Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies. Am inteles
Transport la 4.9 lei la Pachetomat si Easybox pentru comenzi de minim 59 de lei
Interesul consumatorilor pentru fructele arbustilor din flora spontana a cunoscut in ultimele decenii o crestere considerabila. Ca urmare a acestui fapt, cercetarile specialistilor asupra transbordarii acestor specii de arbusti in gradini si pe plantatii comerciale s-au intensificat, in scopul obtinerii unor hibrizi si chiar soiuri mult mai productive, cu fructe imbunatatite calitativ.In aceasta carte va sunt prezentate cateva specii de arbusti fructiferi din flora spontana - catina, cornul, macesul, porumbarul, gutuiul japonez, afinul - care se pot cultiva in gradini si pe plantatii comerciale, precum si multiplele lor intrebuintari, pe langa caracterul pur decorativ.Cuprins : IntroducereCriterii de alegere a arbustilorCatina (Hippophaë rhamnoides)Origine si raspandire. Istoricul culturiiCaracterizarea planteiFructulParticularitati tehnologiceCerinte fata de locul de plantareAmplasament, forma coroanei, taieri de intretinereAgenti patogeniInmultireSoiuriModul si perioada optima de recoltareUtilizarea catineiMacesul (Rosa sp.)Origine si raspandire. Istoricul culturiiCaracterizarea planteiFructulParticularitati tehnologiceLocul de plantareAmplasament, forma coroanei, lucrari de taiereAgenti patogeniInmultireSoiuriModul si perioada optima de recoltareUtilizarea macesuluiCornul (Cornus mas)Origine si raspandire. Istoricul culturiiCaracterizarea planteiFructulParticularitati tehnologiceCerinte fata de locul de plantareAmplasament, forma coroanei, lucrari de taiereAgenti patogeniInmultireSoiuriModul si perioada optima de recoltareUtilizarea cornuluiPorumbarul (Prunus spinosa)Origine si raspandire. Istoricul culturiiCaracterizarea planteiFructulParticularitati tehnologiceLocul de culturaAliniament, forma coroanei, lucrari de taiereAgenti patogeniInmultireSoiuriModul si perioada optima de recoltareUtilizarea porumbaruluiGutuiul japonez (Chaenomeles sp.)Origine si raspandire. Istoricul culturiiCaracterizarea planteiFructulParticularitati tehnologiceLocul de culturaInfiintarea culturiiAmplasament, forma coroanei, lucrari de taiereAgenti patogeniInmultireSoiuriModul si perioada optima de recoltareUtilizarea gutuiului japonezAfinul (Vaccinium sp.)Origine si raspandire. Istoricul culturiiCerinte fata de locul de culturaAgenti patogeniInmultireSpecii spontane si cultivateAfinul de turba, rachiteaua, rachitelele (Vaccinium oxycoccos L.)Afinul negru (Vaccinium myrtillus L.)Merisorul (Vaccinium vitis-idaea L.)Raspandire, caracteristiciParticularitati tehnologiceSoiuriRecoltarea si modul de utilizare a fructelorAfinul de cultura (Vaccinium macrocarpon Ait.)Afinul pitic (Vaccinium angustifolium Aiton)Afinul de cultura cu tufa inalta (Vaccinium corymbosum L.)Origine, raspandire, caracteristiciParticularitati tehnologiceRecoltarea si modul de utilizare a fructelorSoiuriHibrizi ai speciilor Vaccinium corymbosum si Vaccinium angustifoliumHibrizi cu cerinte mari la temperaturi scazuteHibrizi cu cerinte mici la temperaturi scazuteSpecii valoroase din punct de vedere al cultivarii si prelucrariiAfinul vesnic verde (Vaccinium ovatum Pursh)Afinul "ochi de iepure" (Vaccinum virgatum Aiton - syn. Vaccinium ashei J. M. Reade)AnexePrincipalele valori nutritionale ale fructelor salbaticeBibliografieNr. de pagini : 144Anul aparitiei : 2016
Transport 4.9 lei pentru comenzi de minim 59 lei*