Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies. Am inteles
Livrare in: Bucuresti - Sector 1
Cost livrare: 8.00 Lei
Cost livrare: 10.00 Lei
Cost livrare: 11 Lei
Cost livrare: 12.90 Lei
Cost livrare: 14.90 Lei
Cost livrare:
Vitele sunt cea mai importanta specie de animale di agricultura ecologica.Hranirea lor corespunzatoare este o premisa a sanatatii,bunastarii si randamentului lor.Practicantii agriculturii ecologice se confrunta deseori cu dificultati in stabilirea unei ratii corecte de hrana pentru vitele lor. Aceasta carte atrage atentia asupra factorilor criici si ofera recomandari pentru o furajare corecta.Hranirea este un factor important pentru toate animalele.In centrul atentiei se afla cerintele fiziologice ale vitelor, sanatatea lor ca si proprietatile nutritive ale fiecarui tip de hrana si portionarea furajelor.Practica veterinara ne arata ca sanatatea animalelor, cu toate intentiile bune ale crescatorului, poate fi periclitata de o alimentatie nepotrivita. Cercetarile stiintifice asupra ecosistemelor agrare in care vitele joaca un rol central si asupra functionarii lor optime au dus la concluzii concrete care ne ajuta la solutionarea problemelor de nutritie.Cartea Furajarea ecologica a bovinelor rezuma informatiile actuale obtinute de la practicanti si cercetatori ai agriculturii ecologice, aducand raspunsuri la intrebarile cele mai frecvente in domeniul nutritiei vitelor fara a pierde legatura cu principiile acestui tip de agricultura.Autorii nu au dorit sa ofere un "manual de instructiuni", ci un mijloc orientativ pentru cititorii interesati de agricultura biologica si conceptele de hranire a vitelor pe care aceasta le implica.CUPRINS:Vitele in agricultura ecologicaTrasatura caracteristica a bovinelor - digestia tipica rumegatoarelorFunctiile segmentelor individuale de stomac si intestinCiurulBurdufulFoiosulCheagulIntestinul subtireIntestinul grosCaracteristici ale digestiei rumegatoarelorRumegatulProcesarea proteinelorProcesarea energieiValoarea nutritiva, necesarul de nutrienti, consumul de hranaEstimarea vlaorii nutritiveEnergiaCarbohidrati, fibreProteineleMinerale, vitamineConsumul de hranaNecesarul de nutrientiNecesarul de substante nutritive al vitelor pentru carneNecesarul de nutrienti al boilor pentru ingrasatNecesarul de nutrienti al vacilor de lapteTipuri de hranaFurajele verziHrana de culturaConservarea hraneiPregatirea fanuluiPregatirea silozuluiHrana de completareSanatatea si ratiileVacile de lapteFaza neproductiva si pregatirea fatariiPerioada aftariiFaza de randament maxim si fertilitateEvaluarea conditiei corporale (BCS) si proprietatile excrementelorSubstante componente ale laptelui si sangeluiSanatatea copitelor si hranireaPropuneri de ratii de hrana pentru vacile de lapte, in diferite situatii de crestereViteiiViteii nou-nascutiHranirea viteilor de prasilaViteii pentru caneViticile (junincile)Vacile cu viteiVitele pentru carneIntoxicatiileNumar pagini: 108Format: 13x20Anul aparitiei: 2009Autori: Elisabeth Stoger, Werner Zollitsch, Wilhelm Knaus