Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies. Am inteles

Poți afla mai multe despre cookies și poți schimba setările lor aici.

Carti in categoria Gastronomie

Ordoneaza
:
Tip afisare:
Prepararea lichiorurilor
Prepararea lichiorurilor. Lichiorurile produse in propria gospodarie erau un motiv de mandrie pentru gospodar, mai ales in mediul rural. Fiecare regiune avea propriile sale specialitati de lichioruri si rachiu pe care le mai are, in parte, si astazi. Unele retete au fost transmise din generatie in generatie. Producatorii erau mandri de rezultatele muncii lor. Orasul era departe si banii putini. Rachiurile "cumparate" constituiau o exceptie. Propriile gradini ca si magazinele colonia...
Editura 

M.A.S.T.

Peste afumat si marinat
-18%
Pestele proaspat,fie ca-l pescuim,fie ca-l cumparam de la piata sau de la pastravarii,este considerat o delicatesa incomparabila atunci cand il afumam noi si cand il servim cald. Din cuprins: specii de peste potrivite pentru afumat somon,tipar,pastrav,crap,lin,biban,stiuca,platica,mreana,coregon,sturion,halibut,scrumbie,cambula . . .;aparate pentru afumat si afumatori(descrierea produselor,afumatoarea grill); construirea propriei afumatori;pregatirea pentru afumat-sararea si saramurarea (pestele...
Editura 

M.A.S.T.

Afumaturi. Carne, mezeluri, peste
Afumarea nu este numai un procedeu stravechi de conservare a carnii si pestelui. Ea adauga produselor din carne sau pestelui o savoare aparte, inconfundabila. Afumarea: la rece, la cald, fierbinte; efectele fumatului asupra afumaturilor. Cuptoare de afumare, camera de fum: afumatori portabile, gratare pentru friptura transformate in afumatori, afumatori improvizate in champing sau la pescuit. Afumatori de mare capacitate, principii de producere a fumatului, evitarea greselilor in procesul afum...
Editura 

M.A.S.T.

Purificarea completa a organismului
-18%
Detoxifierea periodica interna previne imbolnavirile Toxinele din mediul inconjurator alaturi de un regim alimentar impropriu pot altera capacitatea sistemului digestiv de a asimila corespunzator substante nutritive si de a ne proteja in fata riscurilor de imbolnavire. Aflati care sunt alimentele si bauturile ce contribuie la mentinerea unei digestii sanatoase. PURIFICARERA COMPLETA A ORGANISMULUI va dezvaluie: Cum functioneaza un sistem intestinal sanatos Care medicamente si ce afectiuni pot in...
Editura 

M.A.S.T.

PRP: 12,00 Lei  9,84 LeiAdauga in cos
In Stoc
Whisky in productie casnica
-18%
Whisky in productie casnicaIn prima parte a cartii autorul, un specialist recunoscut, descrie sortimentele de whisky existente si vorbeste despre originea si deosebirea lor, dar si despre metodele diferite de preparare. A doua parte ofera un ghid exact, care poate fi folosit de orice producator domestic de rachiu, pentru prepararea de whisky.CuprinsIntroducereIstoria whisky-uluiTipuri de whisky si originea lorProducerea de Malt Whisky, Grain Whisky, dar si Bourbon si Rye WhiskyPrepararea whisky-...
Editura 

M.A.S.T.

PRP: 13,00 Lei  10,66 LeiAdauga in cos
In Stoc
Fructe si legume cu proprietati antiinflamatoare. Retete de preparare
-18%
Folositi-va de alimentatie pentru a controla inflamatiaInflamatia este mecanismul de aparare al sistemului imunitar in actiune. Inflamatia acuta este un raspuns dezirabil la leziuni si infectii, dar infiamatia cronica, care poatc fi prezenta ani de zile fara simptome observabile, poate duce la probleme grave de sanatate, cum ar fi boala Alzheimerr, diabet, cancer si boli de inima. Beverly Lynn Bennett, chef vegan de renume, explica diferentele dintre infiamatia acuta si cea cronica, descrie aman...
Editura 

M.A.S.T.

PRP: 13,00 Lei  10,66 Lei Afla cand va reveni in stoc
in curs de reaprovizionare
Sirop si nectar din fructe, flori si plante medicinale
Cartea cuprinde o serie de retete pentru obtinerea siropului si a nectarului pornind de la diferite mateii orime:fructe,flori si plante medicinale.Preparatele pastreaza multe din caracteristicile naturale ale acestora asa incat unele dintre sortimentele de sirop si nectar sunt recomandate si ca adjuvante in tratarea unor afectiuni.
Editura 

M.A.S.T.

