Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies. Am inteles
Transport la 4.9 lei la Pachetomat si Easybox pentru comenzi de minim 59 de lei
Acest ghid practic se afla la a 4-a editie, lucru ce sta drept marturie pentru calitatea informatiilor pe care le vei gasi. Structura cartii este simpla, jumate se refera la cultivarea parului, cealalata jumatate fiind dedicata cultivarii gutuiului.Datele sunt clar prezentate si organizate logic, in asa fel incat sa le poti aplica practic cu usurinta. Vei gasi sfaturi practice esentiale privind toate aspectele infiintari si ingrijirii unor livezi de peri sau gutui. Lucrarea este foarte utila si celor care au doar unul sau doi pomi langa casa pe care vor sa ii ingrijasca in modul cel mai corect.Cuprins : PARUL Importanta culturii parului Originea si arealul de raspandire Particularitati biologice Speciile care au contribuit la obtinerea soiurilor de par actuale Particularitati de crestere Specificul cresterii sistemului radicular Specificul cresterii partii aeriene Particularitati de fructificare Tipul de fructificare Longevitatea pomilor Varsta rodirii Comportarea parului in procesul infloritului, polenizarii si fecundarii Potential productiv Perioadele de varsta ale parului – lucrari ce trebuie aplicate in fiecare perioada Fazele fenologice si repausul la par Perioada de vegetatie Evolutia unui mugure vegetativ Evolutia unui mugure pe rod Perioada repausului de iarna Cerintele parului fata de conditiile de mediu Cerintele fata de temperatura Cerintele fata de lumina Cerintele fata de umiditate Cerintele fata de sol Infiintarea plantatiilor de par Alegerea locului de plantat Amenajarea si parcelarea terenului Sortimentul si repartizarea soiurilor in livada Alegerea portaltoilor Pregatirea terenului in vederea plantarii Stabilirea distantei de plantare Pichetarea terenhului Plantarea perilor Ingrijirea perilor dupa plantare Agrotehnica culturii parului Intretinerea solului in livezile de par Lucrarile solului in livezile pe rod Fertilizarea livezilor de par Irigarea livezilor de par Principii si norme generale privind taierile la par Formele de coroana practicate la par Particularitatile taierilor de rodire la par Taieri de reintinerire la par Bolile, daunatorii si combaterea lor Boli Daunatori Ingrijirea recoltei Protejarea pomilor impotriva brumelor si a ingheturilor tarzii de primavara Reglarea incarcaturii de rod Prevenirea caderii premature a fructelor Protejarea pomilor contra grindinei Prevenirea ruperii ramurilor incarcate cu fructe Recoltarea, pastrarea si valorificarea perelor Preparate din pere GUTUIUL Importanta culturii gutuiului Originea si arealul de cultura Particularitatile biologice ale gutuiului Speciile care prezinta interes pentru obtinerea de noi soiuri sau portaltoi Caracteristicile cresterii sistemului radicular Caracteristicile cresterii partii aeriene Caracteristicile de fructificare Cerintele gutuiului fata de factorii de mediu Cerinte fata de lumina Cerinte fata de temperatura Cerinte fata de apa Cerinte fata de sol Sortimentul actual la gutui Portaltoii gutuiului Soiurile de gutui Particularitatile de cultura ale gutuiului Specificul producerii materialului saditor Specificul infiintarii plantatilor de gutui Specificul agrotehnicii gutuiului in livada Ingrijirea pomilor in anul plantarii Ingrijirea pomilor in anii urmatori Taierea pomilor – formarea coroanelor Taierea pomilor maturi Bolile si daunatorii gutuiului Recoltarea gutuilor si pastrarea lor in stare proaspatata Preparate din gutuiNr. de pagini : 218Anul aparitiei : 2006