Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies. Am inteles

Poți afla mai multe despre cookies și poți schimba setările lor aici.

Carti in categoria Gastronomie

Ordoneaza
:
Iordan, Valentina
Tip afisare:
Retete vegetariene. Vegane, Lacto-Vegetariene, Lacto-ovo-vegetariene
-25%
Aceasta carte nu se doreste a fi o pledoarie pentru vegetarianism, adoptarea acestuia fiind o optiune strict individuala. Ea este insa cea mai delicioasa alternativa la retetele traditionale pe baza de legume si fructe. De ce opteaza oamenii pentru un regim vegetarian, stiuta fiind orientarea predominant omnivora a acestora? Pentru ca fructele si legumele constituie unele din principalele surse de fibre, vitamine, minerale si alti compusi activi din punct de vedere biologic. Totul suna a...
PRP: 14,99 Lei  11,24 Lei Afla cand va reveni in stoc
in curs de reaprovizionare
Vinul in bucate. Peste 100 de retete cu vin si alte bauturi
-25%
Vinurile (sau alte bauturi) alese pentru gatit trebuie sa fie simple, dar de buna calitate. Prin reductie, vinul isi concentreaza aromele, astfel ca un vin prost isi va dezvalui toate caracteristicile negative, stricand mancarea. Pentru realizarea unui preparat armonios, este bine ca inainte de a ne apuca de gatit sa ne imaginam ce vrem sa obtinem, ce gust si ce arome ne dorim, tinand cont de toate ingredientele folosite, in functie de aceste coordinate alegand bautura ce o vom folosi. ...
PRP: 25,00 Lei  18,75 Lei Afla cand va reveni in stoc
in curs de reaprovizionare
Gateste pentru dragostea ta. Retete afrodiziace
-10%
Iubirea si, mai ales, ce este ea, au reprezentat dintotdeauna subiecte controversate. Definirea lor a fost incercata din cele mai vechi timpuri de catre teologi, filosofi si oameni de stiinta, capatand cele mai variate formulari. Mai recent, s-a stabilit ca relatia dintre doi parteneri este consecinta unor reactii chimice produse in organism, avand la baza existenta anumitor hormoni, de cantitatea lor depinzand intensitatea si durata sentimentelor celor doi. Tot de curand, anumiti cercetatori au...
Editura 

