Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies. Am inteles

Poți afla mai multe despre cookies și poți schimba setările lor aici.
 
 

Igiena si controlul produselor de origine animala - Savu, Constantin

Editura SEMNE

Igiena si controlul produselor de origine animala

Cartea face parte din campania

Transport la 4.9 lei la Pachetomat si Easybox pentru comenzi de minim 59 de lei

Campania este valabila in perioada 23/04/2024 - 06/05/2024 in limita stocului disponibil. vezi alte carti din campanie

Igiena si controlul produselor de origine animala

Apreciere: 5.4/7 (7 voturi)
Editura: SEMNE
Status: Epuizat

Descriere

Descriere - Igiena si controlul produselor de origine animala

S-a considerat necesar un material care sa abordeze problema "salubritatii alimentelor” ce ne implica pe toti, de la producatori la medici ingienisti si consumatori, intr-o lucrare care dezvolta o serie de aspecte legate de calitatea materiilor prime, conditiile de procesare, depozitare si desfacere a alimentelor. Daca pana nu demult era primordiala asigurarea de produse alimentare in cantitati suficiente, acum se acorda o atentie sporita  integritatii alimentelor, cunoscut fiind faptul ca se practica fraudarea prin substituire totala sau a unor componente de baza, cu substante  asemanatoare, dar cu valoare nutritive mult diminuata sau, mai grav, cu substante nepermise consumului uman, practica ce atrage punerea in pericol a sanatatii consumatorilor.
Conceptul de "siguranta alimentara” este tot mai greu de realizat, pe de o parte datorita diversificarii gamei sortimentelor de produse alimentare, iar pe de o parte, datorita poluarii tot mai intense a atmosferei, prin emanatiile de gaze toxice, prin activitatea din industrie si agricultura. Elementele nocive sunt tot mai numeroase, necesitand largirea ariei de determinari de laborator si stabillirea unor tehnici noi, eficiente si rapide. Pentru implinirea acestui deziderat, personalul care lucreaza in igiena alimentara trebuie sa fie instruit periodic, astfel incat  sa faca fata continuei transformari in domeniu.
De aceea, in lucrarea de fata prezentam metode noi de determinare a calitatii alimentelor, opinii noi despre conceptual de  "calitate” si "autocontrol”, limite actuale ale
parametrilor urmariti pentru permiterea comercializarii alimentelor, orientari moderne ale profesiei de ingienist etc.

Nr.pagini: 673

Pentru orice solicitare contactati departamentul Suport Clienti LibrariaOnline.ro, de luni pana vineri in intervalul 9-18.

LibrariaOnline.ro intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.


Vezi alte carti scrise de Constantin Savu

Alte carti de la editura SEMNE

Editura SEMNE.Carti de la editura SEMNE