vasile Dem. Zamfirescu, profesor de psihanaliza la Facultatea de Filosofie si Silviu Dragomir, proaspat absolvent al acestei facultati, veneau dintr-o zona culturala care fusese afectata in modul cel mai grav de ideologie si interdictie. Si-au propus sa publice psihanaliza, un gen de carte aproape inexistent pana in acel moment in Romania. Ideea s-a bucurat de succes, "Biblioteca de psihanaliza" a editurii devenind o autoritate in domeniu si oferind cititorilor romani, in premiera, editii complete ale operelor lui S. Freud si C. G. Jung, mai intai, iar apoi serii de autori fundamentali precum F. Dolto, D. Winnicott, M. Klein etc. Acesta a fost doar inceputul. Pe masura ce s-a extins portofoliul teoretic (psihologie academica, psihologie practica, eseu), s-a dezvoltat si un departament de fictiune, bazandu-se initial pe o selectie de romane cu tenta psihologica, strans legata de specificul editurii, dupa care aria tematica s-a diversificat.
-28%
Opere complete. vol. 6, Tipuri psihologice
 de 

Jung, C.G.

Descriere: Cartea Tipuri psihologice se numara printre cele mai cunoscute contributii ale lui Jung la psihologie. Autorul isi propune sa delimiteze, pe baza experientei sale clinice, cateva tipuri de
Editura 

TREI

  62,61 45,08 Lei
-28%
Opere complete. volumul 9/1. Arhetipurile si inconstientul colectiv
 de 

Jung, C.G.

    La inceput, conceptul de inconstient s-a marginit la desemnarea continuturilor refulate sau uitate. Pentru Freud, inconstientul, desi apare deja – cel putin metaforic –
Editura 

TREI

  62,61 45,08 Lei
-28%
Ce sa spunem copiilor - cand sunt foarte mici, cand sunt bolnavi, cand se bucura, cand sunt tristi
Descriere: Cu siguranţă, Fran�oise Dolto nu este singura care socoteşte că psihanaliza nu se adresează doar psihanaliştilor, ci că ea trebuie, dimpotrivă, să răm�nă larg deschisă şi
Editura 

TREI

  25,00 18,00 Lei

Formular contact
Urmarire colet
un serviciu LivrariOnline.ro
Folosim servicii
Sigla PlatiOnline.ro