Marmelade, gemuri si jeleuri
Cuvant InaintePe vremea cand am inceput timid sa imi incerc norocul in bucatarie, priveam de multe ori cu invidie la gospodinele cu experienta, care cu pricepere si imaginatie reuseau sa scoata chiar dintr-un frigider aproape gol un meniu cu mai multe feluri. Si totusi, cand se apucau de conservarea fructelor, aveau imediat nevoie de reteta. Si eu am crescut cu paine cu gem la micul dejun.Exista deja numeroase carti despre pregatirea gemului si a jeleului din fructe, dar multe dintre acestea nu ...
Editura 

M.A.S.T.

CIDRUL, vin de pere, rachiu si calvados
-18%
CIDRUL,vin de pere,rachiu si calvados.Pentru consumul personal,transformati merele in cidru,perele in vin de pere iar apoi transformati-le pe acestea in aperitiv Pommeau,in rachiu,in Calvados sau in aperitive speciale. Autorul, va ofera tot ce aveti nevoie pentru preparare si,in plus,o suma de sfaturi economice necesare mai ales celor care se gandesc sa comercializeze o parte din produse.Limbajul lejer se adreseaza atat profesionistilor cat si amatorilor….CUPRINS:CAPITOLUL 1. Panorama pro...
Editura 

M.A.S.T.

PRP: 13,50 Lei  11,07 Lei Afla cand va reveni in stoc
in curs de reaprovizionare
Retete culinare din flori
-18%
Tu stiai ca florile se si mananca? Ei bine, da, multe din florile frumoase pe care le cultivi la tine in gradina pot sa devina alimente interesante. Ba mai mult, florile au si proprietati curative, antialergice, digestive, antioxidante sau antidepresive. Probabil acest lucru nu este o noutate pentru cei familiarizati cu bucatariile din alte tari, unde florile au de multa vreme o astfel de intrebuintare. In cartea de fata vei gasi prezentate 75 de flori si modul in care le poti prepara. Pentru f...
Editura 

M.A.S.T.

PRP: 13,97 Lei  11,46 LeiAdauga in cos
In Stoc
Sirop si nectar din fructe, flori si plante medicinale
-17%
Cartea cuprinde o serie de retete pentru obtinerea siropului si a nectarului pornind de la diferite mateii orime:fructe,flori si plante medicinale.Preparatele pastreaza multe din caracteristicile naturale ale acestora asa incat unele dintre sortimentele de sirop si nectar sunt recomandate si ca adjuvante in tratarea unor afectiuni.Natura ne ofera numeroase bunatati si ar fi pacat sa nu ne bucuram de ele. Vei gasi in aceasta carte extraordinara multe moduri in care sa prepari la tine in casa siro...
Editura 

M.A.S.T.

Muraturi, Sosuri si Chutney din fructe si legume
-18%
Este atat de placut sa deschizi un borcan de muraturi, chutney sau sos de chili pregatite in casa, stiind ca fiecare ingredient a fost prelucrat in bucataria ta si ca toata prospetimea produselor culese din gradina este prinsa sub capac - merita tot timpul si efortul consumat! Aceste retete inventive si usor de aplicat va vor inspira sa simtiti din plin bucuria de a prepara conserve in casa. Incercati cateva dintre aceste retete delicioase, de la savuroasele muraturi de legume si fructe pana la ...
Editura 

M.A.S.T.

PRP: 15,00 Lei  12,30 Lei Afla cand va reveni in stoc
in curs de reaprovizionare
Carnati, salamuri si lebar - Editia a 5-a
-18%
Carnati, salamuri si lebar. Producere si comercializare.Anul aparitiei: 2024
Editura 

M.A.S.T.

PRP: 18,50 Lei  15,17 LeiAdauga in cos
In Stoc
Conservarea carnii
-17%
Probabil ca atunci cand ai citit titlul cartii ti-a venit in minte carnea la garnita, nu-i asa? Ei bine, cartea aceasta este despre mult mai mult decat traditionala (si gustoasa) carne la garnita. Vei gasi in ea retete incredibil de gustoase recunoscute si apreciate in toata lumea. Vei putea prepara cele mai bune preparate traditionale germane (untura cu jumari, posuse, carne la galeata, umplutura de carnati in sange sau de ficat) sau frantuzesti (sillete, rilons, confits) urmand instructiunile ...
Editura 

M.A.S.T.

