Cartea cea mai asteptata a anului: Armele Luminii - Ken Follett
În anul 2010, Ken Follett publica romanul Căderea uriașilor, în care prezenta soarta a cinci familii – americană, germană, rusă, engleză și galeză – ce trec prin dramele cutremurătoare ale Primului Război Mondial, Revoluția Rusă și lupta pentru dreptul femeilor de a vota. A apărut simultan în 14 țări și a ocupat imediat cel mai înalt loc în topul celor mai bine vândute romane istorice. Succesul său imens se va reflecta într-o ecranizare ce va fi lansată în lunile următoare, fiind unul dintre cele mai așteptate seriale. Iarna lumii apare în anul 2012 pentru a continua prima carte a trilogiei. Cele cinci familii intră într-o perioadă de tulburări sociale, politice și economice enorme, începând cu ascensiunea Germaniei naziste, Războiul Civil Spaniol și marile drame ale celui de-Al Doilea Război Mondial, până la exploziile bombelor atomice americane și sovietice și începutul lungului Război Rece. Ultimul roman din trilogie, Capătul veșniciei, se focusează pe evenimentele din a doua jumătate a secolului al XX-lea, cu Războiul Rece și mișcările pentru drepturile civile. A fost publicat pe 16 septembrie 2014.
Tot la Editura RAO a apărut și volumul "Armele luminii", care prezintă timpurile de dinaintea seriei de succes, "Trilogia Secolului".
Revoluția stă să înceapă.
„În Anglia de la sfârșitul secolului al XVIII-lea și începutul secolului al XIX-lea, Sally Clitheroe trebuie să se lupte cu o dramă personală într-o perioadă de mari revolte sociale. După ce primul ei soț este zdrobit sub un car cu napi supraîncărcat, ea trebuie să-și crească singura fiul, Kit. Este o femeie excepțional de puternică, atât fizic, cât și mental, și se potrivește cu cel de-al doilea soț al ei, Jarge Box. Când îl lovește pe fiul său vitreg, Jarge află că a făcut o mare greșeală: „Dacă îl mai atingi vreodată pe băiatul ăla, îi avertizează Sal, jur că-ți voi tăia gâtul în miezul nopții, așa că ajută-mă Doamne să n-o fac!”. Nu doar că tinerii nu sunt în general respectați, dar aceasta este încă o epocă în care un copil poate fi spânzurat pentru că a furat o panglică în valoare de 6 silingi pe care mama sa o revinde pentru pâine; când criticarea guvernului este o infracțiune pedepsită cu închisoare; și atunci când angajaților li se interzice prin Legea din 1799 să-și critice angajatorul. Dar schimbarea monumentală este în curs de începutul – Revoluția Industrială – și nu este deloc bine. Noile războaie necesită mai puțini oameni și îi obligă pe oameni să muncească.
Luddiții, adepții lui Ned Ludd, distrug cât mai multe dintre noile mașini, dar fără rezultat. Cei ce încalcă legea pot evita uneori închisoarea intrând în armată, ceea ce conduce la scena dramatică a acestui lung roman. Când Wellington se confruntă cu Bonaparte la Waterloo, măcelul este îngrozitor, deoarece ghiulele sfârtecă trupurile în bucăți. Sal și fiul ei sunt esențiali în poveste. Sunt personaje admirabile, fără defecte evidente, dar restul distribuției are multe: judecători spânzurați, oameni de afaceri lacomi, hoți, adulteri, criminali și un consilier al episcopului care nutrește ambiții nepotrivite. Toate sunt bine conturate și credibile, iar cititorilor le va plăcea să-i urască pe unii dintre ei.
Un răsfăț pentru fanii ficțiunii istorice.” - Kirkus Reviews
Nu ratați cartea-fenomen a momentului de la unul dintre cei mai urmăriți autori de cărți SF istorice! Volumul vă așteaptă pe site-ul nostru la un preț special!