Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies. Am inteles
Daca esti client PREMIUM, beneficiezi de 5% extra reducere la acest produs folosind voucherul activ din contul tau.
PRET CLIENT PREMIUM: XX,XX LEI Arata pret
Afla cum poti deveni client PREMIUM.
Alegerea speciilor, Stabilirea asolamentelor legumicole, Culturi asociate de legume, Infiintarea culturilor legumicole in camp, Lucrari de ingrijire a solului, Lucrari de ingrijire aplicate plantelor, Producerea semintelor de legume in gospodarie, Cultura ardeiului, Cultura morcovului, Cultura mararului, Tehnologii de cultura, etc.In conditiile societatii moderne, alimentatia rationala nu poate fi conceputa fara participarea legumelor intr-o gama cat mai larga, in cantitati sporite, cu precadere in stare proaspata, si in cursul anului.Marea diversitate a plantelor in cadrate in grupa legumelor permite ca unele dintre acestea sa fie consumate proaspete sau preparate.CUPRINS:1. Importanta cultivarii legumelor2 Particularitatile biologice ale legumelor si cerintele lor fata de factorii de mediu2.1. Originea plantelor legumicole2.2. Criterii de clasificare a plantelor legumicole2.3. Relatiile lpantelor legumicole cu factorii de mediu.3. Sisteme de cultura a plantelor legumicole4. Baza tehnico-materiala necesara producerii legumelor5. Programarea culturilor legumicole in cursul anului5.1. Alegerea speciilor5.2. Stabilirea asolamentelor legumicole5.3. Culturi succesive de legume5.4. Culturi asociate de legume5.6. Culturi legumicole intercalate.5.7. Stabilirea unui program de culturi elgumicole6. Pregatirea terenului si a spatiilor pentru cultura legumelor6.1. Pregatirea terenului pentru cultura6.2. Pregatirea terenului si a adaposturilor din mase plastice pentru culturi protejate6.3. Pregatirea serelor si a rasdnitelor pentru cultura fortata7. Pregatirea semintelor si producerea rasadurilor de legume7.1. Pregatirea semintelor7.2. Inventarul si materialele necesare7.3. Cum calculam spatiile de care avem nevoie pentru producerea rasadurilor de legume7.4. Fluxul tehnologic la producerea rasadurilor8. Infiintarea culturilor legumicole8.1. Infiintarea culturilor legumicole in camp8.2. Infiintarea culturilor prin plantarae materialului8.3. Infiintarea culturilor legumicole protejate8.4. Infiintarea culturilor legumicole fortate9. Lucrari de ingrijire aplicate culturilor legumicole9.1. Lucrri de ingrijire aplicate solului9.2. Lucrari de ingrijire aplicate lantelor10 Recoltarea conditionarea si pastrarea legumelor10.1. Recoltarea legumelor11. Producerea semintelor de legume in gospodarie11.1. Recoltarea, conditionarea si pastrarea semintelor de plante legmicole12. Masuri specifice de protectia muncii in legumicultura.13. Tehnologii de cultura13.1. Cultura tomatelor13.2. Cultura ardeiului.13.3. Cultura vinetelor13.4. Cultura morcovului13.5. Cultura patrunjelului pentru radacina13.6. Cultura pastarnacului.13.7. Cultura telinei de radacina13.8. Cultura ridichilor13.9. Cultura sfeclei rosii.13.10. Cultura cepei13.11. Cultura usturoiului13.12. Cultura prazului13.13. Cultura verzei albe13.14. Cultura verzei rosii13.15. Cultura verzei de Bruxelles13.16. Cultura conopidei13.17. Cultura guliei13.18. Cultura fasolei de gradina13.19. Cultura mazarii de gradina13.20. Cultura bamelor13.21. Cultura cartofului13.22. Cultura castravetilor13.23. Cultura dovelcelului13.24. Cultura pepenelui galben13.25. Cultura pepenelui verde13.26. Cultura salatei13.27. Cultura spanacului13.28. Cultura cicoarei de gradina13.29. Cultura reanului13.30. Cultura leusteanului13.31. Cultura tarhonului13.32. Cultura maraului13.33. Cultura cimbruluiCalendarul lucrarilor in legumiculturaCalendarul lucrarilor in sere si solariiConstructiile folosite pentru cultura protejata a legumelor
Nr. de pagini : 256Format: 13x20Anul aparitiei : 2008Autori: Victor Popescu, Angela Popescu
Categorie: Practice si timp liber » Animale si plante » Plante si gradinarit
Autor: Popescu, Victor