Bucataria etniilor din Cernauti. Delicatese ucrainene, romanesti, evreiesti, germane si poloneze din Bucovina
-18%
In Cernauti, la marginea fostei Monarhii Habsburgice, si-au lasat amprenta multe popoare aflate sub cupola regalitatii de odinioara. Populatiile ucraineana, romana, germana si poloneza au influentat, fiecare, orasul, cultura si traditiile, intr-o maniera unica. Amestecul si imbinarea particularitatilor culinare au condus la o cultura aparte a bucatariei, ale carei mancaruri reflecta varietatea ingredientelor, a gusturilor si a metodelor de preparare. In aceasta carte au fost prezentate multe ret...
Editura 

M.A.S.T.

PRP: 18,78 Lei  15,40 LeiAdauga in cos
In Stoc
Otet si mustar, produse pregatite in casa
-18%
Mustarul si otetul sunt nelipsite din bucataria noastra si ne fac mancarurile mult mai gustoase. Te invitam sa descoperi tainele prepararii acestora din produse naturale la tine acasa. In carte vei citi despre cum poti sa faci otetul macerat, cu ierburi aromatice, cu fructe sau condimente. Vei invata ca nu este deloc complicat sa prepari mustar si sa il folosesti in numeroase retete. Cunostintele despre fabricarea otetului sunt la fel de vechi ca si certitudinea ca bauturile alcoolice aflate ti...
Editura 

M.A.S.T.

PRP: 20,00 Lei  16,40 LeiAdauga in cos
In Stoc
Delicii in otet, ulei si alcool
-18%
Atunci cand conservam fructe, legume, branza sau peste trebuie sa acordam mare importanta savorii si aromelor preparatelor. Acestea se obtin prin diferite combinatii de gusturi, care se ating prin amestecul de condimente, conservanti precum otet, ulei, alcool, sare si zahar. Pe langa numeroase retete, in carte veti gasi si imagini in care sunt prezentate etapele de pregatire ale unor preparate. Din continut: Ulei pentru WokPeste marinatPrunein vin rosuSparanghel muratLarnarin saramuraCondiment...
Editura 

M.A.S.T.

PRP: 20,50 Lei  16,81 LeiAdauga in cos
In Stoc
Cartea de foc a ardeilor chilli
-18%
Stiai ca exista o scara pe care se masoara cat de iute este un ardei… iute? Se numeste scara Scoville. Iar iuteala nu se numeste iuteala, ci “caldura”. Mai afli din carte de unde provine ardeiul, cum a intrat in bucatarie plus alte lucruri captivante. Apoi trecem la lucruri practice: informatii despre soiuri, cum sa se usuce sau sa se pastreze pastaile, sugestii si retete pentru a crea sosuri, mirodenii de condimente. Cele 101 specii de ardei iute sunt organizate in cinci ca...
Editura 

M.A.S.T.

PRP: 20,50 Lei  16,81 Lei Afla cand va reveni in stoc
in curs de reaprovizionare
Branzeturi pentru casa si piata
-18%
Daca esti un mic producator de branzeturi, sau doar un pasionat de aceste produse, atunci cartea de fata va fi o mina de aur. Contine 120 de retete diverse pentru prelucrarea laptelui de vaca, oaie sau de capra. Este bogata in sfaturi practice care pleaca de la depozitarea corecta a laptelui si merg pana la transformarea lui in produse deosebit de gustoase, in branzeturi de toate felurile.Desigur, nu trebuie sa aveti ambitii de mare producator de branza pentru a pune in practica si a incerca ret...
Editura 

M.A.S.T.

PRP: 22,00 Lei  18,04 LeiAdauga in cos
In Stoc
Carnea uscata
-18%
Acest trend al produselor "preparate in casa" este de neoprit si si-a croit drum si in propriile bucatarii. Renumitul bucatar, Gerd Wolfgang Sievers, ilustreaza in aceasta lucrare cum pot avea si gurmanzii posibilitatea sa conserve anumite specialitati preferate de ei, prin metoda uscarii. Sa incepem cu teoriile de baza, alegerea carnii, sararea si uscarea. Sa mergem mai departe si sa vedem cum putem marina si usca in mod optim diferitele bucati de carne. Sa punem impreuna un numar impresionant...
Editura 

M.A.S.T.

PRP: 25,00 Lei  20,50 LeiAdauga in cos
In Stoc