Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies. Am inteles
Daca esti client PREMIUM, beneficiezi de 5% extra reducere la acest produs folosind voucherul activ din contul tau.
PRET CLIENT PREMIUM: XX,XX LEI Arata pret
Afla cum poti deveni client PREMIUM.
Activitatea de crestere a porcilor a cunoscut o adevarata renastere si este in prezent mai populara ca oricand. Manualul cresterii porcilor este un ghid simplu, fara inflorituri, excelent pentru incepatori - indiferent daca intentionati sa cresteti porci pentru a va umple congelatorul, a incepe o noua afacere, a valorifica terenul in mod traditional sau pur si simplu a va bucura de prezenta unor animale de companie carismatice. Intesat de fotografii color si explicatii clare si detaliate, acest manual este ideal pentru crescatorii incepatori, care au nevoie de indrumari cu privire la cumpararea si ingrijirea primilor porci si doresc sa treaca la etapa superioara a inmultirii. Este totodata o sursa de informatii utile pentru crescatorul de porci cu mai multa experienta care are nevoie uneori sa caute o lamurire rapida intr-un manual.Istoricul porcului modern:felul in care s-au dezvoltat rasele, ghidul principalelor rase, alegerea porcului care vi se potriveste cel mai bineInceputul:cerinte legale, costuri, imprejmuiri, adaposturi, construirea unui cort pentru porci intr-o ziAchizitionarea: cand sa se cumpere porcii, unde se pot gasi, ce trebuie sa se caute, porci cu sau fara pedigreeHranirea: reguli si regulamente, cerinta de hrana, hrana din comert versus hrana preparata in gospodarieSanatate si bunastare:ingrijirea corespunzatoare, boli comune, metode de profilaxie, administrarea injectiilorCarne de la porcul din ograda:pregatirea psihologica, planificarea, abatoarele, transportul porcilor, produse din carne de porc, vanzarea produselorInmultirea:alegerea lotului, cicluri de reproducere, ingrijirea nutritionala si medicala, imperecherea, inseminarea artificiala, fatatul, ingrijirea purceilor, intarcarea.Concursurile de porci: de ce, cum si unde, categorii, pregatirea, concursurile ca vitrina in care va expuneti porcii.O carte scrisa clar si cu multe explicatii ce te vor ajuta sa cresti porci. Este recomandata mai ales crescatorilor de porci aflati la inceput de drum, datorita limbajului usor de inteles si a informatiilor pe care le cuprinde.Trateaza toate aspectele activitatii de crestere a porcinelor, pornind de la cum trebuie sa construim si cat ne costa cotetul sau grajdul, cand si cum e optim sa cumparam porcii sau cum se face hranirea corecta. Sunt de asemenea explicate metodele cele mai eficiente de pastrare a sanatatii la porci, precum si tratarea bolilor. Un capitol separat este dedicat inmultirii pornicnelor.Nu sunt uitate nici sfaturile ce tin de modalitatile cele mai indicate de sacrificare a porcilor prin metode moderne si eficiente. Vei gasi sfaturi utile si despre prepararea produselor din carne de porc precum si comercializarea acestora.Daca vrei sa cresti porci eficient, aceasta carte iti va fi de un real folos. CUPRINS:Cuvant inainteIntroducere1.DEZVOLTARE SI RASEIstoricul raselorRasele de porci – o chestiune de preferinta personalaPrivire de ansamblu asupra raselor de porciPiata porcilor ca animale de companie2.INCEPUTULV-ati gandit bine?Cerinte legaleOrganizarea tarcului pentru porciAdapostul: o pensiune pentru porciConstruirea unui cort pentru porci intr-o zi3.CUMPARAREA PORCILORCumpararea porcilorGasirea unui crescator bunAlte locuri de cumparareVieri sau scroafe?Cumpararea porcilor pentru incrucisareAducerea porcilor acasa4.HRANIREAHranireaSimplificati-va muncaHrana gata preparataRegulile de aur ale hraniriiAdaparea5.SANATATEA SI BUNASTAREAGrija fata de porciGasirea unui veterinarUnitati de izolareProbleme potentiale de sanatatePrevenireBoli ce trebuie declarateAdministrarea injectiilor6.CARNE DE LA PORCUL DIN OGRADACarne de la porcul din ogradaPlanificareaDe la purcelus la carnea din farfuriePregatirea pentru abatorSosirea la abatorInformarea macelaruluiPrepararea carnatilor de casaConservarea jambonului si slaninei in saramuraConservarea uscataJambonul uscat la aerConservarea uscata in saramura7.VANZAREA PRODUSELOR8.REPRODUCEREAReproducereaSelectia pentru imperechereCumpararea porcilor de rasa destinati reproduceriiPorci cu pedigriu – merita osteneala?La ce varsta se inmultesc porcii?Ciclul de reproducereO planificare corectaInseminare artificialaDiagnosticul de gestatieFatareaPurceii mortiIngrijirea dupa fatareGeneratia urmatoareHranirea purceilorIntarcareaNumar pagini: 144Format: 21x28Anul aparitiei: 2012
Categorie: Practice si timp liber » Animale si plante » Despre animale
Autor: Shankland, Liz