Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies. Am inteles
Lucrarea Alimentatie pentru sanatate face o paralela intre cele doua tipologii alimentare, subliniind care sunt partile bune si corecte ale fiecareia si care cele denaturate. Sunt prezentate principalele grupe de alimente: alimentele comune, cele pentru scopuri dietetice, speciale, alimentele medicale si alimentele functionale de origine vegetala si animala; substantele biologic active din alimente: vitaminele, substantele minerale de origine vegetala si animala; prebioticele, probioticele, simbioticele si lipidele si sanatatea organismului. Este prezentat rolul dietei alimentare in profilaxia, evolutia si tratamentul bolilor secolului al XXI-lea deoarece dieta si nutritia sunt factori importanti in promovarea si mentinerea unei bune sanatati pe parcursul vietii fiintei umane. Exista o stransa legatura intre dieta-nutritie si evolutia bolilor cronice care includ: obezitatea, diabetul, bolile cardiovasculare, cancerul, osteoporoza si bolile dentare, boli care au evoluat rapid in ultimele 2-3 decenii datorita multor factori de mediu si sociali. Format: 16.5x23.5 / alb-negru / cartonata Nr. pagini: 320