Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies. Am inteles

Poți afla mai multe despre cookies și poți schimba setările lor aici.

Mencinicopschi, Gheorghe

Mencinicopschi, Gheorghe
Prof. Univ. Dr. Gheorghe Mencinicopschi - o viata dedicata alimentatiei sanatoase.

Prof. Univ. Dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, este o personalitate activa in domeniul alimentatiei, participand la numeroase congrese nationale si internationale, precum si la stagii de pregatire la institute de renume din strainatate.

Absolvent al Facultatii de Biologie – Biochimie din Bucuresti, ca sef de promotie, Prof. Univ. Dr. Gheorghe Mencinicopschi a sustinut teza de doctorat în Enzimologie.

Multiplele specializari în biologie moleculara, inginerie genetica, biotehnologie, design alimentar, siguranta alimentelor, nutritie umana, dietopreventie, dietoterapie il transforma pe prof. Mencinicopschi intr-o voce puternica care militeaza pentru o alimentatie sanatoasa.

Prof. Univ. Dr. Gheorghe Mencinicopschi a elaborat tratate de specialitate în domeniul alimentului, alimentatiei, nutritiei umane, biotehnologiei, publicand peste trei sute de lucrari stiintifice in tara si strainatate. A elaborat conceptul privind calitatea „informationala” a matricei alimentare (sustinut la Congresele Internationale de Nutritie Dubna 2007 si Krakovia 2008).

Detine peste douazeci brevete de inventie. Este membru titular al: Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania (AOSR); Academiei de Stiinte Agricole si Silvice (ASAS); Academiei de Stiinte din New York, membru al Consiliului Stiintific al Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA); presedinte al Comisiei de Securitate Biologica in domeniul organismelor modificate genetic (GMOs).

Prof. dr Gheorghe Mencinicopschi. Cartile autorului Gheorghe Mencinicopschi:
- Noua ordine alimentara. Si noi ce mancam? (Volumul I)
- SI NOI CE MAI MANCAM CA SA SLABIM? Mencinicopschi - Volumul II
- Biblia alimentara

„Daca producatorii de alimente stiu ca nu sunt controlati, fac ce vor“
Dupa ce a publicat recent o carte ca un fir al Ariadnei in labirintul produselor alimentare nesanatoase, directorul Institutului de Cercetari Alimentare din Bucuresti (ICA) ne-a explicat cum se fura la E-uri, ce sunt alimentele culturale si neuromarketingul, dar si-a bagat putin nasul si unde ne fierbe oala cu ciorba.