Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies. Am inteles
Livrare in: Bucuresti - Sector 1
Cost livrare: 8.00 Lei
Cost livrare: 10.00 Lei
Cost livrare: 12.90 Lei
Cost livrare: 13.9 Lei
Cost livrare: 14.90 Lei
Cost livrare:
Daca esti client PREMIUM, beneficiezi de 5% extra reducere la acest produs folosind voucherul activ din contul tau.
PRET CLIENT PREMIUM: XX,XX LEI Arata pret
Afla cum poti deveni client PREMIUM.
Legumele solano-fructoaseIn aceasta grupa sunt cuprinse: tomatele, ardei, vinetele si papalaul. Cartoful timpuriu si de vara se trateaza in alt capitol, iar cel de toamna apartine fitotehniei.Plantele din aceasta grupa sunt anuale, fac parte din aceeasi familie botanica, au aceeasi perioada de vegetatie relativ lunga (120-130 zile), sunt pretentioase la caldura, lumina si umiditate.Speciile legumicole din aceast grupa prezinat importanta economica deosebita si, de aceea, necesita masuri speciala de cultura.Ocupa o mare parte din suprafetele cultivate cu legume in camp liber si spatii protejate, se cultiva in principal prin rasad si au nevoie de multa atentie in ceea ce priveste regimul de irigare. Deoarece au boli si daunatori comuni, nu pot fi cultivate una dupa alta. Sunt plante bune premergatoare prntru speciile legumicole din alte familii botanice. Ai la dispozitie informatii clare si exacte despre tehnologiile de cultura ale celor mai raspandite si cautate dintre legume.In cele 125 de pagini sunt prezentate clar si corect cele mai bune soiuri si hibrizi, cultura in camp, sere, solarii si rasadnite, toate conditiile optime pentru o recolta sanatoasa si indestulatoare.Fie ca esti un legumicultor incepator sau unul experimentat, cartea iti va oferi cunostintele esentiale pentru a cultiva eficient rosii, ardei, vinete si papalau.Cuprins :INTRODUCERE / 5CAPITOLUL I – TOMATELE / 61.1. Importanta alimentara, terapeutica si economica / 61.2. Originea si aria de raspandire / 121.3. Particularitati botanice si biologice in relatie cu tehnologia / 131.4. Exigente ecologice / 181.5. Soiuri si hibrizi / 331.6. Tehnologia culturii tomatelor / 40 1.6.1. Tehnologia culturii tomatelor in camp / 40 1.6.2. Cultura tomatelor in solarii / 51 1.6.3. Tehnologia culturii tomatelor in sere / 55 1.6.4. Tehnologia culturii tomatelor in rasadnite / 651.7. Tehnologia producerii semintelor de tomate / 66CAPITOLUL II – ARDEIUL / 682.1. Importanta alimentara, terapeutica si economica / 682.2. Originea si aria de raspandire / 752.3. Particularitati botanice si biologice in relatie cu tehnologia / 772.4. Exigente ecologice / 812.5. Soiuri si hibrizi / 892.6. Tehnologia culturii ardeiului / 96 2.6.1. Tehnologia culturii ardeiului in camp / 96 2.6.2. Cultura ardeiului in solarii / 102 2.6.3. Cultura ardeiului in sere / 102 2.6.4. Tehnologia culturii ardeiului in rasadnite / 1082.7. Tehnologia producerii semintelor de ardei / 108CAPITOLUL III – VINETELE / 1103.1. Importanta alimentara, terapeutica si economica / 1103.2. Originea si aria de raspandire / 1103.3. Particularitatile botanice si biologice in relatie cu tehnologia / 1113.4. Exigente ecologice / 1123.5. Soiuri si hibrizi / 1143.6. Tehnologia culturii vinetelor / 116 3.6.1.Tehnologia culturii vinetelor in camp / 116 3.6.2.Tehnologia culturii vinetelor in solarii / 117 3.6.3.Tehnologia culturii vinetelor in sere / 119 3.6.4.Cultura vinetelor in rasadnite / 1213.7. Tehnologia producerii semintelor de vinete / 121CAPITOLUL IV- PAPALAUL / 1234.1. Origine si raspandire / 1234.2. Particularitati botanice si biologice / 1234.3. Exigente ecologice / 1244.4. Cultivare / 1244.5. Tehnologia culturii / 124Bibliografie / 124Nr. de pagini : 127Anul aparitiei : 2013
Categorie: Practice si timp liber » Animale si plante » Plante si gradinarit
Autor: Popescu, Victor