LIDER

PRP: 12,00 Lei  10,80 Lei Afla cand va reveni in stoc
in curs de reaprovizionare
Ierburi si frunze in peste 100 de retete - Colectia Gastronomica
-25%
Cand vorbim despre „ierburi“ sau legumele cu frunze, ne gandim imediat la diverse soiuri de laptuca, spanac sau stevie. Dar aici se incadreaza o mare varietate de plante comestibile, atat cultivate, cat si salbatice, pe care ar fi bine sa le cunoastem si sa le folosim mai des in bucatarie. Pe unele dintre ele o sa le descoperi pentru prima data, in timp ce altele fac parte de mult timp din arsenalul tau gastronomic. Toate au insa un numitor comun, si anume faptul ca sunt foarte bogat...
Ghidul meniurilor. Bulgaria
Ghidul meniurilor este o noua serie a colectiei „Gastronomica”, initiata de Editura House of Guides. Aceasta cuprinde un numar de volume care prezinta elementele specifice diferitelor bucatarii nationale din Europa, si nu numai, asa incat atunci cand calatoresti in tarile respective, sa te poti orienta prin multitudinea de produse si preparate existente pe pietele locale. Ideea acestei serii a pornit tocmai de la nevoia de a sti ce mananci atunci cand esti intr-o tara straina. V...
Ghidul Gastronomic al Romaniei. Bucataria Traditionala (Editie de chiosc)
Bucataria, ca fapt de cultura, presupune dezvoltarea istorica atat ca si continut, cat si ca dinamica. Pe parcursul evolutiei sale, bucataria romaneasca urmeaza etapele dezvoltarii comunitatii umane autohtone, ea fiind influentata de factori economici, sociali, de clima, relief, de contactul cu alte etnii si culturi, de gradul de civilizatie, dar si de gusturile si preferintele romanilor. Cu toate acestea, ea reuseste sa-si pastreze traditia, gustul mancarurilor transmitandu-se din generatie in ...
Ghidul Gastronomic al Romaniei - Bucatariile comunitatilor etnice 175 de retete
Volumul IV al seriei „Ghidul Gastronomic al Romaniei” aduce in atentia cititorului - dupa stiinta noastra, pentru prima data in acest tip de abordare - pe langa retetele specifice ale unor etnii care traiesc impreuna cu romanii, si informatii privind datele demografice, istoria si traditiile care le caracterizeaza. Deloc intamplator, Romania este locul in care paradisul este imaginat si trait ca o feerie culinara. In camarile sale stau alaturi, fara prejudecati, telemeaua romanilor,...
Bulgaria - ghid de meniuri
Ghidul meniurilor este o noua serie a colectiei „Gastronomica”, initiata de Editura House of Guides. Aceasta cuprinde un numar de volume care prezinta elementele specifice diferitelor bucatarii nationale din Europa, si nu numai, asa incat atunci cand calatoresti in tarile respective, sa te poti orienta prin multitudinea de produse si preparate existente pe pietele locale. Ideea acestei serii a pornit tocmai de la nevoia de a sti ce mananci atunci cand esti intr-o tara straina. Vrem ...
Bucataria moderna - Ghidul gastronomic al Romaniei
Volumul de Bucatarie moderna, ca parte a Ghidului Gastronomic al Romaniei, prezinta o bucatarie savuroasa, de multe ori cu aroma istorica, reunind retete din toate categoriile (Antreuri si gustari, Borsuri, ciorbe, supe, Feluri principale, Salate si garnituri, Sosuri), fara a-i uita pe vegetarieni ori pe cei cu diverse afectiuni (cardiace, hepatice, renale, gastrice). Preparatele sunt pentru toate gusturile, transmise printr-o traditie viguroasa, apartinand, in acelasi timp, unei bucatarii desch...
Dulciuri de casa - Ghidul Gastronomic al Romaniei
Exista putini oameni care sa nu fi avut pofta - macar o data - de ceva dulce. Si ce poate satisface mai bine aceasta dorinta decat o prajitura preparata in casa? Cand mama ori bunica nu sunt prin preajma, nu avem incotro si trebuie sa ne apucam singure de treaba. In acest moment, o carte cu retete iti este cel mai bun prieten. Vei face o optiune excelenta daca vei alege titlul Dulciurile de casa din seria Ghidul Gastronomic al Romaniei, pentru ca aici vei gasi retete din aproape toate categoriil...
Ghidul meniurilor. Croatia
Ghidul meniurilor este o noua serie a colectiei „Gastronomica”, initiata de Editura House of Guides. Aceasta cuprinde un numar de volume care prezinta elementele specifice diferitelor bucatarii nationale din Europa, si nu numai, asa incat atunci cand calatoresti in tarile respective, sa te poti orienta prin multitudinea de produse si preparate existente pe pietele locale. Croatia, aflata la confluenta mai multor lumi – latina, slava, musulmana, fino-ugrica – a dezvoltat ...
Ghidul meniurilor. Germania
Ghidul meniurilor este o noua serie a colectiei „Gastronomica”, initiata de Editura House of Guides. Aceasta cuprinde un numar de volume care prezinta elementele specifice diferitelor bucatarii nationale din Europa, si nu numai, asa incat atunci cand calatoresti in tarile respective, sa te poti orienta prin multitudinea de produse si preparate existente pe pietele locale. Volumul de fata vrea sa-ti arate o alta fata a Germaniei decat cea prezentata, de obicei, in ghidurile turistice...
Ghidul meniurilor. Spania
Ghidul meniurilor este o noua serie a colectiei „Gastronomica”, initiata de Editura House of Guides. Aceasta cuprinde un numar de volume care prezinta elementele specifice diferitelor bucatarii nationale din Europa, si nu numai, asa incat atunci cand calatoresti in tarile respective, sa te poti orienta prin multitudinea de produse si preparate existente pe pietele locale. Volumul de fata vrea sa-ti arate o alta fata a Spaniei decat cea prezentata, de obicei, in ghidurile turistice, ...