Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies. Am inteles

Poți afla mai multe despre cookies și poți schimba setările lor aici.
 
 

Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti - Toate retetele in editie jubiliara la 15 ani (2016) - Roman, Anton Radu

editura PAIDEIA

-10%
Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti - Toate retetele in editie jubiliara la 15 ani (2016)

Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti - Toate retetele in editie jubiliara la 15 ani (2016)

Editura: PAIDEIA
Status: In curs de reaprovizionare
Timp confirmare stoc: 1 - 4 zile lucratoare
Apreciere: 5.0/7 (3 voturi)

150,00 Lei 135,00 Lei
Acest produs se afla in stocul furnizorului iar in cazul in care titlul a fost recent epuizat/delistat din stocul acestuia veti fi informat prin email si sms in maxim 4 zile lucratoare.

Descriere - Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti - Toate retetele in editie jubiliara la 15 ani (2016)


Cartea noastra este o selectie (compilatie, sinteza, extragere, cum vreti sa-i spuneti) din carti si de pe coclaurii post-dacici, de mancaruri alese, fie pentru ca sunt strict romanesti (ca papusile de dragavei) sau foarte populare prin farfuriile noastre – dar si cu un nustiuce local (clatitele), fie pentru ca sunt adevarate bizarerii regionale (unele de-a dreptul socante, ca florile de dovleac umplute), ori bucate ritualice, facand parte din spiritualitatea romaneasca (pasca).

Deci, in cartulia asta e vorba in primul rand de bucatarie veche taraneasca (pescareasca, ciobaneasca) si targoveata, dar si de bucataria romanizata (pe) foc (si asa mai departe, o cultura se intrevede, fie ca e nascuta inbordeiele sarace ale Baraganului, fie prin stanile Marginimii si Maramure sului, fie in casele de stuf ale Deltei Dunarii).

De asemenea, am ales si cateva retete reprezentative pentru comunitatI care traiesc pe teritoriul romanesc – secui, maghiari, tigani, sasi, sarbi, lipoveni, ucrainieni, turci, tatari – retete care au ajuns, firesc si fratern, pe masa romanului.

Nr. de pagini : 818
Anul aparitiei : 2016

Cartea Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti - Toate retetele in editie jubiliara la 15 ani (2016). face parte din categoria carti Practice si timp liber - Sfaturi practice - Gastronomie a catalogului LibrariaOnline.ro. Cartea este scrisa de catre Roman, Anton Radu si a fost publicata la editura PAIDEIA .


Alte carti de la editura PAIDEIA

Clientii care au cumparat acest produs au mai achizitionat

Nu exista comentarii referitoare la acest produs.